Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kuplungolásról a véleményem.
Visszaváltásoknál gázfröccs és kuplungolás nálam mindíg kötelező minden esetben. Felfele váltásoknál is álltalában szoktam használni turás tmpónál mindíg ha nem nagy a fordulat, egyes-kettes között pedig minden alkalommal. De ha pályán megyek és kiforgatom a gépet (persze nem tiltásig) akkor felfele, kicsi gázelvétel mellett kuplung nélkül váltok. Simán puhán beveszi mindenféle nehézség nélkül. Persze ilyen körülmények mellett az utcán is igy váltok. Igaz mi ciberések nem vagyunk a közut rémei IGAZ, mi betartjuk a közuti szabályokat és nem megyünk gyorsan
Egyébként a váltó ugy van megkonstruálva (szép Magyar szó) hogy ha ésszel csinálod a kuplung nélküli FELFELE váltást, az semilyen károsodást nem okoz neki.
A fakezű és falábó érzéketlen pilóták meg kuplunggal is lefogazzák a váltót
kinábol hoztam 45ezer forint ért :)
nem is azért mondtam, szerintem sem érdemes tekergetni, ha egyszer nincs baja akkor tökmindegy mennyi van benne.
szép lett, honnan szerzted az idomokat?, ha szabad érdeklődni
ok, de én nem eladni akarom hogy széthazudjam magam, meg ismerem a motor előmenetelét.
Az enyémben majdnem 70 000 van, de ehhez még bőven kismiska Mondjuk szerintem jópár van ami bőven száz ezer felett jár csak hát ugye az óratekergetés.........
na srácok, át idomoztattam a motoromat... mit szoltok hozzá? (tankot ne vegyétek figyelembe mert késöbb szerzek rá tank bört )
nekem az F2es tegnap fordult 40.000 re
Na most döbbentem le. Hallottam már sokat futott VFR-ekről, de 200.000 mérföld egy CBR-ben, az nem semmi. Az 320.000 km

Tuti nem adom el.
260-ig húztam a bajszát, aztán jött a leágazó. Talán 5-tel feljebb tudott volna még menni, de aztán annyi maximum.
Ne hittem volna, hogy ezek a "kis szarok" ennyivel tudnak repülni...
Mennyi a géped vége?
Én attól függ, hogy használom-e a kuplungot, hogy mennyire kapaszkodom a kormányban. Pl. kb 150-180 feletti előzésnél tuti nem kuplungolok, mert ott már igen komoly a menetszél. Vagy tegnap a sztrádán például nem kuplungoltam, még fosti vagyok bevallom , inkább kapaszkodok, mint állat! (Mondjuk 260 felett ember legyen a talpán, aki nem facsarja a kormánycsutkákat! Megnéztem mennyi a vége. )
De szerintem úgyis érzed azt, hogy hol lehet anélkül váltani és hol kell használni.
Youtube-on találtam, szerintem jó kis videó, aki kételkedne atípus megbízhatóságában.

http://youtu.be/gs8I8fYNNG0
Lehet váltani kuplung nélkül is (felfelé). Gázt picit vissza előtte.

Páran használják így, mert gyorsabb a váltás. Baja nem lesz tőle, akárki akármit mond. (lehet vitatkozni

Én kuplungolok, nálam úgy kisebb erő kell a váltókar mozgatásához, ill.kényelmesebb.
Az lesz tényleg!
Véleményem szerint azért van rajta, hogy használd.
Lusta az aki nem használja!
megfogod a motort vagy kérsz segítséget, úgy állítod meg, hogy egyensúlyba legyen vízszintes talajon (kerekein álljon egyenesen).
Aztán legugolsz és az olajnak a két vonal között kell lennie. Értelem szerűen min- max!
Ez vita indító lesz!
Szerintem azért van a kuplungkar,hogy használd.

Majd lesz aki megmondja,hogy simán lehet kuplung nélkül is!
Persze,hogy lehet,de meddig... - Szerintem -
Sziasztok!
Ez lehet hülye kérdés lesz, de felfelé váltásnál kell kuplungot használni? Csak mert crossom volt előtte és ott nem kellett.
Ezen eddig kuplungoltam.
hát elég necces lettt volna... kb 182-ig biztos jó..,de meg kell mérni a lábad hosszát a belsőtől a talpig és akkor, akkor is jó lesz ha leülsz..)))
184cm vagyok. lehet nekem meg rövid lett volna.
Amúgy 84kg.
De ez mindig változik a súlyom. 95-és 80 között:-)
Attól függ gyúrok e
Az olajkémlelő nyílásban az olajnak a két jelző szint között kell lennie, ha a motor a kerekein áll vízszintes talajon, vagy a sztenderre kell állítani és így ellenőrizni? Mert ez nekem nem tiszta.
Használati utasítás nem tér ki rá.
A logika azt mondja, természetesen ha a kerekein áll, úgy kell ellenőrizni, de úgy irtó macera:-)
arról jutott eszembe ,mert nem használom...
karácsonyra kaptam , de nekem(175cm 110kg) a szára hosszú (pedig 2cm álítható) a derékba pedig (full kiengedve is) kipatentolódik ha legugolok...))))
Talán ha tegnap szóltál volna, vagy korábban:-D
Akkor azt mondjátok,h nem tilos ha mind2 lámpa világít?Persze tompítottan.Mert én úgy hallottam h nem lehet.
sőt van egy (új)nadrágom is eladó(az is méret hibás))
BÜSE cordura ,lélegző,kemény protektor ,kevlár szálas stb.