Ezen még nem is gondolkodtam.... Úristen!..... Már meg már mi lesz?.....
Szerintem majd lesz valahogy, vagy a másik lehetőség, hogy BMW 1000 RR(!) lesz, már csak a nevem miatt is.
A friss élményeken felbuzdulva elkészült a videó, ahelyett, hogy szegény Csühöst takarítottam volna le, szegény úgy néz ki mint a mocsári disznó Sóstófürdő Falumúzeum
A hír igaz, eláztam, de még a metrós pihi után is elkapott rendesen... A záporok jöttek mentek, volt olyan, hogy az esőtől semmit se láttam és ultrahanggal tájékozódtam mit a dél-amerikai szuszók madár. Viszont az eleje nagyon király volt! A Sóstói Múzeumfalut látogattuk meg Anyával és megállapítottuk, hogy méltatlanul kevés hírverése van, főleg ahhoz képest amilyen érdekes és szép. Lenyűgöző időutazás volt ez a múltban még nekem is akinek benszülött parasztként nem újdonság a falusi környezet. A történet a 70-es évek végén kezdődött amikor 5 épülettel elkezdték a falut építeni a néprajzkutatók. Járták a falvakat és vagy megvették a régi portákat vagy ajándékba kapták. Először leltárba vették, majd egyenként elkezték szétszedni, majd Sóstófürdőn összerakni azokat. Ma már több mint 80 épület van és teljesen kész a falu, italméréssel, kovácsműhellyel, vegyesboltal, templommal, temetővel (ahol eredeti sírfák vannak elhelyezve) és hozzá tartozó temető csőszházzal. Annyi fotót csináltam, hogy 2 garnítúra akkumulátor merült le, kivül-belül fotóztam mindent szinte él az a falu, korabeli szerszámok, evőeszközök, használati tárgyak, vetett ágy, terített asztal és még csomó hétköznapi dolog úgy volt elhelyezve mintha 200évet utazva belecsöppennénk az akkori hétköznapokba. Azt hiszem összerakom a képeket és egy képes-lapozós videóban megmutatom Nektek. Egyszer menjetek el oda, nem bánjátok meg, 700Ft/fő a belépő ami nem pénz azért az élményért.
Aztán Baktalórántházán voltunk és megnéztük miként alakult a Dégenfeld-kastély sorsa. Sajnos változatlan, az egykor virágzó önfenntartó létesítmény (korábban már mesétem róla) ugyanúgy áll és eszi az enyészet, nem kell senkinek. Ízelítőnek mutatok pár fotót a faluról és a jobb sorsot érdemlő kastélyról is.
Épp most értem haza a mai második biciklizésből! Összesen kb . 20 kilométert mentünk! És elértem azt, hogy a Lacika azt mondta, hazaérkezés után: Húú de elfáradtam! Én már kezdem szokni! Nagyobb dombokon már nem kell leszállnom. És már nem hason fekve ülök!
Szia Józsi!
Olyan messze laksz, hogy az már túlzás. Legalább motorozol, vagy unokázol? Mivel telnek napjaid?
Most küldött éppen Laci 1 sms-t, hogy Nyíregyházán vannak a metro fedett parkolójában, mert már másodjára áztak sz@rrá!
Nagy bölcsen meg is állapítottam, hogy csak az jár így, aki motorozik. Vagy rossz helyen motorozik, mert pld, itt 1 deka eső se esett.
Na majd csinálok egy fotót és elküldöm bár nincs félnivalóm mert a Charlie is azt énekelte, hogy aszongya: "Az aki szép, az reggel is szép, amikor ébred még ha össze is gyűrte az ágy"
Kockásfülű nyúlról már hallottam, de kockásfejű Laciról még nem. Na, így megnéznélek!
A víztározót lehet hogy beleszúrom, mert tényleg közel lesz.
Még tervezés alatt van.
Nekem is hosszú hét volt, el is fáradtam rendesen, holnap reggel meg megyek a szomszédba kicsit még dolgozni, de 1 óránál többet nem szánok rá!
http://sebessegoltara.blog.hu/...