Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Am amit érdemes átalakítani az a világítása...vagyis feljavítani a gyárit...Enyémbe most 50w/35w Ba20d (bajonettes égők virítanak)
A távolságit relé kapcsolja, és az égőig el is megy az aksitól a szufla,és nincs fényerőcsökkenés,picit átkábeleztem.....Majd a tompított is így lessz megoldva
Ha kicsit jobban átnézitek a motorjaitokat,rájöttök miből készül a cbr 125 idomjai egy viccek csörögnek zörögnek 8ERpm-nél?Repednek törnek? Itthon a konyhába jobb műanyagból készült tálcánk van,ezek az idomok nagyon ridegek,rugalmatlanok.....
Saját tapasztalatom hogy az idom gumiágyazása menyit ér,maga az idomból törik ki a tartópöcök....Vicc.... sorozatgyártás? vagy minőség?...tömegcikk...olcsó előálíthatóság....Nem tartós rugalmas....stb...

Világítás: bajonettzáras simson korszakú égők/égőfoglalatok 2004-es cbr-ben?....
Első teleszkóp: porvédőt nem kapni csak gyárit utángyártott nincs,csak szettben árulja a Honda.... simmering/porvédő
2 szett kell párbasz szokás cserélni ha az egyik megadja magát másik is megfogja.... darabaja 6500ft.....+olajcsere ugyanis az az olaj is elfárad nemcsak a motorolaj....

Olajról jut eszembe, a motor túlvan tervezve,hiszen az olajszűrő rendszere a blokkban egy fémháló,szó szerint arra jó ha széttörik a váltó a nagyobb fogaskerekek darabjait megfogja.....csak nem olajat szűr....
Váltó: 6 sebesség elég rugalmatlan 6ikbak már lassul a moci 17-es lánckerékkel,felejtsétek ez a 17 kislánckerék egy vicc.....
alapból nekem a váltó nem is tetszik elég jól visszaolvastam a forumot és másnak is ment tönkre...(eltört?)....elég csekély km-erel....
Nekem is lóg a kislánckerék tengelye olalirányba....pedig nem kéne....!

Nekem csak anyi jut eszembe hogy az alváznál Thai......ez elárul mindent a motorról
Üdv mindenkinek!
Én annyit mondanék erről a motorról hogy felejtsétek el azt hogy teljesítménynövelés,ez a motor a tervező asztalon már úgy lett gyártva hogy minimális költségekből.
A gyártó célja az eladhatóság még mindig,az egy parasztvakítás hogy sportdob,meg sportlégszűrő és teljesítménynövekedés meg az egekebe ugrik,fogyasztás meg nem változik....

Az a baj mindenki azt hiszi a "Sport" szóra hogy teljesítmény növekedés,valószínű a gyári dob nem tervezők hosszas munkája ...pedig az
Mivel egy kezdetleges katalizátoros motor,másodlevegő rendszerrel,a dob is része----Az egész kipufogó rendszer felelős a motor működése közben lejátszódó gázlengésekért,ha csak 1 elemet változtatsz belőle akkor mi történik? nem a megtervezett rendszer borul fel? (valószínű teljesítmény fog nőni)......Vicc....

Ezek a sportdobok hangosabbak,mélyebb a kipufogás hangja de attól nincs több Lerő....Kivételesen rossz dobbal még az is elérhető hogy a kipufogó szelepet szépen beégesse...Csillognak villognak,ellehet adni mert szépek,a gyártók nem arra mennek a motorod ne menjen tönkre,épp ellenkezőleg minnél több minden menjen tönkre,ebből jó nagy biznisz van az alkatrészkereskedésel...meg a "tuningokkal"......Csak ki célja az hogy a te motorod erős is legyen és menjen 200.000km-ert vagy 20 évet komolyabb motorgenerál nélkül.....
erre én is kiváncsi lennék!
Sportdobbal kapcsolatban van valakinek tapasztalata, milyen változást hoz teljesítmény / fogyasztás terén? És a sportlégszűrő?
http://bolthely.hu/generalspee...
Szevasz . Igen jól olvastad ez így van ha van már 2 éve B jogsid akkor ha megszerzed a motorjogsit akkor egyböl vihetsz utast is. Ha meg nincs B jogsija valakinek kettő éve már akkor 1 vagy 2 évig nem vihetsz utast csak ha már volt elötte valami motoros kategoriád. Én tavaly csináltam meg az AK jogsit. Elötte B jogsim volt és semmi más motorkategoriám nem volt.
Sziasztok,
Van valakinek jó servicemanual vagy bármi a cbr-hez?
Srácok!

