Köszönöm a képeket. Holnap elmennék ha jó Neked és ha persze megmondod hol laksz. Kecskemétről indulnék 15 órakor délután. Elvinném mind a kettőt ha nem tartassz rá igényt. MSN-en beszélhetnénk...
Helló mindenkinek! Eladó egy honda mtx 125 ös olasz motorblokk ami egyezik az ns-ével a motorblokkot alkatrészenként adom el szinte minden megvan kivéve a hengert és karburátort az árakról megegyezünk postázni mindent tudok képeket kérésre küldök e-mail: adi.ladavfts@freemail.hu
tel: 06 20 317 1788
Épp az emberemtől jöttem és azt mondta hogy eléggé finitó az a felni, úgyhogy érdekelne elág határozottan, mert egy keréken elindulni elég nehéz.. nagyon kellene már a motorom.
Tudnál 1-2 képet küldeni?
Köszi, de már intézkedtem, a sajátomat csináltatom meg, mert tavaly elkaptem egy 20cm széles 30cm hosszú és kb 150méter mély kátyút..... Igen csak görgőzik....
Bocs de nem figyeltél eléggé,vagy én fogalmaztam rosszul.....
Igazad van én is így tudom csak nem bonyolítottam ennyire.
Én arra gondoltam hogy a hondáké általában ugyan az,lehet az sport vagy éppen krossz.ha a csatlakozó megegyezik!(nem faragtam át a drótokat!) és minden jó akkor menni fog vele a gép.hogy mennyire az már a folytástol függ.
Jah és nem csak a hondáké hanem a honda licens-eseké is jó hozzá,pl:keeway.
És ezeket én ki probáltam,tapasztaltam hogy müködik
Köszi a hozzászólásokat! Bár mint kiderítettem ez bowdenes,így kiesett a játékból, de ezek szerint nem biztos , hogy ha elektronikus az jó a robogómra! Elvileg a CDI- re kötném, ezért lenne jó tudni miről veszi a jelet, mert amelyik szintén CDI-ről , az azért valószínű nekem is működne!
"Szóval ha minden stimmel a cdi-n kívül akkor ELMÉLETBEN! bármelyik működő elektronika jó hozzá aminek megfelő a csatlakozója"
Ez eléggé nagymértékben nem így van.
idegen elektronikával akkor fog menni, ha annak felépítése RNDSZERE a gyárival azonos.
Ez viszont nincs feltétlenül így.
VAn amelyik elektronika tetszőleges irányú impulzusra (triggerjelre) elindul (rásüti a kondit a trafóra) és van amelyik csak megfelelő irányú, teht pozitív, vagy negatív félhulámra indul el.
Ezen kívül, némely rendszerek jaladósak, némelyikekben meg jeladó nincs is, ezek elektronikája nem műkszik a másik rendszerrel párosítva.
VAnnak még kis és nagy triggerjelű rendszerek, satöbbi, satöbbi, szóval nem lehet tetszőleges cdi egységet rdrótozni.
Ha át gondolod hogy hogy is működik ez az egész rendszer akkor tudni fogod.
Először is ahogy megforgatod a főtengelyt (önindítóval vagy berugó karral),egy mágnes(lendkerék) is forog a gyújtótekercs körül,ez feszültséget indukál.Ezzel egy időben a gyújtás jeladó is érzékeli a főtengely állását,ez a jel és a feszültség egy része eljut a cdi-hez.A gerjesztett feszültséget pedig megkapja a gyújtó trafő.Ezután a cdi elektronika ezek a jelek és feszültségek alapján szintén ad egy jelet a trafónak ami ettől a jeltől ,,kisülésre" kényszerül,és már megy is a szikra a gyertya felé...
Szóval ha minden stimmel a cdi-n kívül akkor ELMÉLETBEN! bármelyik működő elektronika jó hozzá aminek megfelő a csatlakozója.Nekem gyakorlatban is működött.
Még annyit hogy ezek a robogó elektronikák nagy részben folytottak és nem engedik egy bizonyos fordulatszám fölé a motort,de ezt a hozzá értő boltban jelölések-számok alapján megmondják.Én sajnos már nem emlékszek hogy melyikek a folytott jelölések.
Akkor a kérdésedre a válasz az hogy igen! ez jó hozzá,de én csak boltban venném a csere lehetőség miatt.
Én 4ropi alatt vettem tavaly egy folytatlant.........
Üdv! Az NS1 fordulatszámmérője elektronikus vagy spirálos! A kép alapján elektronikus, de valaki az első oldalakon kihajtót keresett hozzá, ezért kérdezem! Ha elektronikus , akkor miről veszi a jelet?
tel: 06 20 317 1788
Épp az emberemtől jöttem és azt mondta hogy eléggé finitó az a felni, úgyhogy érdekelne elág határozottan, mert egy keréken elindulni elég nehéz.. nagyon kellene már a motorom.
Tudnál 1-2 képet küldeni?
De azért mennyiért adnád?
Igazad van én is így tudom csak nem bonyolítottam ennyire.
Én arra gondoltam hogy a hondáké általában ugyan az,lehet az sport vagy éppen krossz.ha a csatlakozó megegyezik!(nem faragtam át a drótokat!) és minden jó akkor menni fog vele a gép.hogy mennyire az már a folytástol függ.
Jah és nem csak a hondáké hanem a honda licens-eseké is jó hozzá,pl:keeway.
És ezeket én ki probáltam,tapasztaltam hogy müködik
Ez eléggé nagymértékben nem így van.
idegen elektronikával akkor fog menni, ha annak felépítése RNDSZERE a gyárival azonos.
Ez viszont nincs feltétlenül így.
VAn amelyik elektronika tetszőleges irányú impulzusra (triggerjelre) elindul (rásüti a kondit a trafóra) és van amelyik csak megfelelő irányú, teht pozitív, vagy negatív félhulámra indul el.
Ezen kívül, némely rendszerek jaladósak, némelyikekben meg jeladó nincs is, ezek elektronikája nem műkszik a másik rendszerrel párosítva.
VAnnak még kis és nagy triggerjelű rendszerek, satöbbi, satöbbi, szóval nem lehet tetszőleges cdi egységet rdrótozni.
Először is ahogy megforgatod a főtengelyt (önindítóval vagy berugó karral),egy mágnes(lendkerék) is forog a gyújtótekercs körül,ez feszültséget indukál.Ezzel egy időben a gyújtás jeladó is érzékeli a főtengely állását,ez a jel és a feszültség egy része eljut a cdi-hez.A gerjesztett feszültséget pedig megkapja a gyújtó trafő.Ezután a cdi elektronika ezek a jelek és feszültségek alapján szintén ad egy jelet a trafónak ami ettől a jeltől ,,kisülésre" kényszerül,és már megy is a szikra a gyertya felé...
Szóval ha minden stimmel a cdi-n kívül akkor ELMÉLETBEN! bármelyik működő elektronika jó hozzá aminek megfelő a csatlakozója.Nekem gyakorlatban is működött.
Még annyit hogy ezek a robogó elektronikák nagy részben folytottak és nem engedik egy bizonyos fordulatszám fölé a motort,de ezt a hozzá értő boltban jelölések-számok alapján megmondják.Én sajnos már nem emlékszek hogy melyikek a folytott jelölések.
Akkor a kérdésedre a válasz az hogy igen! ez jó hozzá,de én csak boltban venném a csere lehetőség miatt.
Én 4ropi alatt vettem tavaly egy folytatlant.........
http://auto-motor.vatera.hu/al...