A gyárit még egy turmixgép is kiröhögi. A Leo hangzásban dettó ugyanaz mint a gyári, tehát lóf*sz. Na jó, a valóságban valószínűleg néhány decibellel hangosabb nála, csak ez a videóban nem jött át.
Itt nemhogy a kipufogónak köze sincs a hornethez de még a motornak se. Most te komolyan így akarsz összehasonlítani kipukat ?
Típust hasonlitotok márkához. Mivvnek is több dobja van nem csak az xcone, és a leonak is rengeteg dobja van hornetre is.... Butaság azt mondani hogy ennek vagy annak a márkának jó vagy rossz hangja van.
Nekem spec a titán dobok hangja jött be eddig a legjobban sor4 motorokon, főleg a leonak a titán dobja. MErt az nem üvölt mint az xcone hanem mély de mégis érces hangja van.
Senki nem utál miatta, sőt, imádják! Egyedül te utálsz - de te sem emiatt. És ez így van jól, mert én sem kedvellek.
A mivv miatt egyetlenegy negatív megjegyzést, vagy akár csúnya tekintetet nem kaptam, a jellegzetes "Húzzad neki!" csuklómozdulatot viszont annál többet. Hát... ennyi.
Egy találkozósdi tényleg nem volna rossz...
Amúgy szerintem szubjektív dolog, hogy kinek melyik dob hangzása jön be, mindegyikben van valami, kár lenne ezen vitázni.
A videóknak általában rossz a hangminősége így nehéz dönteni, hallani kell. A másik meg, hogy elég nehéz beszerezni a kiszemelt dobot, pl te most kinézel egy sp siries akrát, mert az tetszik... honnan akasztod le? Vagy egy x-cone-t? Ez is megnehezíti a dolgod, de nem lehetetlen csak van, hogy várni kell pár hónapot... Ha tudod hallgasd meg őket videón vagy élőben vagy valahogyan, én a forma és a hangzás miatt választottam az x-cone-t és killerrel használva is szépen szól. A formavilága meg közelebb áll a hornet-hez mint pl.: egy leo-nak. (Hozzáteszem DPM-et, vagy sp akrát szerettem volna de nem találtam, akkor és nem bírtam várni míg egyszer akad valahol) De nem bántam meg, sőt már le nem cserélném...
Mivv XCone paraszt dob varosi parasztoknak. :) Kurva hangos, nem kozutra valo. Innentol kezdve lehet jo hangja, de nem szamit, mert mindenki utal miatta es a motoros tarsadalom megiteleset rontja.
Akrapovic van nekem, jo a hangja, de csak killer nelkul. Killerrel futyulos, rekedtes a hangja, nekem nem tetszett. Killerrel sem sokkal hangosabb, szoval nem durva anelkul sem.
Leo jo dob, szep a hangja. Azert mondjak, hogy semilyen, mert klasszikus kurva jo sportmotoros hangja van extra hangero vagy szinezet nelkul. Olyan, mint amikor a hifi-t flat-re allitod es nem loudness-re (Mivv).
De ha mar magyar ember vagy, akkor vegyel magyar Bodis dobot, ami kurva jo es magyar termek. En azt vettem volna, ha nem lett volna az Akra mar rajta.
Nekem volt benne Motul 5100 10W-40, most Repsol Race 10W-40 van benne. Valtas szempontjabol semmi kulonbseg nincsen. Ha hideg a motor, akkor halkabban csattan, melegebben meg hangosabban. Mikor berakom 1-be, akkor 5-bol 3x csattan egyet, 1x kisebbet, 1x pont nem csattan.
1-bol 2-be valtaskor ugyan ugy nagyot csattan, ha nem jo fordulaton csinalom. 3-4000 alatt kell felkapcsolni, mert akkor beugrik konnyen es halkan. Utana kurva nagyot csattan. Akkor mar inkabb el kell forgatni 8000 fole, aztan ugy atrugni 2-be.
A Hornet valtoja mukodik, de nem mondanam halknak vagy csucsnak. Nalam nem dobja ki a fokozatokat, nincsenek bajok, csak a csattanasok. Ez ilyen sajnos.
