Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

jó, ha elmegyek hozzád kicsereéljük? :) Már lassan listát kéne írni hogy mi mindent kell megcsinálni Nálad evvel a motorral.
Ehhez gondolom kéne venni kábeleket is, nem? Hol merre találok ilyent?
Ma fél óra alatt besüllyedt 5 centire az oldaltámaszom a betonba
Még szerencse , hogy plexit vettél és nem elittad! Ez olcsóbb !
Én viszont egy helyben nem szoktam sokáig járatni, hanem inkább elindulok vele lassan. Mire mentem egy km-t addigra felmelegszik, és nem mossa le az olajat a túldúsított keverék a henger faláról, hogy a gyertya porcelán esetleges megrepedését ne is említsem.
Én viszont addig semmit nem tudtam megtanulni amíg meg nem értettem, miért is. Olyan viszont kevés volt amit be kellett magolni.
Írtam neked, hogy cseréld ki a gyújtókábelt, és a pipákat.
Mert nem hiszem, hogy gyertyahiba lenne.
ma lefulladt a motrom indításkor. Szokásosan indítottam szivatóval, visszavettem felére, ilyenkor amíg bezárom a garázst és felveszem a sisakot kesztűyt, járatni szoktam. Furcsa hang jött a kipufogóból, néha durrant egyegy kisebbet, egyre kezdett dadogni, majd lefulladt. Újraindítottam kicsit több szivatóval, magasabb fordulaton járattam és teljesen oké. Illetve érzem hogy gyenge, biztos gyengült valamit az elmúlt fél évben, és ez is baromira idegesít. De mégis megy. Most pénteken megyek motorostúrára egykét kollégával, és nem lenne jó ha rendetlenkedne.

Viszont örülök annak, hogy kezd jobb lenni a hangulat itt :)
Dupla bubis. Lehetne kicsit kiemelkedőbb, de ez már csak akkor derül ki, amikor kicsomagolom. Ma jött. Most hogy így látom, füstbe jobb lett volna, de így se rossz. Masszív anyaga van, és méret pontos. 8 darab ezresem bánta.
A beszélgetést meg összehozzuk valahogy.
Meg még 1-et..... 2-őt.
Ez a bubis amire vágytál? Szép!
Beszélgetnünk kéne már egy kicsit, de úgy igaziból...
Most megyek aludni
Kommunikáció helyett felteszek 1 képet.
Nem fogod elhinni de amikor érettségiztem nyelvtanból a "Kommunikáció fogalma, fajtái, tényezői...stb" tételt húztam akkor örültem neki mert majdnem az volt a legkönnyebb tétel...

Aludjunk rá egyet, aztán majd lesz velünk valami...
Egyszerű ez Laci! Ha nem bézból-ütőt használsz a vita/beszélgetés során, akkor utána semmi szükség a "békejobbra" . Érveket is lehet ellene felsorakoztatni. Kommunikációnak hívják ezt a dolgot. Nem haragszom, csak meggondolom ezután mikor szólok . Semmi kedvem veszekedni. Minden téma sem érdekel, de nem is biztos , hogy értek hozzá.
Szép estét Neked is ! Ezelőtt pár héttel feltettem egy linket . És akkora "sértés " volt a Lacinak, hogy én azonnal demagóg és minden egyéb lettem.
Fejlődés.
Nekem ha valami nem tetszik, akkor érvelek ellenvéleményt hozok.
De nem állok neki minősíteni. Már nem merek szólni, mert nem tudom legközelebb mi nem tetszik. Így kevesebbet, és amiben biztos vagyok ahhoz szólok. Ennyi.
Jól látod, valóban alacsony az ingerküszöböm (más is mondta már itt), ettől függetlenül tényleg próbáltam megoldani a helyzetet... viszont én csak egyszer nyújtok békülő jobbot és nem is mindenkinek. A helyzettől függetlenül ezután is fogok segíteni abban amiben tudok, így aztán ebből neked semmi károd nem lesz.
Lapozzunk
Üdvözlet az Uraknak,

nem motoroztam ebben a dögmelegben, spórolok, el akarok költözni otthonról, legalább egy albérletbe.
No, de ez nem is idevág. Végigolvastam mindent, amiről lemaradtam.

Oldklu-nak: Emlékszem mikor megvetted a motort, és küldted a képeket. Akkor is Józsit ajánlottuk, akinek ugyanilyen motra van. Remélem mikor mentél Tihanyba meglátogattad! :)
Mikor vettem a Sevenfiftyt, annak is ugyanez volt a baja, generátorláncfeszítő el volt törve. Nem olcsó az alkatrész sem (generátorlánc + feszítő kb 50e), és akkor még munka is van vele bőven. Szerintem ettől függetlenül biztos kibírja, elszakadni nem fog a lánc szerintem.

