Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

És az első meleg nyári napig így is volt...
Beraktam. És?
közlekedés csak zárva természetesen! boltolás, benzinkút , le/fel vétel nyitva ez az elképzelés..
most adtam el a vadi uj schuberth S2 (zárt) sisakomat mert rohadt nehez/szoros felvenni a szelzaj miatt szukre csinaltak a bejaratot, es megjegyeznem hogy egyaltalan nem volt feltunoen kevesebb szelzaj mint a mostani sisakomnal. Szeretnek egy C3-at mert ugye felnyithato es megis konyebb igy felvenni és igy jott kepbe az N104 mint ennek rivalisa es joval olcsobb.
Ez egyebkent igaz !!

Szempi, se rozsaszin ruham se kalasnyikovom. Megis kiszurnak mindenhol.
Amugy, sotitett plexi es ha jon egy jo csaj lecsukod az allreszt
Forditva szokott lenni, hogy a ronda csajok fejere zsakot kell huzni...

Egyebkent nincsen ronda faszi, csak csoro.
Nem lehet, hogy kilóg a kabát alól a kalasnyikov?:-DDDDDDDDDDD
Véletlenül nem rózsaszínű a bőrruhád? Az is szokott gondot okozni..
Visszatérve s sisakra, azért is jobb a zárt, mert akkor a csajok nem látják a ronda arcomat:-D Így könnyebb benne csajozni..
Ez Foca es Hum között van, járt mostanaban valaki arra? Kész az út vagy csak eomlott a helyzet ?
Lehet, le kene szedni a nyilaskeresztet a kocsidrol es hajat kene noveszteni... :D :D
Mindig van velem valami. Már megszoktam, pedig mindent probalok jol csinalni, az ok nyelvukon koszonok, aztan megis kiszednek mindig, az autot is mar kibontották egyszer a Román határon
Miért nem dobtál nekik egy twix-et? :D Nálam ott sem volt gond.
Aha, egy minőségi, nem ilyen ls2, mt meg hasonlo markat nézzünk hanem egy schuberth(bmw), nolan, hjc felső kategóriajat, miért kellene megszédüljek attól ha állon vágom magam? Miben különbözik mint egy zárt? Lecsukott állapotban át kell adja az energiát az áll rész a héjnak.
Sharp teszten ezek miért nem buknak meg ?

Egyetlen nagy hátrányuk van, illetve egy nagy és egy kisebb. Zajosabb, nehezebb,
Szarok azok is....csak annyit tegyél meg, hogy állon vágod ütöd egy kicsit, és észreveszed, hogy mennyire megszédülsz?
Nem viccből mondom próbáld kicsibe.
Horvat-bosnyak hataron, 6bol 4x lekiabaltak hogy vegyem le, egyszer nem akartak átengedni ennek következményében, mindenemet atneztek, szemelyimet amikor meghajlitotta apro repedesek voltak rajta, vissza akartak forditani hogy ez nem jo...
A fuldugot beteszem a sisak felvetele elott. Nekem az a rossz, hogy betenni jol sosem sikerul elsore. Lehet, hogy valami profi termeket veszek, csak sajnalom ra a penzt. Ezert a gyogyszertari 3Mt hasznalom. De ha egyszer bent van, akkor siman felteszem a sisakot, nem jon ki sosem.

A szemuveg sem necces, mert a Nolan sisakok fel vannak erre keszitve. Ki lehet oldalt szedni egy pici szivacsot, ahova megy a szemuveg szara. Igy egyszeru a dolog, mert felrakom a sisakot, aztan a szemuveg konnyen ramegy a fejemre.

A tesomnak van flipupja. Eloszor nagyon szerette, mert milyen praktikus, stb. De azota utalja, mert csak a negativumat latja. Pont ugy hasznalja, mint a zartat. Valahogyan sosem jon neki olyan helyzet, mikor a flipup resze jol jonne. Persze ez egyentol fugg...
Nekem BMW systemhelm 5-om volt, amit ugye a Schubert gyart. Azert vettem fenyithatot, mert varosban mindig parasodott a szemuvegem. A felnyithato resz egy ido utan kikopik, lotyogos lesz, szerintem a vege fele zajosabb is volt a Shark s900p-nel.
Hataron meg sose mondtak, hogy vegyem le a sisakot, ennek megfeleloen nem is foglalkozok vele. Nehogy mar tobbet teljesitsek az elvartnal :-)
Akkor ilyet nem szabad venni, irjatok egy peticiot hogy ez veszelyes es tiltsak be.

