Hát ez az rövidre zárogatja a tekercs végeit a feszültség szabályozást is így végzi és ha nincs fogyasztó több energiát kell neki hűvé alakítani ezáltal jobban melegszik én már kipróbáltam ha megy a világítás éppen csak kéz meleg a feszabályzó ha viszont lekapcsolom a világítást pár perc alatt még jég hideg állapotból is olyan forró lesz hogy megfogni sem lehet
Amikor nincs fogyasztó a tekercseken a feszültség szabályzóban a tirisztor rövidre zárja a tekercseket. Ilyenkor a telítődnek a tekercsek az áramtermelés úgymond megszűnik.
Pl. ha egy állandó mágneses generátor tekercsét rövidre zárod nem fog leégni a tekercs még csak nem is melegszik.
Köszi. Majd keresek remélem találok. Jól rémlett h ebay-en van olcsón de eddig nem nagyon találtam. Uncsim eladtam 104 000 km-rel az F4-et szépen jöttek a hibák nekem is akkor, mint neki. 70 000 környékén kuplungemelő kar meg benzin pumpa ezek nekem is bejöttek. Tavaly 90 pár ezernél elszállt a fesz szabályzója. Nem vagyok túl messze ettől a km állástól ezért szeretném rátenni a mérőt h lássam ha gond van...
Elég tűrhető lehet mérésekre is használni, jelalak kiértékelésre stb. Hát szemüveget, nagyítót már be kellett vetnem a forrasztáshoz. Szerencsére az smd-k benne vannak. :)
Én csak visszatérő lelkes hobbista vagyok. Sokat segít Lengyel László barátom.
Jónak néz ki, de ennyi pénzért használható a cucc? Mert ha ilyen olcsó akkor lehet , hogy a télen én is beszerzek egyet és összerakom! Olyan kb 15 éve szerettem elektronikával foglalkozni. Régi tranzisztoros rádiók javítása pl. Bár a türelmem már nem a régi.
Van vagy 6 műszerem, gagyi és jobb is. Mind mást mutat. Főleg AC-nál, legpontosabb az oszcilloszkóp az sem a kijelzett értékeivel hanem az oszcillogramról leolvasott értékékekkel.
E-bay 3-400 ft-èr van vízálló de èrdemes minèl közelebb kötni a kanócait az akkuhoz különben nen valósat fogy mutatni a kábelrengetegben elveszik egy kèt tized volt
Pl. ha egy állandó mágneses generátor tekercsét rövidre zárod nem fog leégni a tekercs még csak nem is melegszik.
http://www.ebay.com/itm/DC-0-2...
Kis bemutató videó róla.
Én csak visszatérő lelkes hobbista vagyok. Sokat segít Lengyel László barátom.
Ezt raktam össze. A bemeneti osztója kíván egy kis finom hangolást.