Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én is Scottoilert akartam (tesomnak az van a CBR-en) de majdnem egy árban van a McCoi-al. Viszont a McCoi több extrát nyújt. Eső szenzor,cross mód, megtett út alapú olajzás (állítható) valamint pc-n keresztül egyedi programozás is megoldható.
A Scottoiler pedig csak vákuum hatására kinyit és ejtőtartályos módon ken. A McCoi meg pumpás.
Elég sokat agyaltam rajta de nekem bejött. Hibátlanul teszi a dolgát.
takaroccinnen! "csög..
Lajoséknál (Louis) még van a Scottoiler, bár "aszongyák" a Mccoi jobb.

Egyszer én is akartam, de aztán megmaradtam a "sportmotorosabb"
fújogatásnál.

Ja, Vadász komolyan nyomta a témát. Ismerem gimiből.
Innen lehet beszerezni az olajzót.
Hozzáteszem hogy nem olcsó.
A standard szett is 115 Euro + a posta kb 5-8 Euro.
De ebben már van eső szenzor is. De megehető alkatrészenként is.
Olvassatok bele a Bandit topicba láncolajzó témában.
pl :ez
Igy viszont visszajön az ára. Ja és áttehető e
másik motorra is.!
körülnézek majd persze én is csak gondoltam hátha van itt valakinek bevált helye
Goodridge: x-bike.hu (csak egy ötlet)
Nem igazán jó, hamar leszórja, nem érdmes vele pepecselni.
FS tulajoknál hátsó motor emelő álvány van
És honnan lehet beszerezni egy ilyen McCoi láncolajzót? Ára?
Köszi.
Én és még sokan mások pedig Stihl lánckenő olajat használunk!
Egy McCoi automata láncolajzóval. Nincs többé redvás lánc. Ja és némán teszi a dolgát. Néha ellenörzöm az olajszintet a tartályban és kész. A láncot néha áttörlöm egy száraz ronggyal és kész. Kb 1 perc az egész.
Én is így szoktam.

hátsó emelő, berakom 1esbe aztán szépen lepörgeti.

fékcsőt vett már valaki a gépére?
Mennyibe fáj körülbelül és hol érdemes körülnézni?
váltóolajat szoktak rá rakni.

de én inkább spray-t javaslom.
Tavasszal,a Bárdinál a 4-l es Repsol olajhoz adtak ajándéka Castrol-láncsprayt,hát kipróbáltam és teljesen megvagyok vele elégedve.Szerintem jobb mint a Mol és az Agip-ezeket próbáltam előtte,ha elfogy ezt fogom venni utána is(7ezret mentem az idén és még nem fogyott ki)
Visszaolvastam pár hsz-t a lánctisztítással kapcsolatban, és meglepődve olvasom, hogy van, aki a használt motorolajat használja a lánc kenésére. Hiába no, az újszülöttnek minden vicc új... :-D
Még annyi, hogy a brigós átkefélés (mondjuk használt fogkefével)
után le kell öblíteni folyó vízzel, mivel jelentős mennyiségű trutymót leszed,
majd szépen megszáradni hagyni, és utána spray.

A vizes láncú gépet középsztenderen (már ha van, FS tulajok hátrányban)
járó motornál be lehet tenni egyesbe, így levereti a vizet, és hamarabb megszárad.
Vagy mehetsz egy rövid kört is, csak ne sokat, mert akkor nincs kenés.
Tökéletes, és nagyon szépen köszönöm.

Ma sajnos letisztítottam féktisztítóval, de holnap át is mosom petróval, van itthon vagy 10 liter, és újra fújom.

Nagyon köszönöm.
Szerintem is hanyagold a féktisztítót. Én sose próbáltam,de ezek szerint nem jó.

Szóval Brigéciol, petróleum vagy lánctisztító. Az előbbi kettő olcsóbb, úgyhogy sokat nem is kell agyalni a dolgon, úgyis qrva drága minden más, legalább ezen spórolsz.

Én is a Brigóra szavazok, egyébként a Brigó nagy %-ban petróleumból van, tehát egykutya.

Jól mondja Lánglovag, a túl sok pucolás sem jó, tehát a kefével-Brigóval történő átsikálást csak akkor, ha nagyon dzsuvás, észre fogod venni.

Én kb.évente egyszer nagytakarítok, egyébként csak áttörlöm egy brigós ronggyal, utána szárazzal és mehet rá a spray.
Kimerítő a válasz?
Hali dusán25

Féktisztítóval semmi esetre ne próbálkozz! Haver a Bandit-ján lepucolta a láncot vele, úgy megette az O gyűrűket, hogy a 10 ezer km-t futott lánc mehetett a kukába.
Én brigéciollal szoktam pucolni semmi gondot nem okoz. De a pucolást sem kell túlzásba vinni (erről már régebben írtam bővebben ha érdekel keress vissza rá) lényeg, hogy ne legyen sose száraz a lánc.
20nál meg majd hetente kell állítani :-)
én láncomba 12 ezer van és még egyszer sem kellet rajta állítani és nem takaritom csak fújom
Hali!
Következőleg kipróbálok valami jobbat, de szerintem maradok a Motulnál,mert minden másba bevált!
Köszönöm a segítséget. :-D
A petróleumos verziót fogom csinálni.
Még egy kérdés. Úgy látom senki sem írja a Castrol láncspray-t. Ennyire nem jó?
Dusán
Köszi nem egyszer mentem egy géppel aminek a láncában 50 ezer km volt nem kérnék belőle
Ha takarítottad volna 50000-et is mehettél volna vele...