Előnyös, pl nekem zárt sisakom van es a azemüveget mig bevarazsolom a helyere+fuldugot az szopas, zárt sisakot szinte mindig le kell vegyem ha akarok valamit csinalni, persze nem muszaj levenni, de bennem van annyi hogy leveszem ha beszelgetek valakivel vagy boltba megyek vagy pl ha a határon megyek át, igen "sokat" járok át határon ahol ellenoriznek.

A napszemuveg is borzasztoan veszélyes mert az ütköző zónábol vesz el helyet...
"Rengeteg előnye van a zárt bukóval szemben."
Erre meg nem jottunk ra. Mire gondolsz? Lehet cigizni benne? Vagy a benzinkutra akarsz bemenni felnyitott sisakban?

A kommunikacios cuccok belemennek a zart sisakba is. Nekem pl Ncom kompatibilis a zart N86 sisakom.
En is ugy gondolom, hogy veszelyes a nyitott sisak. A robogos sisakok semmit nem vedik az allat, arcot, a flipup picivel tobber er nyitva.

Az, hogy a torveny szerint mi a szabalyos, nem jelenti azt, hogy az ugy jol is van. Szabalyos menni a 400-as robogoval poloban, topban egy nyitott sisakkal. A legtobb robogost nem is zavarja, hogy ha elesik, akkor hus nem marad rajta... Ennyi erobol ez is vaklarma es a borruha a tulzas.
Na hagyjad már ezt a baromságot. Ne motorozz ennyi erővel. Robogos bukokkal mi van ? Ha ennyire veszelyes lenne akkor nem forgalmazhatnának. Rengeteg előnye van a zárt bukóval szemben.
Illetve tegyél be egy interphonet a zárt bukóba
Ha neked kell annyit tudok mondani hogy NEEEEE!

Menet közben mi úgy se cigizünk, ellenben van egy barátom aki a nyitott sisak miatt cserélte a fogsorát és az állát "újra".
Ha nem tudod felhajtani akkor nem fogod elvet alapul véve, ilyen kaliberű motorokra csak is ZÁRT sisak.

A srác fél év után tudta kimondani a saját nevét akkorát kapott a feje és az álla...
Árban nem gondolkodtam. 80-100ezer simán belefér a 2gumira. Honnan rendeljek? Igazatok van lehet inkább sport gumit rakok rá.
Tesomnak van N91 flipup sisakja. Annyira o nem szereti, mert a latoter nem eleg magas es ha fekszik a motoron, akkor nem lat ki elore rendesen. Erre figyelj oda szerintem.

Nem tudom, hogy jol meggondoltad-e a flip-up sisakot. Mindegyik nyekereg, nehezebb, kevesbe merev, tehat kevesbe biztonsagos. Jonak tunik, de a tesom is csak elvetve hasznalja nyitva. Ha motoros rendor vagy oktato vagy, akkor nagyon jo, de egy atlag motorosnak jobb a zart szerintem. 40-50 folott meg a plexit is lecsukom, nemhogy az all reszt nyitva hagyjam. Kerdes, hogy kell-e neked ez a feature tenyleg. Ha nem hasznalod ki, akkor sokkal jobb egy zart sisak. Persze kinek mi...
Nem vezettem benne, igy nincsen kozvetlen tapasztalatom. De fogasra nagyon tetszik. A tesztek alapjan is nagyon jo sisak. Arban is franko.

Nekem N86 van, haveromnak pedig N87. Mindegyik teljesen jo, most is megvennem ugyan ezt a sisakot. Anno 5x.000 volt az N86 sisakom, ennyiert kaptam egy 4 csillagos SHARP tesztes sisakot pinlock-kal, gyorscsattal, napszemuveggel, stb.

Szerintem a Nolan egy nagyon jo-erteku sisak. Ezt a szarra szoktak mondani, de ez nem szar, hanem csak olcsobb, mint a tobbi. Tobb haveromnak volt draga Shoei sisakja, amibe nem volt ennyi extra. Nezegettek a sisakom, hogy okes elegge. Aztan most 2 is mutatja az N87-et, amit vette. Eddig mindenki dicseri.

Nekem a belese mar ki lett vagy 6x mosva es meg mindig birja. Ami serules van a sisakon, azt en csinaltam. A plexi karcos mar, de egy ido utan mindegyikkel ez lesz sajnos. Legkozelebb is Nolan-t veszek sztem.
van valakinek nolan n104 sisakja?