Helló. Telefon a belső zsebbe (enyémben van), pénztárca, szemüvegtok, fél liter ital az ülés alá. Lakáskulcs szintén, vagy néha nyakba-akasztóra, hogy ne kelljen vele sokat baszakodni elrakni, előszedni, de olyan is van hogy bedobom a telefon mellé, ezért már nem is sokat látni a kijelzőből a karcok miatt.
Ha nem versenypályára készülsz, a közúton is be lehet gyakorolni sok mindent sok gyakorlással és elővigyázatossággal. Ha nem az a cél,hogy egyfolytában szikrázzon a lábtartód. Ellenkormányzást "tanulni" / szokni meg a fékezési technikákat. Meg persze a kanyar előtti sebesség, na az a necces mondjuk egy közúton,szerpetinen. Csak óvatosan
Jahh és a kétrészes az mind túra ruha. Versenybe ne bonyolódj bele, mert ha lerakod akkor a zipzár az ami legelőször szakad és azonnal nincs a derekad védve és felcsúszik a nyakadba a gatya meg a bokádra...NO Good
Az övtáska felejtős mert zavar is és kioldódhat a tank környékén. Én anno combtatyó de volt néha háti batyu is, bár nekem kis púpos és alatta még elfér. Papírok nekem az ülés alatt fixen a kulcsot a kesztyűmbe rakom azt meg a kupakba. Lakáskulcs szintén ülés alatt. Vagy láttam lapos tanktáskát pont erre kitalálva. kicsi kompakt és nem zavar be. Jahh és egy pótkulcs elrejtve... biztos ami biztos.... régen. Ma már nem hagyom el
2részes. de összezipzározva használom majd. 5xl-re mindtam, hogy elég szűk.
aztán 3xl lett a végén. Ez jó szűk. szél nem fog cibálni. azt mondták, hogy úgy is tágul most kicsit. egy bosszúsàg van, hogy sehol egy zseb. meg ez a púpos fajta égy táska se játszik. ti, hogy oldjátok meg? övtáska? ( teló, jogsi, kulcs, forgalmi )
Ezek elég drága tanfolyamok sajnos. de biztos hasznos.
a klubban akikkrl motorozok mi szoktunk rendszeresen rendezni tréninget. van oktató is. de van amikor csak egy pályát rakunk fel és "versenyzünk".
hasznos. nekem is jó volt megismerni a korlátokat.
érdekes volt, hogy nem tudtam a z-vel elmenni egy helyen. de egy 1300as fjr meg simán elment. jöttek a tanácsok így már ott is el tudok menni.
ahogy nalim mondta az a legszarabb mikor túl gyorsan mész be a kanyarban és akkor mit csinálj. fékezés a legrosszabb. sok sikert hozzá.
Teljesen rendben van amit írsz, nálam a következő a sorrend:
0. Ruha, bukó stb., motor beszerzése (megvan)
1. Jogsi elkezdése (jan. 5 az első kresz óra)
2. Közben Honda Safety Hungary bevezető tanfolyam
3. Utcai tanuló vezetés, jogsi
4. Safety Hungary 1. szintü tanfolyam elvégzése
5. Ráülés a CBR 600 F-re
Hidd el, eleg idős és inteligens vagyok hogy felmérjem a tudását a motornak és a magamét.
Mindemellett nem elég hallani a hozzád hasonló
, segítő szándékú tanácsokat, köszönöm Neked!
És hosszú-hosszú éveket tervezek ezzel a motorral:)
Nem akarok ünneprontó lenni, de talán nem lehet elégszer elmondani, hogy a motorozás tanulása a jogsi megszerzésével nem fejeződik be, sőt inkább utána kezdődik.
A CBR 600 nem az a tipikus kezdőmotor a maga 110 lóerejével, ami nem azt jelenti, hogy ne lehetne mégis ezzel kezdeni, de kellő önuralom szükséges,ami megint csak nem azonos a beszarisággal.
Pl. egy rosszul megválasztott kanyarbemeneti sebességnél a helyzet helyes megoldási módja a motor szokottnál jobban történő bedöntése, és nem a satufék- utóbbi a susnyásban történő kikötést segíti inkább elő, amit egy törött motor mellett megélni nem az igazi.
Ha elfogadsz egy (pontosabban kettő) jó tanácsot, -ami mindenkire érvényes: egy vezetéstechnika és egy pályamotorozás-oktatáson minden kezdőnek át kell esnie, hogy elmondhassa, mindent megtett annak érdekében, hogy a susnyás helyzet ne forduljon elő. Ezek nélkül is megy, csak hosszú-hosszú évek alatt szeded össze a tudást.
Bocsi ha hosszú lett, nálam ez már valami küldetéstudat, de utálom a rossz híreket.
Üdv köztünk hatesz!
Nyugi a jogsival nem lesz gond, a géppel meg jó vásárt csináltál ezt mutatják a képek és az elmondottak róla.
Sok balesetmentes kilométert
Valamint, ha autóra van jogsid legalább 2 éve, akkor elfelejtheted az olyan faszságokat is mint,hogy próbajogsi meg nincs külföld meg nincs két személy ... Mindent szabad, mivel 33 éves vagy nincs korlátozás.
A rutinon kell figyelni nálunk nagyon sok mindenki elvérzett. nem nehéz csak pl 1 bólyaérintés vagy láblerakás egy 8-asban vagy akármi és már bukás. A frogalom meg adja magát
21 év helyett 24 évre emelik a kategória korhatárát!
