Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Menjél csak nyugodtan, mi itt iszunk addig valamit....... ..... persze csak bánatunkban, hogy Te nem lehetsz itt velünk!
Üdv az Uraknak!
Sajnos ügyeletes hetem van és ilyenkor bizonytalan a munkaidő vége de jelentkezek ahogy tudok
Mindegy csak ártson! A sör az nem alkohol!
igen, végülis tényleg amikor kiviszem, akkor vizsgáztathatnám. Csak nyáron általába magabiztosabban megy a motor is, jobban fel van készítve arra hogy menetkész legyen, szóval akkor él igazán. Lehet úgy kéne megmutatni a vizsgabiztosnak, nem akkor amikor hetek, hónapok óta áll :)
mire gondoltál? Nem olyan jók itt a "gyógyszerek", a sörök viszont de!
Jéger meg otthon is ugynaolyan!
Hozhatnál valami jó gyógyszert, poharas orvosságot, hogy ne kelljen sokat mesélned ha megjöttél!
A korábbi vizsgának semmi akadálya, csak az a pár hónap megy "kárba". De onnantól nyáron fog vizsgázni. Arra nem gondoltál, hogy tavaszra tolod el az időpontot? Télen úgy se használod, majd tavaszra felkészíted a szezonra, levizsgáztatod és két évig nincs rá gond.
köszi a válaszokat, én is ilyesmire gondoltam. És szerintetek érdemes még a nyáron elvinni a motort elővizsgázni? Csakis azért hogy ne szilveszter környékén legyen a fordulója.
Meg most még olcsó, kituggya mikor emelik a vizsgadíjat :)

Dezsőnek én is drukkolok, ha nem fog tudni repülni, akkor legalább LAciéknál jó kezekben lesz, esetleg Zarától kell majd félteni.

Képeket én is várom Mikitől, az eddigiek elég szépek lettek, jöhet egykét elázós is :D

Én most indulok 500 km-rel arrébb az osztrákokhoz dógozni, csütörtökön jövök vissza. Remélem szép hétvégénk lesz és lehet majd rendesen motorozni!
Helló Miki!
Gondoltam rátok ma, szinte az egész országban esett így Ti se úszhattátok meg, de legalább hazaértetek épségben
Lehet gyártani a galériákat!
Aki ebben a képben hibát lát annak a látásával van baj
Kösz, remélem felépül, még ha az nem is lesz olyan könnyű neki.
Akkor már megálltatok! Akkor minek essen ?!
Az biztos. Ja, Debrecenben meg sütött a nap.
NNa hál Istennek! Csalánba nem üt a mennykő!
Rossz píz nem vész el!
A haza út óriási szopás volt. Sz@rrá áztunk. Ahogy mondom.
Elindultunk Veszprémből reggel 9-kor, kis kerülővel 10.48-kor rajtoltunk Pestről a benzinkúttól.
Pesttől 50 km-re kiálltunk 1 benzinkútnál, mert egy nagy esőbe futottunk volna bele. 3 óra várakozás után a helyzet 1re rosszabb lett. Elindultunk. Az eső rákapcsolt, mi kiálltunk -már vizesen - egy pihenőben. Felvettem a kabát alá a farmerdzsekit, a Tesóm a másik kordura kabátom. Mentünk megint vagy 40 kilométert, és kiálltunk egy másik benzinkúton. Itt már a dzseki aljából facsarni lehetett a vizet, ráadásul hideg is lett.
Nem részletezem, fél 8 fele hazaértünk, a cuccok száradnak.
Teszek fel 1 képet, szerintem király.
Én minden esetre szorítok Dezsőért és bízom benne, hogy boldog hosszú élete lesz, akár nálatok akár szabadon fogja leélni.
Miki!
Hazaérkeztetek?
Jelentkezz!
A Húgomék voltak itthon hétvégén, mesélték hogy ismernek egy embert aki Romániában él egy tanyán és mindenféle állatai vannak. Talált ő is egy sérült varjút ami többé már nem tud repülni. Szabadon van az udvaron és annyira megszokta az ember közelségét hogy a hívószóra előjön. Egyelőre óvatos vagyok a jövőt illetően, olvastam hogy az áramütött madarak még hetek múlva is elpusztulhatnak.
Már most hiányozna pedig még csak pár napja hoztam haza...
A múltkori képet nézve a lába tényleg elég csúnya. Ha volna otthon Bioptron lámpátok (Zepter-fényterápia) az is lehet jó lenne. De egyébként hihetetlen szívós állatok, így szerintem már biztos túlélő. Nálatok tuti jó élete lenne, csak ott egy kalitkában. Még mindig jobb mint egy vadállat gyomrában végezni.
Fiatal szakmunkás voltam amikor egyik nem villanyszerelő, de villamos csoportvezető kollégát 6 kV-os áramütés érte. Azonnal meghalt! Pillanatok alatt 7 kW alakult hővé a mellkasában. A bányamentő orvos azt mondta : az erek szinte felrobbannak az áram által keltett hő-hatására. Ezek a szerencsétlen állatok ezeket nem tudják, nincs villamos képzettségük.
Zarának következik a kötelező oltás, akkor majd megmutatom, de sokat ő sem tehet. Áramütés érte, 22ezer volt!
Kapott egy nyugodt helyet ahol lábadozhat, a madárkórházban Betadine kenőccsel kenegetik a sérült végtagokat és lézerterápiát alkalmaznak az értékesebb madaraknál. Kenőcs nekem is van itthon de lézertechnikám nincs és mivel Dezső sajnos nem értékes madár más úgyse foglalkozna vele...
Ha nem épül fel teljesen akkor velem marad.
Állatorvos látta?
Annyira azért nem vagyok agyhalott a tételekről nem, de azért beszélek hozzá mindig, hogy szokja a hangom. Nagyon riadt volt az elején de már békésebb, a lába viszont nagyon nem tetszik... remélem helyrejön.
Beszéltünk erről is, hosszú úton 6900km nem egyenértékű azzal amikor egy év alat megy valaki annyit... hidegindítás, felmelegedési időszak... na meg az áldott savasodás emlékszel ki volt ez tárgyalva annak ideján rendesen.
Persze a Tantóbáról el tudom képzelni, hogy valamelyik pihenőnél még olajat is cserél aki nyomatékkulcsot is tart a nyereg alatt attól minden kitelik
Megbeszéltétek a tételeket? Vadóc, vagy már annyira nem fél tőletek?
Nagyon semmi dolgomnak kellene lenni, hogy Forma 1-et nézzek Készülök a vizsgára és hoztak egy kis munkát is, aztán meg Dezső alatt cseréltem ki a szalmát és foglalkoztam vele egy kicsit.
Sajnos olyan szar az idő kint hogy még tanulni is van kedvem