Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Legegyszerübb és legbiztonságosabb ha készít hozzá egy ilyet
Ez sem jó megoldás.
A lendkerék anyája, vagy 30-40 Nm-rel van lehúzva, a váltókörmök, meg nem ekkora nyomaték átvivésére lettek tervezve.
Arról az aprósgról nem is beszélve, hogy ez a megoldás a főtengelyt rendkívüli mértékben terheli, mivel az egyik oldalán tekered több 10 Nm-rel, a másikon meg van a megtámasztás a váltón keresztül.
Ha ezt egy robogóval próbálnád, szinte garantáltan elcsavarnád a főtngelyt, és lehet blokkot bontani, főtengelyt centríroztatni
A cuccot ott kell megfogni, ahol az anyát lazítod.

(tudom, majd most az jön, hogy "eddig így csináltam, ne lett baja"
Lehet, viszont minden esély megvan rá...
Így csak barbárok dolgoznak mucsán.
Aki normálisan akar dolgozni, az alkatrészek tönkretevése nélkül, vagy vesz egyezer forintért az első obiban egy olajszűrőlehúzó izét, és azzal megfogja a lendkereket, vagy 15 perc alatt gyárt egy lendkerékmegfogó szerszámot egy darab 30 centis laposvasból, meg két pöcökből.
Na mi a helyzet a blokkal? Minden OK? Valami baj van az úszóval? Én már elég régen így használtam és semmi baj, nem volt vele. Nem folyt túl, meg semmi.... Sikerült már beépíteni a másikba? Üdv, Zoli
Igen, sok sikert!
Holnap megcsinálom, ha lesz időm. A főtengely végén nem látni a jelet, az egyik linkelt kép alatt azt olvastam, hogy a dugattyúnak a felső holtpontban kell lennie, és úgy kell hozzáállatani a fogaskereket. Ez így igaz?
Sziasztok!
Szükségem lenne egy Keihin HM 183 karbiba való úszóra,ha van tűszelepre ,ha van valakinek írjon légyszi!
Köszönöm!
Zoli igazadvan tényleg :D simonál jó megoldás de mbxnél nem azóta néztem alendkerekem és alig lukas meg hát ugyegyszerübb ahogy mondod ; ) :D
Tedd be sebességbe, és miközben lazítod az anyát, húzd a hátsó féket. 1máshoz közel van, úgyhogy nem okozhat gondot. Ez ügyben rám hallgass és ne ,,Uzsi"-ra.... Szerintem ez biztonságosabb. Üdv
Helo : ) simsonnál belhet dugni a csavarhuzot a lendkeréken lévö lukba valahogy oylan helyre hogy ne sréts meg vele semmit és akkor megakadályozod hogy elforogjon a lendkerék valahogy ugy probáld meg : )
Üdv

Köszi a segítséget! Lenne még kérdésem, a főtengely végén hogy lazítsam meg az anyát? Ha simán sebességbe teszem, akkor forgatja a kereket... Elnézést ha értetlenkedem, először cssinálom.
Szia! http://hondamtx80.lapunk.hu/?m... Itt a link, az utolsó 2 képet nézd, és ami alá van írva. Ennyi az egész. Ha kell MBX-hez alkatrész, szólj, mert bontottam egyet. Képeket a profilomban találhatsz. Üdv; Zoli
Üdv

Kb egy fél éve írtam, hogy nagyon ráz a 80as mbxem, meg nem is forog 6000 fölé és azt ajánlottáta itt valaki, hogy szedjem le a blokk jobb oldalát és valami fogaskereket lőjek be, mert lehet az a baja. Aki tudja miről van szó és mit kéne csinálnom, írja már le, hogy milyen fogaskerék az és mit csinál az ott! Előre is köszönöm!
Mondd mi kell, én is épp bontok egy MBX 80-asat, képeket láthatsz róla a profilomban. A komplett blokk, és az összes idom a fejidomot kivéve elmentek, valamint a hátsó lámpa meg a csomagtartó is. A többi cucc megvan... Üdv; Zoli
Hello
Tudnál a cuccaidról képet küldeni? a cimem:laci7137@gmail.com
Kistelek. csongrád megye
Heloo :D

Nemtudja valaki hogy az mbx központi telojával megegyezik e a 125 ös nsr é :D ? vagyis hogy jolenne e az mbxhez ?
elöre is kösz : )
Hová valósi vagy?
sziasztok. vannak mbx alkatrészeim 500-2000 ft-ig. pl kerekek, hütörendszer, gumi, váz, irányjelzö, központi telo, hátso lengökar, elsö sárvédö, feszszabályzo, elektromos cuccok, meg még egy két dolog. olcson adom nállam csak fogja a helyet.
Sziasztok! Megbontottam motorom, mert sok alkatrész elkelt egyből... Ami elment eddig:
Tank kompletten
Ülés
Ülés alatti idomok
Csomagtartó
Kipufogó
Kuplung kar
Hasidom
Hűtő védő idom
Hátsó lámpa
Hátsó lámpa idomjai zárral
Első sárvédő
Gyújtáskapcsoló
Komplett blokk
-------------------------------------------
Akinek ami kell írjon bátran. Üdv néktek: Zoli
Szia! Ennek nagyon örülök, viszont van egy srác aki visz egy csomó cuccot, olyanokat is, ami nélkül nem tudod kipróbálni. PL. kipufogó..... Itt van még, meg tudod nézni, amit szeretnél, látod a karbit is, meg hogy van benne kompresszió, és hogy nincs töredezve, de sajnos már kipróbálni szerintem nem fogod.... Érdekelne? Valahogy megoldjuk a dolgot, ha kell. Üdv, Zoli

UI: Délelőtt csináltam róla egy videot, meg képeket, hogy meg legyen örökítve, ezeket meg tudom mutatni. Nemsokára írok emailt is, de most jönnek a cuccokért, és mennem kell. A számom: 06706076818

5előtt kérlek ne hívj.
A másik bolt meghiusult,ha meg van mé a blokk akkor érdekel.
Sajnálom, ez van, így jött össze... Ha kell valami, mondd, mert bontom a motort, mert van egy srác aki sok cuccot visz. Üdv