Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Te vagy a nyerő! Itt 12,9 . Elborulva, de legalább nem esik. Igazi kocsmázós idő.
Itt már 16 fokos kánikula van!
Itt is esik az eső, meg szar idő van. lehetne már egy kicsit nyár.
Az szép túra, még olajat is kell közbe cserélni
remélem, problémamentesen lezajlik a történet. Én is kíváncsi leszek a beszámolóra.
Merre vagy elveszve, vagy Te is a Forma-1-et nézed?
Ha fizeted a kötelezőt és a gépjárműadót de nem jársz az autóval (mert nincs rajta műszaki) akkor nincs nagy gond. Viszont ha elmarad a kötelező a későbbikben a fedezetlen időszakot is bahajtják rajtad, kiegészítve a késedelmi büntető költségekkel.
A vizsga napjára kell majd útvonalengedély, vagy a vizsgabázistól igazolás.
Igaza van Józsinak, nincs semmi következménye ha lejár a műszaki és később viszed. Csak nem szabad használni, mert ha megfognak, rendszám leugrik és csak hatósági vizsga után kapod vissza. Komoly büntetés plusz okmányirodai ügyintézés. Két évvel ezelőtt nekem is lejárt a műszakim mikor vittem vizsgára a motort. Telefonon jelentettem be és felajánlották hogy elküldik emailban a vizsga idő pontjáról egy nyomtatványt amit kinyomtatva a rendőrnek megmutatva nem lehet gond. Persze ez csak arra a napra és a legrövidebb útvonalra érvényes.
Lehet! Én majd egy évet csúsztam vele pár évvel ezelőtt! Régebben "útvonal engedélyt" kellett kérni, hogy lehessen műszakira vinni. Ez lehet most is megvan.
látom többen mostanában vizsgáztatják a motrukat.
Mivel én ősszel vettem, kb december végére lett kész, ezért a vizsga is télen volt, az évfordulója is most decemberben lesz (vagy januárban).
Akkor nembiztos, hogy olyan idő lesz, hogy szeretnék vele menni, utánfutóm pedig nincs. Lehet ilyenkor korábban vizsgáztatni, pl mostanában? Tudom, hogy vesztek egy fél évet, de 4500ft a vizsga, és legalább nyáron lenne a fordulója.
A másik kérdésem autó vizsgával kapcsolatos. Most júniusban jár le, viszont szerintem őszig nem is szeretném használni, és most nincs is rá pénzem. Ha nem vizsgáztatom le forduló előtt, akkor lehet később úgy hogy semmilyen okmányirodai biszbaszt nem kell intéznem?
dehogy avval :)
Amiket kiszedtem azok nem olyan csavarok, műanyag menetbe mennek, ezeket könnyű kiszedni. Amit nem tudtam, az fémbe megy, anno könnyen kiszedtem, nem gondoltam volna hogy ennyire nehéz lesz most. De azt nem is tudtam kiszedni, így maradtak ott, ahol az elmúlt másfél évben voltak :)
Felkeltem idejében, és kicseréltem a ketyegő hidro-tőkét a motorban és már nem "ketyeg"! Nem loptam a napot mint sokan ma reggel! Pálinkás szép napot.
Itt már néha átlátszik a nap, éjjel esett de a Szent-György hegyet már süti! Kemény 13 fokos hőség van!
Üdv. Urak! Nálunk beköszöntött az ősz. Esik az eső és 13,5 fok van. Csodálatos napnak nézünk elébe. Szeressük egymást!
Jó éjszakát!
Nézd Laci nálad meg az ellen demagógia ért célba! Érdekes amíg a "gyarmattartók" , a franciák angolok hollandok stb. ott voltak dél-Afrikában pl.addig jól mentek a dolgok. Meglett a nagy szabadságuk és kezdenek éhen dögleni.
Na mindegy! Van ahol az AIDS-fertőzés 78%-os.
