Ez az egész hibajelenséged a hideg beálltával jött elő elvileg.
Tehát a benzin kevés induláskor hihetnénk mert lecsapódik a hideg henger falára.
De a szivató az nem lehet kevés tehát ha nem gyújtja be elsőre akkor meg lehet a gyertyával is gond lett néha gyújt néha nem vagy gyenge a szikra.
Viszont a szivató nélküli 10 percnyi szenvedés alatt felmelegszik annyira a henger hogy a benzin ami bejut már nem csapódik le.
Szerintem mindenképpen valami benzin/levegő arány probléma ami azért okozhatott változást a hideg beálltával mert szélsőségesen volt beállítva pl éppen csak kapott benzint és most már tényleg nincs elég mert a hideg hengerre lecsapódik.
Én megnézném a gyertyát:
1.Van e szikra állandóan,ha nincs akkor új gyertya
2.Szivatónál benzines lesz e vagy csontszáraz marad,ha a szivatónál is száraz akkor benzincsapnál dugulás vagy kevés benzin a tankban
3.A gond hogy már elhangoltad gondolom az alapjáratot vagy a benzincsavart is ezért az alapjárat csavart kitekerném hogy ne tartsa a tolattyút,a benzincsavart 1,5 fordulatnyira ki(ez minden karbinál az alaphelyzet ahonnan indulni lehet)
4.Vagy próbálnám kézzel picit adni neki az alapjáratot a markolattal(nehéz picit húzni neki ha rúgni kell közben) vagy az alapjárati csavart minden egyes nem túlszívott teszt kezdeténél 1-el betekerném de jólenne látni a keződpontját mikor ér hozzá a tolattyúhoz és kezdi emelni(yamaha Rd-n volt kémlelőluk vagy levenni a felső kupakját bár bonyolult hozzáférni ezeken)
(Cagiva elefant 650-nél 1 nagy csavarral lekapható a karbi szűrős alja akármikor és befújhatok akár pumpával,ez a Honda iszonyat szerelésügyileg)
Lényeg hogy ha van szikra és kap elég benzint a hideg hengernél szivatóval be kell indulnia 1,5-re kitekert benzincsavarnál és középállásban lévő shúbernél, lehet több rúgásra de be kell indulnia.
Ha benzines a gyertya de nem indul akkor a szikra gyenge vagy kihagy stb...
De a légszűrőbe beköltöző egériusz is okozhat gondot.
Köszönöm a hasznos információkat! Esetleg tudnátok küldeni pontos méretet egy drz hátsó agyról... Egyenlőre nem találtam se xr ről se drz ről eféle méretezett robbantott rajzot. Ha a féktàrcsa és a lánckerék azonos távolságra van a kèt agyon, akkor nyert ügyem van.
nem érdekelt volna mert olyan helyre nemigen mentünk ahol ez akkora nagy baj lett volna
amerre mászkálok a huskyval ott a 90%-ban a ténérével is elmegyek hiba nélkül, bár kicsit izzadósabban
leirom még egyszer a hibát háth van új öttlet szivatóva semmi esély az inditásra .azzonnal meg szivja magàt szivató nélkül csak nehezen indul kb 10perc rugdalás szelőztetés .melegen kb 3 perc rugdalás .ha beindul alapjárat semmi vagy csak nagyon magas fordulaton.többnyire folyamatosan a gázzal kel játszani .karbit kitakaritottam. ússzót beàllitottam könyv szerint 21mm toló mérővel mérve .vezérlès jelen szelepek beállítva .falsot nem szív sehol.akkor?
el, mert egészkibaszotteurópában nem találtam hozzá önindítós blokkot
pedig volt rá 300zsetonom a villamosításra
egy komplett trx-et meg nem akartam venni 500+ért mert ki tudja mikor tudtam volna eladni a maradékot, nagyon kevés van belőlük
amennyit tuningoltál rajta azon a pénzen én vettem 2 motort
nekem full gyári az xt, a megfáradt elsőrugót kivéve
most agyalok a tempomaton aztán megyek vele a bamakóra
Az a lényeg,hogy ma beindítottam a domit több mint egy hónap pihenő után és pöccre indult Egy kis melegítés után olyan volt a gázreakció mint mikor a flexel játszol
ebből a szempontból is jobb a yamaha mert ott a másik torkot a vákuum nyitja aztán emiatt nem tudja annyira elszegényíteni a keveréket
ellenben ha tönkremegy az a membrán akkor mélyen be kel nyúlni a zsebbe, mondjuk nekem 25 évesen is hajlékony és nem repedezett
az hogy a legtovább gyártották nem feltétlen azt jelenti hogy a legjobb
lehet csak sóherek voltak másikat fejleszteni
a xamahának sokkal több típusa volt és ebből egyet tudok csak ami fullszar lett
tartóssági tesztekről már lekéstünk, mert ami még talpon van az már régóta nagykorú, aztán ennyi idő alatt van sufni sok
Tehát a benzin kevés induláskor hihetnénk mert lecsapódik a hideg henger falára.
De a szivató az nem lehet kevés tehát ha nem gyújtja be elsőre akkor meg lehet a gyertyával is gond lett néha gyújt néha nem vagy gyenge a szikra.
Viszont a szivató nélküli 10 percnyi szenvedés alatt felmelegszik annyira a henger hogy a benzin ami bejut már nem csapódik le.
Szerintem mindenképpen valami benzin/levegő arány probléma ami azért okozhatott változást a hideg beálltával mert szélsőségesen volt beállítva pl éppen csak kapott benzint és most már tényleg nincs elég mert a hideg hengerre lecsapódik.
Én megnézném a gyertyát:
1.Van e szikra állandóan,ha nincs akkor új gyertya
2.Szivatónál benzines lesz e vagy csontszáraz marad,ha a szivatónál is száraz akkor benzincsapnál dugulás vagy kevés benzin a tankban
3.A gond hogy már elhangoltad gondolom az alapjáratot vagy a benzincsavart is ezért az alapjárat csavart kitekerném hogy ne tartsa a tolattyút,a benzincsavart 1,5 fordulatnyira ki(ez minden karbinál az alaphelyzet ahonnan indulni lehet)
4.Vagy próbálnám kézzel picit adni neki az alapjáratot a markolattal(nehéz picit húzni neki ha rúgni kell közben) vagy az alapjárati csavart minden egyes nem túlszívott teszt kezdeténél 1-el betekerném de jólenne látni a keződpontját mikor ér hozzá a tolattyúhoz és kezdi emelni(yamaha Rd-n volt kémlelőluk vagy levenni a felső kupakját bár bonyolult hozzáférni ezeken)
(Cagiva elefant 650-nél 1 nagy csavarral lekapható a karbi szűrős alja akármikor és befújhatok akár pumpával,ez a Honda iszonyat szerelésügyileg)
Lényeg hogy ha van szikra és kap elég benzint a hideg hengernél szivatóval be kell indulnia 1,5-re kitekert benzincsavarnál és középállásban lévő shúbernél, lehet több rúgásra de be kell indulnia.
Ha benzines a gyertya de nem indul akkor a szikra gyenge vagy kihagy stb...
De a légszűrőbe beköltöző egériusz is okozhat gondot.