Ha 2012. dec. 1-ig betöltöd vagy már betöltötted a 21. életéved és hamarabb szeretnél nagymotor jogosítványt, minthogy 24 éves leszel, akkor sürgősen kezdd el motoros tanfolyamot! Ha 2012. dec. 1-ig nem teszel sikeres forgalmi vizsgát, akkor jövőre csak A2 kategóriára érvényesítheted az addig megszerzett vizsgaeredményeidet.
Jelentkezz nálunk és a korlátlan A jogosítványt gyorsan, már 1 hónap alatt, akciós áron megszerezheted.
Így utólag bevallom, ez volt az egyetlen mozor amit megnéztem, tudom hogy sokat meg kell nézni:) Jópár hirdetes után (nár valóban kereskedő volt a hirdető), ez volt az első tulaj akivel telefonon beszéltem. 2 nem vette fel és azóta sem hívott vissza(?)
De asszem (ennyiért) jobbat nem találtam volna.:)
Ugye jól tudom, hogy ha leteszem tavasszal az A jogsit (33 éves vagyok) nem lesz korlátozott a jogosítvány?! Poén lenne ha megvenném a vasat és csak a garázsban ücsöröghetnék rajta:)
Ô azóta hivatásosan motorozik, tehát nem volt rossz oktatóm.
Na, veled nem fogok kötekedni.
aztán 3xl lett a végén. Ez jó szűk. szél nem fog cibálni. azt mondták, hogy úgy is tágul most kicsit. egy bosszúsàg van, hogy sehol egy zseb. meg ez a púpos fajta égy táska se játszik. ti, hogy oldjátok meg? övtáska? ( teló, jogsi, kulcs, forgalmi )
a klubban akikkrl motorozok mi szoktunk rendszeresen rendezni tréninget. van oktató is. de van amikor csak egy pályát rakunk fel és "versenyzünk".
hasznos. nekem is jó volt megismerni a korlátokat.
érdekes volt, hogy nem tudtam a z-vel elmenni egy helyen. de egy 1300as fjr meg simán elment. jöttek a tanácsok így már ott is el tudok menni.
ahogy nalim mondta az a legszarabb mikor túl gyorsan mész be a kanyarban és akkor mit csinálj. fékezés a legrosszabb. sok sikert hozzá.
Teljesen rendben van amit írsz, nálam a következő a sorrend:
0. Ruha, bukó stb., motor beszerzése (megvan)
1. Jogsi elkezdése (jan. 5 az első kresz óra)
2. Közben Honda Safety Hungary bevezető tanfolyam
3. Utcai tanuló vezetés, jogsi
4. Safety Hungary 1. szintü tanfolyam elvégzése
5. Ráülés a CBR 600 F-re
Hidd el, eleg idős és inteligens vagyok hogy felmérjem a tudását a motornak és a magamét.
Mindemellett nem elég hallani a hozzád hasonló
, segítő szándékú tanácsokat, köszönöm Neked!
És hosszú-hosszú éveket tervezek ezzel a motorral:)
Megyek kifizetem a foglalót:))
A CBR 600 nem az a tipikus kezdőmotor a maga 110 lóerejével, ami nem azt jelenti, hogy ne lehetne mégis ezzel kezdeni, de kellő önuralom szükséges,ami megint csak nem azonos a beszarisággal.
Pl. egy rosszul megválasztott kanyarbemeneti sebességnél a helyzet helyes megoldási módja a motor szokottnál jobban történő bedöntése, és nem a satufék- utóbbi a susnyásban történő kikötést segíti inkább elő, amit egy törött motor mellett megélni nem az igazi.
Ha elfogadsz egy (pontosabban kettő) jó tanácsot, -ami mindenkire érvényes: egy vezetéstechnika és egy pályamotorozás-oktatáson minden kezdőnek át kell esnie, hogy elmondhassa, mindent megtett annak érdekében, hogy a susnyás helyzet ne forduljon elő. Ezek nélkül is megy, csak hosszú-hosszú évek alatt szeded össze a tudást.
Bocsi ha hosszú lett, nálam ez már valami küldetéstudat, de utálom a rossz híreket.
Sajnos nem véletlenül üres:)
De azért gyors megcsinálom!:D
Nyugi a jogsival nem lesz gond, a géppel meg jó vásárt csináltál ezt mutatják a képek és az elmondottak róla.
Sok balesetmentes kilométert
alakulgat :-P
Állat az F3, azért csak megérte a befektetett munkát/pénzt!:)
A rutinon kell figyelni nálunk nagyon sok mindenki elvérzett. nem nehéz csak pl 1 bólyaérintés vagy láblerakás egy 8-asban vagy akármi és már bukás. A frogalom meg adja magát
Ha 2012. dec. 1-ig betöltöd vagy már betöltötted a 21. életéved és hamarabb szeretnél nagymotor jogosítványt, minthogy 24 éves leszel, akkor sürgősen kezdd el motoros tanfolyamot! Ha 2012. dec. 1-ig nem teszel sikeres forgalmi vizsgát, akkor jövőre csak A2 kategóriára érvényesítheted az addig megszerzett vizsgaeredményeidet.
Jelentkezz nálunk és a korlátlan A jogosítványt gyorsan, már 1 hónap alatt, akciós áron megszerezheted.
nincs korlátozás !
Így utólag bevallom, ez volt az egyetlen mozor amit megnéztem, tudom hogy sokat meg kell nézni:) Jópár hirdetes után (nár valóban kereskedő volt a hirdető), ez volt az első tulaj akivel telefonon beszéltem. 2 nem vette fel és azóta sem hívott vissza(?)
De asszem (ennyiért) jobbat nem találtam volna.:)
Ugye jól tudom, hogy ha leteszem tavasszal az A jogsit (33 éves vagyok) nem lesz korlátozott a jogosítvány?! Poén lenne ha megvenném a vasat és csak a garázsban ücsöröghetnék rajta:)