Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

No de akkor világítunk.
Akkor az azért lehet mert nincs elég ideig rövidzár nem tud telítődni a tekercs.
Én meg a be linket oszcilloszkópból jöttem rá
Hát ez az rövidre zárogatja a tekercs végeit a feszültség szabályozást is így végzi és ha nincs fogyasztó több energiát kell neki hűvé alakítani ezáltal jobban melegszik én már kipróbáltam ha megy a világítás éppen csak kéz meleg a feszabályzó ha viszont lekapcsolom a világítást pár perc alatt még jég hideg állapotból is olyan forró lesz hogy megfogni sem lehet
Leesett honnan volt ismerős a név.
Amikor nincs fogyasztó a tekercseken a feszültség szabályzóban a tirisztor rövidre zárja a tekercseket. Ilyenkor a telítődnek a tekercsek az áramtermelés úgymond megszűnik.
Pl. ha egy állandó mágneses generátor tekercsét rövidre zárod nem fog leégni a tekercs még csak nem is melegszik.
Világítás mindig legyen felkapcsolva akkor kíméled a fesszabályzót
Én ilyet vettem tavaly aztán azóta is hánykolódik valamerre mert nem került fel a motorra

http://www.ebay.com/itm/DC-0-2...
Köszi. Majd keresek remélem találok. Jól rémlett h ebay-en van olcsón de eddig nem nagyon találtam. Uncsim eladtam 104 000 km-rel az F4-et szépen jöttek a hibák nekem is akkor, mint neki. 70 000 környékén kuplungemelő kar meg benzin pumpa ezek nekem is bejöttek. Tavaly 90 pár ezernél elszállt a fesz szabályzója. Nem vagyok túl messze ettől a km állástól ezért szeretném rátenni a mérőt h lássam ha gond van...
Igen egy jobb multit nem adnak ennyiért. :)
Megvan a Weller-pákám és cin is (gyantás forrasztóón) csak lelkierő kell, bár lehet az lesz, hogy egy készet veszek, mert nagyon olcsók.
Motort méregetni tökéletes és azért nem nagy pénz. Lehet összeépítve is venni, ha valakinek nem erőssége a forrasztás. :)
http://youtu.be/hWq2iqSTJ7I
Kis bemutató videó róla.
Elég tűrhető lehet mérésekre is használni, jelalak kiértékelésre stb. Hát szemüveget, nagyítót már be kellett vetnem a forrasztáshoz. Szerencsére az smd-k benne vannak. :)
Én csak visszatérő lelkes hobbista vagyok. Sokat segít Lengyel László barátom.
Jónak néz ki, de ennyi pénzért használható a cucc? Mert ha ilyen olcsó akkor lehet , hogy a télen én is beszerzek egyet és összerakom! Olyan kb 15 éve szerettem elektronikával foglalkozni. Régi tranzisztoros rádiók javítása pl. Bár a türelmem már nem a régi.
Én is sajnáltam rá hobbiként 40000ft körüli összeget, így vettem egy ilyet. :http://www.ebay.com/itm/DSO138...

Ezt raktam össze. A bemeneti osztója kíván egy kis finom hangolást.
Csak ugye egy oszcilloszkóp nem általános egy műhelyben, bár igen jó cucc.
Van vagy 6 műszerem, gagyi és jobb is. Mind mást mutat. Főleg AC-nál, legpontosabb az oszcilloszkóp az sem a kijelzett értékeivel hanem az oszcillogramról leolvasott értékékekkel.
Előtét ellenállásos mérőhidas .
Magyarul régi lágyvasas műszer. :)
Nekem is van már 2-3 éve, de a ciberére fel se raktam csak a gs500-ra.
Ugyan ezt vettem. Csak ajánlani tudom! :)
Köszönöm. Akkor veszek egy ilyet.
E-bay 3-400 ft-èr van vízálló de èrdemes minèl közelebb kötni a kanócait az akkuhoz különben nen valósat fogy mutatni a kábelrengetegben elveszik egy kèt tized volt