Én is Scottoilert akartam (tesomnak az van a CBR-en) de majdnem egy árban van a McCoi-al. Viszont a McCoi több extrát nyújt. Eső szenzor,cross mód, megtett út alapú olajzás (állítható) valamint pc-n keresztül egyedi programozás is megoldható.
A Scottoiler pedig csak vákuum hatására kinyit és ejtőtartályos módon ken. A McCoi meg pumpás.
Elég sokat agyaltam rajta de nekem bejött. Hibátlanul teszi a dolgát.
Innen lehet beszerezni az olajzót.
Hozzáteszem hogy nem olcsó.
A standard szett is 115 Euro + a posta kb 5-8 Euro.
De ebben már van eső szenzor is. De megehető alkatrészenként is.
Olvassatok bele a Bandit topicba láncolajzó témában. pl :ez
Igy viszont visszajön az ára. Ja és áttehető e
másik motorra is.!
Én és még sokan mások pedig Stihl lánckenő olajat használunk!
Egy McCoi automata láncolajzóval. Nincs többé redvás lánc. Ja és némán teszi a dolgát. Néha ellenörzöm az olajszintet a tartályban és kész. A láncot néha áttörlöm egy száraz ronggyal és kész. Kb 1 perc az egész.
Tavasszal,a Bárdinál a 4-l es Repsol olajhoz adtak ajándéka Castrol-láncsprayt,hát kipróbáltam és teljesen megvagyok vele elégedve.Szerintem jobb mint a Mol és az Agip-ezeket próbáltam előtte,ha elfogy ezt fogom venni utána is(7ezret mentem az idén és még nem fogyott ki)
Visszaolvastam pár hsz-t a lánctisztítással kapcsolatban, és meglepődve olvasom, hogy van, aki a használt motorolajat használja a lánc kenésére. Hiába no, az újszülöttnek minden vicc új... :-D
Még annyi, hogy a brigós átkefélés (mondjuk használt fogkefével)
után le kell öblíteni folyó vízzel, mivel jelentős mennyiségű trutymót leszed,
majd szépen megszáradni hagyni, és utána spray.
A vizes láncú gépet középsztenderen (már ha van, FS tulajok hátrányban)
járó motornál be lehet tenni egyesbe, így levereti a vizet, és hamarabb megszárad.
Vagy mehetsz egy rövid kört is, csak ne sokat, mert akkor nincs kenés.
Szerintem is hanyagold a féktisztítót. Én sose próbáltam,de ezek szerint nem jó.
Szóval Brigéciol, petróleum vagy lánctisztító. Az előbbi kettő olcsóbb, úgyhogy sokat nem is kell agyalni a dolgon, úgyis qrva drága minden más, legalább ezen spórolsz.
Én is a Brigóra szavazok, egyébként a Brigó nagy %-ban petróleumból van, tehát egykutya.
Jól mondja Lánglovag, a túl sok pucolás sem jó, tehát a kefével-Brigóval történő átsikálást csak akkor, ha nagyon dzsuvás, észre fogod venni.
Én kb.évente egyszer nagytakarítok, egyébként csak áttörlöm egy brigós ronggyal, utána szárazzal és mehet rá a spray.
Kimerítő a válasz?
Féktisztítóval semmi esetre ne próbálkozz! Haver a Bandit-ján lepucolta a láncot vele, úgy megette az O gyűrűket, hogy a 10 ezer km-t futott lánc mehetett a kukába.
Én brigéciollal szoktam pucolni semmi gondot nem okoz. De a pucolást sem kell túlzásba vinni (erről már régebben írtam bővebben ha érdekel keress vissza rá) lényeg, hogy ne legyen sose száraz a lánc.
A Scottoiler pedig csak vákuum hatására kinyit és ejtőtartályos módon ken. A McCoi meg pumpás.
Elég sokat agyaltam rajta de nekem bejött. Hibátlanul teszi a dolgát.