Minap találtam nagybátyámnál a kertben egy mocit, ha igaz ez egy Honda MT 5-ös.
Csináltam róla pár képet szerintetek megéri felújítani, helyrepofonzi, vagy érdemes egy működőképest venni?
A váltót megmozgattam elvileg működik, legalábbis váltja a sebességeket. A berúgót is megmozgattam elvileg az is rendben van. Mármint forgatja a tengelyt és a dugó is mozog, bár elég könnyen. Tanuló motornak szeretném megcsinálni, most kezdenék motorozni.
Üdv! Valaki tudna nekem segíteni abban,hogy gyárilag az olasz 25ös mtx-be (dellorot phbl 24 karbi)mekora főfúvóka kell,illetve kinek mekkora van benne? Nekem volt 2 karbi 1ikbe 105 másikba 108,ilyen méretűekkel forog rendesen terhelésből gyorsítva 9500körül(amit még erőből megy),ennél nagyobbal pl 115 össel már csak 7.8000ig(sokat kap)...Viszont a gyertya kép fehéres(aszerint keveset kap,pedig fogyaszt rendesen üzemanyagból,talán töbet is mint amennyit egy ilyennek kellene),alacsony fordualton torpan(105 össel)...Így "normálisan" nem nagyon tudom beállítani!
nekem is azt mondták,h főtengely szimeringes,m nekem is köpte az olajat a kipufogón ,de nem az a baja,kicseréltem a szimeringet és utána se változott, a membránom halt be és sokat kap,m az előtöltet folyamatosan tud a forgattyúsházba beáramlani,és nem tudja a sok benyát normálisan elégetni,ezért kitolja a kipun.
Szeintem is főtengely szimeringes, a váltóból kapja az olajat, azért jön fekete szar belőle.
Vizes MTX cuccok és levegős MB blokk alkatrészeim vannak.
Elérhetőségem: nojbi22@freemail.hu
MSN: ugyanez
Tel.: 0630/ 6687765
GeeForce! Ha fekete trutyi jön ki belőle akkor valószínű h szimeringes és a váltóbol kapja az olajat...ha szétvolt húzva a blokk és nemvolt kicserélve a szimering akkor tuti h az a baja!üdv
Lehet hogy csak annyi gondja van, hogy ki kellene égetni a kipufogódat, ha azt mondod hogy olajos! Próbálkozz meg azzal előbb szerintem, minthogy szétszedd!
szükségem lenne egy kis szakmai segtségre!
van egy 80/ac mtx gépem, és az a nagy problémám vele, h amikor gázt adok neki, rendszertelenül jár,nem pörög ki rendesen, majd lefullad, és nem, vagy csak nehezen lehet újból elindítani!. ja, és ilyen fekete trutyi i jön a kipuból, ha sokáig próbálom pergetni a gépet. karburátort nagyon sokszor pucoltam, 1x már szét is volt huzva a blokk, lehet h eltettem valamit, vagy nem ugy tettem össze ah kellett vna, csak az az igazság h nem tudom h hol tapogatózzak!
köszönöm előrre is!
Ádám
kép 1
kép2
kép 3
Bocsi a 2 hsz-ért.
Üdv.: Kenikol