A keresési eredmény szerint felújították, mostmár látogatható csak fizetni kell érte.link

A Tanárbá ma hosszú útra indult, még tegnap emileztünk és azt írta hogy bizony belegondolt milyen útra vállalkozott. Nem csak a 6900km, hanem pl.az olyan helyek mint a Kabardin-Balkár Autonóm Köztársaság ami még ráadásul nem is veszélytelen...
Remélem jól sikerül majd a túra, alig várom hogy majd meséljen nekünk erről a nem mindennapos útról.
Ráadásul Inazumával vág neki ami nem kis megmérettetés lesz.
Nekem meg vitatkozni nincs kedvem, Nálad sajnos célt ért a demagógia.
Annyit azért hozzátennék, hogy ott a termőföldet sincs mivel öntözni, ugye Te se gondolod komolyan hogy ezt a fúrott kutak megoldanák egy szomjazó kontinensen. A képen ráadásul benszülött kunyhók voltak, ott még vannak törzsek amelyek örzik eredeti életmódjukat, mi közük van a rasszizmushoz meg a polgárháborúhoz? Legfeljebb elszenvedői a militaristák kegyetlenkedéseinek...
Milyen lelkesedést vársz az olyanoktól ahol napi szintű az éhen halás?
Szerintem túl mutat ez rajtunk, főleg hogy merjünk ítélkezni felettük! Nem szeretnék erről többet írni.
BÉKE!
Fegyverre és lőszerre van pénzük , kutat fúrni és termelni már nincsenek akkora lelkesedéssel.
Nincs kedvem sokat gépelni, de ott ahol sok mindenre nem kell költeni arra nem képesek , hogy a sárputriból előmásszanak. Annyi az igényük.
Nálunk is voltak háborúk harcok évszázadokig, és mindig újjá építettük! Átlagban Nekiállhatnának dolgozni a monoton gyerekcsinálás helyett! Sokkal előbbre lennének! Nem a kitartott tenyerükkel ülni a segélyre várva! Víznek meg kutat fúrni polgárháborúzás helyett.
Néhány kép a Balatonboglári kilátóról. 3 évvel ezelőtt voltunk ott, életveszélyes állapotban volt, a járódeszkák elrohadva, az acélszerkezet is korrodált rendesen, kár érte. talán azóta történt vele valami pozitív.
szép
Mi ebben az igazság?
Eltérő kultúrák más értékrendek, persze ezzel is lehet lázítani meg ráfogni valakikre...
Bonyolultabb ez ennél sokkal, a gazdag országok pazarolnak és a "felesleget" megsemmisítik, mert jogi akadályai vannak (amit ők találnak ki) így nem juthat el az éhezőkhöz... sokkal egyszerűbb ráfogni a túlnépesedésre. A szerencsétleneket még a vízhiány is sújtja nem csak a szolidaritás hiánya, ráadásul belső bajaik is vannak, pl. polgárháború Szomáliában ahol esélye sincs célba érni a segélyszállítmányoknak...
Nem szeretem az ilyen értelmetlen összehasonlításokat, csak butítják az embereket de segíteni nem tudnak!
Balatonalmádi, kilátó.
Ez a motor az első forgalomba helyezéstől mostanáig mindig itt vizsgázott. Mikor megemlítettem a biztosnak, még el is csodálkozott egy kicsit. Rendes fickó volt közben jól el beszélgettünk. Arra lettem figyelmes, a monitoron hogy a legutóbbi vizsgakor 39800km volt az óra állás, míg most 43200. Két évre ez nem sok. Rátérve a lánc kenésre, összesen 200 km-t mentem így és ma ahogy haza értem befújtam. Ameddig nem lesz olajzó addig fújkálom. Túra!: Ma egy részét bejártam a tervnek a biztonság kedvéért. Te pedig tanulj! És akkor nem lehet gond. Másnap már nem fog nyomasztani és felszabadultan tudsz majd motorozni. Várom már nagyon én is és remélem jól fog sikerülni. Már csak az időjárás kellene hogy jó legyen.