Van aki kivonatja,van aki nem... Eddig sosem vonattam,de ellentétben veletek 2 negyed éves biztosítás 10400 és a 2007 es motor lévén tizen valahányas féléves telj,adó már kezd elgondolkoztatni...Hogy minek is fizetem be akár 1000km benzin árát a semmire..?!
Így lehet legközelebb már kivonatom.. Nincs itt semmilyen savazás
Egyébként meg van akinek számít tizenx ezer ft.
Vagy csak egyszerűen másra költi,és akkor mi van?!
Ja,hogy van akinek meg nem számít még 100.000 se,mert Ő megteheti hogy 3-4-5 motort tart fenn + ugyanennyi autót,EGÉSZSÉGÉRE!
Soha nem voltam írígy senkire,meg nem is leszek! Gratulálok neki,aki megteheti TEGYE! Amikor jobban ment a szekér engem se érdekelt,ha évente kellett új akkumulátort venni,mert volt rá,most meg szűkösebb,sajnos! Viszont ezért nem adnám el a motort,max kevesebbet megyünk! Ha ezért valaki fillérbaszónak tart,akkor legyen benne öröme! Jöhet a sav!
Az önkormányzat semmire!
Megy szépen állambácsi zsebébe mint a többi adó,büntetés,stb.
De ha véletlenül maradna az önkormányzatoknál,akkor meg ott tűnne el valaki,vagy valakik zsebébe!Végül is a mi szempontunkból mindegy is mi lesz a sorsa,mivel fejlesztésre,vagy bármi a nép,közlekedők számára fontos ,hasznos dologra úgy se költenék!
Irigykedni én sem szoktam...!
...valaki meleg aszfalton is összecsukja..., akkor az egész évre vonassa ki?!
A kellő rutin és az önmérséklet a kulcsa...
Pontosan!
De mint írtam,nekem mínuszos lenne a dolog,ha mindent kiszámolok!
Meg aztán úgy vagyok vele,hogy mikor megvettem,tudtam nem egy olcsó hobbi.Ha nem tudom fenntartani el kell adni oszt ennyi!
Ennél sokkal többet basz..... el egész évben!
A forgalmi mire emiatt a bejegyzések miatt betelik,addigra úgy is be telne a vizsga matricák miatt is szerintem.
Egy kivonás,egy sor, általában ez kb 5-6 év.
Igen van olyan,hogy hétágra süt a nap...
Viszont sok motort össze is csuknak az első pár napon,mert az aszfalt meg hideg! Én nem szoktam írígykedni,azokra akik előszedik a paripákat.
Már nekem is megfordúlt a fejemben ez a "kivonatósdi", de már többen is jártak úgy a környezetemben, hogy a kivont időszakban "gyönyörű" motoros idő volt, ők meg simogathatták a milliókat érő motorokat a garázsban, csakhogy spóroljanak (hasamraütök) 5ezer forintot! A másik kérdőjel a fejemben, hogy belefirkálják jó hosszan a forgalmiba a kivonást..., és mi van ha betelik a forgalmi 1-2 év alatt a bejegyzésektől, akkor lehet forgalmit is cserélni 6ezerért?!
Akkor nálatok jó drága a dolog!
Én fizetek éves szinten:kötelező 5200Ft ,súlyadó 24000Ft
A kettő összesen éves szinten.29200Ft
Ha ezt lebontom hónapokra:2400FT/hó
Ha kivonom mondjuk novembertől márciusig az öt hónap,az 5X2400Ft=12.000Ft.
Ha bele veszem hogy autóznom kell érte kb.50-kilométert,no meg az nap mikor kivonatom dolgozni se tudok,akkor lazán mínuszos a dolog!
A teljesítményadó benne a poén!
A biztosításon való spórolás minimális!
Mondjuk ránk nem vonatkozik,mert sokévesek a paripák,de akinek nagy teljesítményű fiatal motorja van az spórol igazán!
Így lehet legközelebb már kivonatom.. Nincs itt semmilyen savazás