Ugy olvastam most totalcaron,hogy szállíthatok magammal utast ha már több mint 2 éve van b-s jogsim.
ezt nem tudtam és tök örülök neki :)

Amugy alakul a dolog.
20án pénteken rutinozunk,23án dupla városi,szerdán pedig a vizsga.

Kiváncsi leszek mi lesz,elég rövid időn belül kell ,de hát ez van :)

Sziasztok!
Sokat eszik. Imádom de kisebb értékü is megfelel céljaimnak.
mindamellett jövö éveben ugy néz ki megyek erasmussal németországba,oda meg kéne zsé.

Olyan áron hirdettem meg amiért eladnám,de alatta nem nagyon,mert szeretem ha lezabálja rolam a gatyát is :)
közben el is utaztam Bécsbe :D
Szóval majd akkor jövö héten, akkor viszont hétvégén is ott leszek ;)

üdv
Sziasztok
Valakinek nincs eladó Cbr 125 repsolhoz utaskapaszkodó,illetve faridom matrica?
Basszus Laci ne már! Nagyon sajnálom! Akkor gondolom ezért nem kerestél ma :(
Nem örülök!

Hogy-hogy el adod Pufit?
Megbeszélhetjük, csak egyenlőre nem tudom mikor. Szerintem a péntek ideálisabb lenne. Talán. Elég sűrűek mostanában a napok.
Nemár b+....sajnálom nagyon...majd dumálunk!
http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/sx4/suzuki_sx4_1.5_gs_gs_eszteti
kus_finom-sport-e85-5683710

nekem pedig ő :)
Sziasztok!
Eladó lett szeretett kis motorom!

http://www.hasznaltauto.hu/motor/honda/honda_cbr_125_r-5609
817
Sziasztok!Sajnos "családi" gondok miatt vissza költöztem Budapestre.Kiucsit ritkábban leszek fenn de megpróbálok figyelni mi történik itt.
szerintem az teljesen jó,mert nekem a 250-es cbr 100nál 6000-es fordulaton pörög
Szia! Üdv köztünk ,végre van a városban egy pajtás :)

Én még nem vezethetem,jogsit most csinálom,de pl ha csütörtökön lesz kedved összefuthatunk du. Gerle utcában vagyok ;)

üdv
Funny
Sajnos csak erről az oldalról olyan remek... :( A jobb oldalán törve volt kicsit lóg is az idom emiatt egyes fordulatszám tartományokban zizeg :S Ez kicsit idegesítő ezért erre próbálgatok valami megoldást is találni, de hát sajna ez van :) Ebbe fértem bele. Másik kérdésem, hogy 110 a vége? nekem 6-ikban 8000-nel 100 körül megy. Vagy ez egy 30000km-es mocinál ennyi?
Bocsi a sok hülye kérdésért!
Üdv köreinkben. :)
hali. Lenne egy kérdésem hozzátok. A 125-ös cbr is leáll hidegen elsöre? mert nekem egy 2011-es évjáratú 250-es cbr-em van és az leáll hidegen elsöre ha 95-ös benzint tankolok bele de a 100-as benzinnel nincs gond. a 95-össel is csak hidegen van a gond melegen jó
SZép a Gépsárkány!
Légy üdvözölve köztünk!
Sziasztok!
Hosszas várakozás és spórolgatás után én is végre szert tettem egy ilyen gyönyörűségre!
Ezért gondoltam jövök és tanulok az okosaktól!
Egyenlőre csak olvasok :)
Üdv mindenkinek!
/SZFVÁR/