Gratulálok thefunnyboy a sikeres vizsgádhoz! Jó neked, hogy már túl vagy rajta! Én hétfőn kezdtem a rutint, holnap is megyek órára. Itthon is gyakorolgatok felügyelettel a kis cbr-en, a suliban meg egy Yamaha ybr-t adtak alám. Úgy érzem nekem szükségem lesz több plusz órára, hogy jól begyakoroljam azt a két feladatot.
Igazából engem az jobban izgat, hogy elvileg protektoros ruhákban kell csinálni az egészet (ha jól értelmeztem a cikkekből, amit olvastam), viszont mivel nekünk még nincs, kötelező-e megvenni, vagy az iskola állja-e a jogsi idejére. Tudom, hogy hosszabb távon megéri mert úgyis kell majd venni meg stb. de ha lehet egyenlőre ha nem muszáj nem ruháznék be.
Neked ez hogy volt? Esetleg utána tudnál kérdezni nekem valahol? :)
Örülök ha segíthetek :)
Én a b125-öt csináltam éppen emiatt,amit írsz!
Én itt Fehérváron csináltam. 34900Ft volt amiben volt:
-1*3óra kresz
-1*1óra rutin
-1*1óra városi
-1 óra a vizsga
Vizsgadíj és kresz is benne volt.
DE én vettem két + óráta ami 40900-ra nvöelte a költséget,de megérte mert átmentem.
-A vizsga ugy zajlik,hogy elmondod az elméleti (gumi fék....) alapokat+ 1valamit(nekem hátsó felfüggesztés volt)
-Ezután megcsinálod a 2(igen 2 feladat csak) rutinfeladatot,ha ez megvan és sikerült CSAK akkor mehetsz forgalomba.
-a forgalmi vizsgán útvonalat húztam és 7:50től-8:40 ig tartott a városi vizsga.
Nekem teljesen jól jött ez a kormányrendelet, igaz,hogy saját magam szerint már 2 hete motorozonék, de annyi pöcsölődés volt a szevrek részéről,hogy az vicc. 3 hétre előre adnak időpontot,amikor 3 napot mész összesen vezetni B125-el...ez van.
Amúgy itt még nagyon jól össze van foglalva :)
Innét tudtam ,meg hogy mivel már nem kezdő a B-s jogsim vihetek majd utast is ;)
Ui:igen itt az Auchanban 101 Ft van a benya és az ethanol között,így még megéri ;) és szeretem ha tudok vmit tenni a környezetemért ;)
Amúgy meg imádom azt a kocsit,mindig csinosítgatom valahogyan ;),de sufnituning suzuki nem lesz belőle soha ;)
Mivel neked van autód, akkor gondolom B jogsid is.
Érdeklődnék, hogy a motorra a B125-öt csináltad vagy A1 külön?
Mert nekem is közeljövőben tervben van és szeretnék 1-2 segítséget kérni, ezzel-azzal kapcsolatban, ha lehetséges.
Amúgy gratula a jogsihoz meg a motorhoz is!
Nem hát ez tényleg elég vad :D :D 600as trabi kicsit másképp rovat is tetszett :D :D hehe
Sajnos ez a szünet nem lesz a nagy kirándulások 4 napja.
Van 6 beadandóm meg pótolni is kéne....ez van ,sucks
Ma ujrafényeztem a kis cbr-em fejidomját mert ugy vettem hogy valami ráeshetett mert kétoldalt el volt törve a fejidom,hétvégén megpolírozom,bár így is karcmentes.A vtr-emen meg nincs töltés ami kurvára idegesít,mert azt se tudom mi baja.
Úgy volt hogy vtr-el megyek madarasra de így nehéz lesz,igy marad a kicsike cbr.
Jön valaki esetleg?
Az enyém is ezt csinálja és az a legbosszantóbb hogy pl nappal amikor villantok valakinek akkor benyomódik,este amikor be akarom kapcsolni a reflektort akkor meg nem.
Reflektorkapcsoló most már idegesítően szórakozik velem. :D
Nyomkodom de nem akarja, soakdikra bekapcsol, sokadikra kapcsol csak ki.
Van valami házi megoldása? :)
nos beleraktuk a 14-es kereket. :)
Az én 15-ös kerekemmel 110 vol a vége a gépnek 8-ezernél most olyan 105lett.
Viszont, nem lassul 6-ikban erőteljesebb a masina. Meg persze alsóbb fokozatokban is jobban húz.
7200 90.
8200 100
8600 105.
Valahogy így nagyjából.
Sok időm nem volt mert a 81-es az eléggé figyelős.
Eddig tetszik a dolog.
én váltós motorral tavaly januárba kezdtem menni elötte évekig csak robogoztam szoval nekem is kellet szokni még most is tud meglepetések okozni a gép néha de az abs-nek hála még nem volt gond. sokszor jöttek ki elém meg minden de megtudtam állni annélkül hogy megcsusztak volna a gumik.Megoszlik a fékerő mindegy melyik fékkel fékezek fékezi az elsőt is meg a hátsó kereket is csak egyik nagyob erővel mint a másikat. pl hátsó féket használom akkor a hátsó jobban fog mint az első és forditva. Szoval igy oszlik a fékerő
A suli nem állt semmit. Szerintem egyik sem fogja!
A ruhára mindenképpen be kell invesztálni vagy most vagy akkor,ezt te döntöd el. Kölcsönruhában is lehet motorozni ;)
Én a vaterán vettem a kabátot,a nadrágot és a csizmát , felső közép kategóriásat használtan.
A sisakot a derékvédőt kesztyűt középkategóriás újat!
Nekem ez 70 ezer körül volt sajnos összesen,de én a motor vásárlásakor így kalkuláltam.
Nekem szfehérvár és sopron közti 2hetenkénti ingázásra lesz,nem csak városon belül ;)
Ennyit tudok a dologhoz hozzáfűzni!
pacsi
FUnny