Azt mondjak az okosok, hogy a 10W-50-es olajjal jobb, mert surubb melegen, aztan emiatt nem csattog annyira. Lehet benne valami, mert nekem hidegen halkabb a valto, mint dugozaskor.
Motul vs Repsol-rol annyit, hogy ha mindegyik eredeti, akkor minimalis a kulonbseg kozottuk. Nekem a Repsol Race full szint olaj jobbnak tunik, hogy a Motul felszintes 5100-as olaja. (Nem meglepo!) Finomabban jar vele a blokk, meg ebbol 1 mm sem fogyott eddig. Legkozelebb kiprobalom a Motul 7100-as olajat, aztan meglatom majd. Vagy maradok a Repsolnal es teszek bele 10W-50-et proba keppen.
Üdv!
Ha utálod a szomszédokat, feltünési viszketetségben szenvedsz netán csak mert akarod hogy meghaljanak a megyéből akkor mivv x-cone (csak saját felelösségre!)
Szép hangja van az akrának szükitő nélkül
Leo vince amolyan semmilyen
Dpm annak még jó hangja van
X-cone killerel szól úgy mint kevés dob killer nélkül, ha meg kiveszed
Lelőnek!!!! És kapsz mellé egy kis hallás károsodást ha nem használsz füldugót
U.i! A vidik elég becsaposak, nem adják át annyira!
Na, belenyúltál az egyik örökzöld vitatémába (a másik az olaj)! De sebaj, akkor kezdjük (újra)!
Én a Mivv X-Cone-t ajánlom: jó hangos, és vagány rekedt hangja van. Lesznek itt majd Akra meg LeoVince fanok is, de ne higgy nekik, nem tudják, mit beszélnek. Az akra drága a leo meg olyan... semmilyen.
Amúgy youtube-on is érdemes nézelődni, hallgatózni, hogy milyen hangzás jön be. Tessék, itt a mivv (PC36 de az itt most tökmindegy): http://youtu.be/PrejRKWDHnY
1bol 2be fog csattani minden valtoval, van egy tartomany ahol nem tudsz vele szepen valtani, vagy kisfordulaton(4000alatt) valts el vagy forgasd le es 10korl valts.
Van egy ilyen "terheletlen terheles" amikor te is erzed hogy csak ugy elvan, forog magaban a motor, na olyankor nem tudsz szepen valtani. Leirni nem tudom de biztos tudod mire gondolok ezzel.
Szia!
Azt nem irtad hogy kuplungal vagy nélküle csattan.
Itt a többség motul 5100 10w 40-t használ és nem szokott ilyet produkálni.
Ha kuplungal váltasz felfelé akkor megkéne nézned hogy rendesen kiemel e a kuplungod!
Nekem hidegen hangja sincs a váltónak, de melegen van egy elfogadható klatyanása 1-be rakáskor, ami a hornetnél tipikus.
Én a helyedben olajat biztos hogy váltanék 5100 10w40 vagy 10w50re
Tapasztalatom szerint, a REPSOL felel érte, válts Motulra, és ég és föld lesz.
Azt tudd, hogy mivel felhoztad a NAGY ÉS GONOSZ olajkérdést, itt mindjárt vér fog folyni.
Sziasztok. Nem rég vettem egy Honda Hornet 600-at 2003-as és olyan problémám lenne hogy ha magasabb fordulatszámon váltok felfele akkor a váltó nagyon hangosan csattan és leginkább ez 1-ből 2-esbe való váltásnál viszont 4-5e fordulaton nagyon simán szinte hang nélkül lehet váltani. A kérdésem az lenne hogy olaj cserével lehet-e orvosolni a hangos váltó hangot? Elvileg Repsol olaj van a motorba az előző tulaj szerint
a ledes izzónak más lesz a a vetített képe, az értelmes led izzók 10e felett vannak. A másik dolog hogy szép és jó a kevesebb áramfelvétel de amennyivel kevesebbet fogyaszt a rendszer a fesszabályzód annál jobban fog melegedni. Nálunk sokkal okosabb emberek tervezték meg azt a foncsort ahhoz az izzóhoz ami benne van. Esetleg egy nightbreaker vagy hasonló, megfelelő "upgrade" lehet.
Viszont a Toceeeee!!!