Elnézést, nem volt tudomásom róla, hogy a véleménynyilvánítás előzetes -életkort, hozzászólások számát stb. figyelembe vevő- felvételihez kötött.
A hozzászólásom NEM szólt arról, jó árban volt-e a gumi, NEM szólt arról hogy érdemes-e használt gumit venni, NEM szólt arról, hogy ki mikor cserélje le a gumiját, mindössze arról szólt, hogy Magyarországon nem a gumigyártók által a gumiabroncs mintázatában alkalmazott kopásjelző értékét, hanem a hazai jogszabályok által kötelezően előírt minimális mintamélység értéket kell figyelembe venni, amely nem 1, hanem 1,6 mm (forrás: 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 36. § (4) ).
Ez alatt a gumi használata lehetséges, de nem szabályszerű. Ez annyit jelent, hogy NKH műszaki vizsgán -amennyiben a műszaki állapotfelmérést ténylegesen el is végzik- nem mehetne át akkor sem, ha a kopásjelző felett van, és egy esetlegesen bekövetkező balesetnél a felelősség megállapításánál figyelembe veszik, mivel a rendeletnek nem megfelelő gumival nem szabadott volna elindulni.
Köszönöm neked is!
Én se értettem a dolgot,mivel sok írását hozzászólását itteddig még nem láttam!
De tudjuk mindig vannak önjelölt "én mindent jobban tudok" eberek!
Ezt mindenki tudja,a vasakon fel is szokták tüntetni!
Legalábbis az XX-en így van!
De én még sose dobtam le 1,6-os gumit,ahogy sokan mások se!
Amúgy meg mindenki úgy számol ahogy akar,pont nem érdekel!
ennyi volt az ára,oszt jó napot!
Egyébként így a hirdetések 80%-ba (nem csak gumival kapcsolatosra gondoltam) belelehetne kötni!
Hát még ezt sem tudtátok gyerekek? Na akkor az ilyen új számítás szerint én felvásárolok bármilyen márkájú gumit kérem szépen. De az ár is csökkenjen ám! Fiatal barátunk biztosan az ilyen agyon kopott gumit mint a Milka eladott Ő már eldobja nehogy valaki még véletlenül is feltegye a micijára.
No!
Eladóvá vált egy szett Pirelli Angel gumi!
Méret 120/70/17 illetve 180/55/17
Gumimélység középen elől : 2,03-mm (újonnan 4,4-mm) hátul : 3,75-mm (újonnan 6,2-mm) Tehát jó 50%-osak!
Nem voltak sérülve,nem voltak javítva!
Csak párban eladó 20.000FT
Tel: 06-30-9446636
Vagy átlagoljak
155 a/órást benzin nélkül 50 Km teker
A hozzászólásom NEM szólt arról, jó árban volt-e a gumi, NEM szólt arról hogy érdemes-e használt gumit venni, NEM szólt arról, hogy ki mikor cserélje le a gumiját, mindössze arról szólt, hogy Magyarországon nem a gumigyártók által a gumiabroncs mintázatában alkalmazott kopásjelző értékét, hanem a hazai jogszabályok által kötelezően előírt minimális mintamélység értéket kell figyelembe venni, amely nem 1, hanem 1,6 mm (forrás: 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 36. § (4) ).
Ez alatt a gumi használata lehetséges, de nem szabályszerű. Ez annyit jelent, hogy NKH műszaki vizsgán -amennyiben a műszaki állapotfelmérést ténylegesen el is végzik- nem mehetne át akkor sem, ha a kopásjelző felett van, és egy esetlegesen bekövetkező balesetnél a felelősség megállapításánál figyelembe veszik, mivel a rendeletnek nem megfelelő gumival nem szabadott volna elindulni.
Csak a stílus volt kicsit kioktató!
Én kopásjelzőig használom a gumikat, de ismerek olyat aki mintáig.
Én se értettem a dolgot,mivel sok írását hozzászólását itteddig még nem láttam!
De tudjuk mindig vannak önjelölt "én mindent jobban tudok" eberek!
Egyébként a kopásjelző 1-mm,nem 1,6!
Gondolom nem véletlen az a kopásjelző,de nem akartam vitatkozni!
Szombaton úgy is talizunk!
No meg te tanultál vallatást!
szerintem korrekt áron adta Milka
lehet venni vatta újat 70e ft....
ja és nem kötelező megvenni
Legalábbis az XX-en így van!
De én még sose dobtam le 1,6-os gumit,ahogy sokan mások se!
Amúgy meg mindenki úgy számol ahogy akar,pont nem érdekel!
ennyi volt az ára,oszt jó napot!
Egyébként így a hirdetések 80%-ba (nem csak gumival kapcsolatosra gondoltam) belelehetne kötni!
A gumi használhatóságát nem a vászon kilógásáig kellene nézni, hanem a jogszabályban előírt 1,6 mm-es kopáshatárig.
Az új első gumi használható profilmélysége: 4,4-1,6 = 2,8mm
Az eladott első gumi használható profilmélysége: 2,03-1,6 = 0,43mm
Azaz ez nem egy "jó 50%-os", hanem egy 15%-os gumi.
Eladóvá vált egy szett Pirelli Angel gumi!
Méret 120/70/17 illetve 180/55/17
Gumimélység középen elől : 2,03-mm (újonnan 4,4-mm) hátul : 3,75-mm (újonnan 6,2-mm) Tehát jó 50%-osak!
Nem voltak sérülve,nem voltak javítva!
Csak párban eladó 20.000FT
Tel: 06-30-9446636
Mindent tudni akarok!