Józsinak és Lacinak (nem kioktatásképp, habár sok haver mondja hogy mit okoskodok minidg...): Főleg hogy fiatalabb vagyok, nem akarok beleszólni a dolgotokba, de észreveszem ami itt folyik, és nem akarok szó nélkül elmenni mellette. Tök jól megvoltatok korábban, most pedig megy az odavissza sértődés, aminek semmi értelme. Én mindkettőtöket kedvellek, mert rendesek voltatok velem, és sokszor segítettetek, hosszú leírásokkal, hogy mit hogy csináljak. Épp ezért szeretném, ha ez megoldódna. Laci érzékenyebb (tudom, én is írtam olyat amin picit megsértődött, pedig semmi rossz szándék nem volt bennem sem), Józsi pedig szókimondóbb.
És mikor az egyik megsértődött, akkor erre a másik vissza :) Látom, hogy Laci próbálja ezt megoldani, ezért szerintem mivel ez itt egy közösség, ami úgy tűnik egyre jobban kezd feléledni (ezúton is bocsánat hogy sokszor napokra eltűnök), ezért mindenkinek az lenne a legjobb, ha úgy lenne minden mint korábban. Mert egyikőtök sem változott semennyit azóta, csak olyan témára terelődött a szó, amiben nem értetek egyet. Nem fogjátok meggyőzni egymást, és nem is kell. Nekem rengeteg olyan barátom van, akivel együtt nőttem fel, és a világnézetük teljesen az ellentéte az enyémnek. Rengeteg? Az összes! Egy olyat sem tudok mondani, akivel egy ponton lennénk. Én is tudom róluk, és ők is tudják rólam. Nem kerül szóba köztünk ez, illetve amikor véletlen igen, akkor nem veszem fel. Én tudom magamról, hogy mit gondolok, és büszkén gondolom azt amit gondolok. Nem vágok fel vele, nem hirdetem. Ha megsértenek, azért persze kiállok. Viszont itt nem éreztem azt hogy annyira megsértettétek volna egymást. A barátság azért lehet, mert van közös pont. Itt ezen a fórumon mindenkinek van közös pontja. Ez legyen a lényeg, ne más.
Mégegyszer bocs, hogy beleszólok!
Mindenki motorozzon!
Én szinte folyamatosan mindig tanultam valamit! És igen sokszor a vizsga után gondolkodtam el azon, hogy "te jó ég, milyen sok mindent nem tudok!"
Nekem az eredeti szakmám villanyszerelő. Majd gépész -villamos technikus. Aztán meg minősített hegesztő! Sok más mellett.
Helló Józsi!
Ez nem választható lehetőség volt, hanem kötelező. Ettől függetlenül nem bánom, mert érdekes dolgokat hallottam, láttam, ill. mivel gépész alapok vannak nálam, egy kicsit felfrissültek a régebben tanult ismeretek. Ami furcsa volt, hogy bizony újra le kellett ülni a könyv mellé, akár mennyire is nem tetszett, vagy éppen lett volna más kellemesebb elfoglaltság is. De holnap vége.
Én viszont annak örülök, hogy tanulsz! Majd meglátod mennyire megéri!
Ha bármi adódik nem leszel bajban, mert szinte minden munkát eltudsz végezni. És nem inflálódik el, nem tudják ellopni tőled!
Ha hiszed, ha nem, ma is eszembe jutott a régi csapat, amikor egyedül kóficálok sok régi emlék előjön. Nagyon sajnálom hogy szétesett a csapat, talán ezt jobban sajnálom mint bármelyiket... pedig volt néhány. Itt nem volt túl nagy korkülönbség, nem volt arcoskodás és még a bajainkat is elmondtuk egymásnak. Ezzel nem azt akarom mondani hogy érdektelenebbek lettünk, csak egyszerűen időt nem tudunk egyeztetni. Legutóbb Zsoltiékkal éreztem azt, hogy mennyire hiányzott már a jó társaság, szinte kifogyhatatlan volt a téma és még így se volt idő mindent megbeszélni. Régen volt olyan kellemes motorozós napom. Ráadásul ahogy öregszünk savanyodunk is, legalábbis én érzem magamon, nem akarom leírni de vannak szituációk amikor kénytelen vagy alkalmaszkodni mert ugye ettől függ a megélhetésed... talán pont emiatt civilként meg képtelen vagy a toleranciára... mert nehogy már eltürjek bármit attól akitől nem függök... nem tudom érted-e? Remélem megtaláljuk az arany középutat és lesznek majd megint közös motorozások, én amennyire tudom próbálom ezt visszahozni nem rajtam fog múlni.
Holnap már megint ügyelek egy hétig, de legalább ma jó volt egy kicsit, gyógyír... tudod, amikor a kulcs elfordul, felgyúlnak a fények a műszerfalon, megszólal az önindító és megkezdődik a világ legszebb zongorajátéka amikor a vezérműtengelyek 16szelepen játszanak.

Jó éjt!
Válaszolva a galériádban levő hozzászólásodra, én pontosan tudtam, hogy merre, és mikor mész, csak sajna idehaza ez a rohadt kerítésfestés megy. Hétköznapokon lehetetlen időkben járok haza, tehát csak a hétvége marad. Az asszony is csöszöget, - nem szexuálisan - hogy mikor lesz kész.
Ez van.
Köszi!
Nekem nem volt ilyen szerencsém és bizony végig izzadtam mindhárom modult, ráadásul egy nap alatt...
Majd gondolok rád kedden
Várom már, hogy vége legyen. Csütörtökön nagy szerencsém volt a gyakorlati vizsgán. Egy viszonylag egyszerű kérdést húztam. Határozottan,"mindent elsöprő lendülettel" kezdtem a válasz adást, így még kérdezni se akartak semmit. Remélem kedden se lesz nehezebb. A tervezett közös motorozás meg mind kettőnknek jól fog esni.
Hogy őszinte legyek jól esett itthon a zuhany, a motoron nem volt veszélyes csak amikor megálltam a motorral és kóborogtam, akkor viszont szakadt rólam a víz...
Vidd el a fiad ha túl leszel a vizsgán, meg aztán Neked se árt egy kis kikapcsolódás, én tudom mekkora súly esik le az ember válláról vizsgák után
Jó idő volt Rád is gondolom, itt igazi gatya rohasztó volt. a hét közepére rekord meleget ígérnek. Jövő kedden vizsga, utána lehet a fiammal elmegyünk mi is egy rövidebb körre. Neki szünet, nekem szabi.