Nyilvánvaló, hogy értelmesebb emberekre ez nem hat. De ezekből van kevesebb. Nézd meg a tv-ben levő reklámokat, milyen fárasztóak. Azok is az ilyen embereknek készülnek.
Miki! Szombat az a csütörtök Dolgozunk mindketten hétközben. Valszószínűleg az eladók is Mire motor lesz belőle, délután vagy este lesz ráadásul. Nem valószínű, hogy menni fog a biztosítás kötés.
Az a helyzet, hogy abból is élek, hogy eladjam a munkánkat, a forgalmazott árúinkat. Nem egy üzleti tárgyalás van mögöttem sokkal nagyobb volumenekkel. Igaz az nem az én hasznom, amit ott szerzek, de rutinnak jó. Szóval ezzel nagyon mellément, mert ez engem totál hidegen hagy. Pláne az olyan ultimátum, hogy holnap estig döntsd el. Hát persze...
Na! Leszek ÉN a főnök, és elmondom, hogy kell csinálni.
Mivel jövő hét csütörtökre néz ki a háztűznéző, idő van. Utána kell nézni, hogy azokban a városokban, ahova mentek, hol van biztosítás kötési lehetőség, mivel hétköznapra esik, ennek nincs akadálya. Az interneten meg lehet futtatni akármelyik alkuszi oldalon az összes számba jöhető típust, hogy melyik biztosító kötelezője a legolcsóbb. Így, a tudás birtokában, megveszitek a motort, máris el lehet menni a már megkeresett biztosítóhoz, vagy képviselőjéhez, és azonnal biztosítást kötni, és hajrá! Ha esetleg kereskedőnél vesztek, ott szokott lenni lehetőség kötni is, és van olyan dolgozó aki több biztosítónál is tud kötni.
Na, megmondtam a tutit!
Nem akadékoskodás ez. ketten megyünk, tehát két vélemény, amit közös nevezőre kell hozni. Nincs itt főnök ebben a kérdésben, azt tesszük, ami a legjobb megoldás. Szerintem jövő hét csütörtökön amik fennmaradtak a szűrőn, azokból csinálunk egy útvonalat és annak függvényében eldöntjük, hogy hogy menjünk.
Félre ne értsd, nem akarok én akadékoskodni ha bevállalsz akár több mint 200km-t biztosítás nélkül akkor az a Te dolgod. A kiválasztásban megpróbálok segíteni a legjobb tudásom szerint, a többi részét rád bízom mert a Főnök Te vagy
De egyébként nem lesz idő a teherautóval vacakolni. Az octavia lényegesen rugalmasabb és gyorsabb, mint egy építőiparban leharcolt Ducato, vagy Kia. Max megkérjük az eladót, hogy másnapra tegyük a dátumozást és ennyi. Jobban el is férünk benne, mint egy 3 személyes fülkében két sisakkal kabáttal, etc. Mert hogy Te is hozzad a felszerelést, ha eddig ez nem volt amúgy is magától értetődő
Tőlem találkozhatunk 7-kor is, birom a hajnali ébredést.
Az időjárást viszont nem tudod kiszámolni és a biztosítás is kérdéses , hosszú is lehet a hazafelé vezető út (attól függ honnan veszel motort), minden eshetőségre gondolni kell elég ha csak véletlenül meghúzol az új szerzeménnyel egy nagyértékű autót.. nem feltétlenül a rendőri igazoltatástól kell félni. Az én véleményem szerint a szállítás biztonságosabb, de Te tudod...
Ja a másik. A grandemotonál tegnap még 550-re kiírt Hornet mára 570 lett, a Bandit 500-ról 550. Milyen érdekes, nem? Így lehet ám jelentős árengedményt adni...
Voltam egyet bringázni. Hát nem volt meleg... Lassan ennek is vége, legalábbis sötédedés felé. Laci lehet, hogy kicsit hamarabb kellene indulnunk. Lehetne a találka 7-kor is, legfeljebb korán ébrendnek a környékbeliek, ha a dupla Laser megszólal Viszont mivel többnyire magyar rendszámosak vannak kinézve, ezért lábon kellene hazahozni. Azaz még nappal mikor nincs túl hideg Ja a bordó Hornet nincs fent... Az már lehet, hogy múlt idő.
Amikor elindulok hétvégente szinte sohasem úszom meg kevesebből mint egy tank benzin, ami meg már nem telik ki egy 5ezresből A motor luxus, sajnos egyre inkább kiváltság lesz, de akkor minek fenntartani ha nem megy Az a kidobott pénz! Feleslegesen nem szórom a lét, nem iszok, nem bagózok és ugyanaz a nőm van már 18-éve valamilyen hóbort nekem is jár, persze csak addig amig emiatt a család nem nélkülöz. De akkor meg eladnám ne is lássam...
Nem a téli időszakon spórolok, főleg mivel nem Szibériában lakok. Ha belegondolok, hogy egy jó kis napsütéses száraz időszakban azért nem tudnék motorozni mert kivonattam... tökön is szúrnám magam a legnagyobb csavarhúzómmal.
A 11.040.- egyharmada 3680 Ft. Tehát nyerünk 1380 Ft-ot. Biztosítás 5800 egyharmada 1933, azaz összeadva 3313.- a végösszeg amit spóroltunk. Leszámítva a két út üzemanyagköltségét, az utánnajárást úgyszólván semmi. Az, hogy jeges útra ne menjünk ki azt aláírom. Mondjuk én el tudok esni szárazon is, mint idén bebizonyítottam
A kötelező 5800.-/év szintén Bulldogra. Egyre inkább az világlik ki, hogy maradok az eredeti elképzelésnél. Szép mindegyik, amit megnéztem, de a 600-asok kicsinek tünnek nekem. Pörgős kis gépek, de azokkal biztos, hogy gyakrabban kell váltogatni. Az XJR egy kérdés még, de az árban nagyon top a kerethez mérve. Viszont arra kellene a legkevesebb cucc is. Legjobb lenne 100-100 km-t menni mindegyik motorral. Akkor könnyebb lenne dönteni.
Mivel jövő hét csütörtökre néz ki a háztűznéző, idő van. Utána kell nézni, hogy azokban a városokban, ahova mentek, hol van biztosítás kötési lehetőség, mivel hétköznapra esik, ennek nincs akadálya. Az interneten meg lehet futtatni akármelyik alkuszi oldalon az összes számba jöhető típust, hogy melyik biztosító kötelezője a legolcsóbb. Így, a tudás birtokában, megveszitek a motort, máris el lehet menni a már megkeresett biztosítóhoz, vagy képviselőjéhez, és azonnal biztosítást kötni, és hajrá! Ha esetleg kereskedőnél vesztek, ott szokott lenni lehetőség kötni is, és van olyan dolgozó aki több biztosítónál is tud kötni.
Na, megmondtam a tutit!
Az időjárást viszont nem tudod kiszámolni és a biztosítás is kérdéses , hosszú is lehet a hazafelé vezető út (attól függ honnan veszel motort), minden eshetőségre gondolni kell elég ha csak véletlenül meghúzol az új szerzeménnyel egy nagyértékű autót.. nem feltétlenül a rendőri igazoltatástól kell félni. Az én véleményem szerint a szállítás biztonságosabb, de Te tudod...
Nem a téli időszakon spórolok, főleg mivel nem Szibériában lakok. Ha belegondolok, hogy egy jó kis napsütéses száraz időszakban azért nem tudnék motorozni mert kivonattam... tökön is szúrnám magam a legnagyobb csavarhúzómmal.
Senkinek, neked sem kötelező!