Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na fiúk!

Látom, nagyon megy a baleset miatti kérdésözön, én augusztusban csattantam.
Rendőrt kihívtam, mert a páciens lelépett, de elkapták, bár azóta se volt tárgyalás (már lesz egyáltalán).

Mikor kijöttek, a rendőrök között eleve ott volt egy aki értett hangsúlyozom ÉRTETT!! a motorokhoz, maga is motoros volt.
- Lefotózták a helyszínt.
- Lemérték a féktávot.
- Lefotózták a gumikat.
- A motort.
- Külön a sérüléseket a motoron.
- Majd kezembe vetették a bukót, felvettették velem a térdvédőt és lefotóztak engem is.
Az utolsóra külön rákérdeztem miért.
Az volt a válasz, hogy a megfelelő öltözék miatt.
- Majd felvették az adataimat, háromszor!
mutass mar egy jogszabalyt ami kimondja hogy en mint cipesz kell rudjam hogy hany loeros a motorom.

A forgalmiban leirtakat mi jogon vonhatom en ketsegbe? Én mint egy cipész, seggel kell erezzem hogy ez a motor hany loeros ?
tehat ha en nem ismerem a PTK-t meg a BTK-t meg a tokomtudja K-t, akkor az ram nem is vonatokzoik... Ertem koszi!
Eszrevettem.
volt hornetje.
Én is hibáztam
Levi a mi házi trollunk
Az az érved hogy majd beperel az 5 biciklis akiket elsodrok a motorkámmal, értelek én téged.
Tudok,de veled felesleges.
Elmondom az erveket,de mintha egy villanyoszlopnak mondanam.
Utana kered az erveket amit siman figyelmen kivul hagysz.
Az hogy mashogy latom a dolgokat meg nem jelenti azt hogy az rossz.
Csak a te szemedben az.
Mindent mindenkinel jobban tudsz.
Jellemzoen.Igy ejtelek mint a forro sultkrumplit.
Egyszeruen meg ezt a par mondatot se ered meg.
Na ezert lepek le nem az ervek hianya miatt.
Ahogy szoktad, ha nem tudsz érvelni akkor lelépsz, csáó
Vegulis ja,csinalj amit akarsz.
En innentol befejeztem az kommunikaciot.
Persze, a gugli sokmindenre valaszt ad :D
te es hallod, a forgalmiban szereplo tomeget nem kezded ki ?!
Nem tudtad, hogy Ő mindent tud
Tehat,addig amig csak motorkazol a loteri kutyat nem erdekli mi van a segged alatt,mehetsz vele,mondjuk k51000 de okmanyban neni rokon direkt elirja.
Minden fasza,sporolsz egy valag pizt az adokon amivel villanthatsz a csajoknak,de egy huvos oszi napon pont nem adja ki es egy kanyarban elkaszalod a pecsi bringaklubb 5 tekero tagjat.
No a birournak eloadhatod ezt a dumat de attol meg bevag 5-8 evre a kanciganyok koze dafke alapon.
Na ezt jelenti szabalyok nem ismerete nem ment fel szoveg.
Az szabaly ha nem tudom hany loeros a motorom? Te mint butorkereskedo, honnan kellene tudd hogy az a motor aminek a forgalmijaban 25kw szerepel, valoban 25kw vagy esetleg tobb ? Vagy ezt seggel kene erezni hogy ez biza nem 25kw ?
Milyen motorral volt baleseted ?
gondolom a kamu otvenessel jarok is ezt hozzak fel "mentsegkent" hogy " en nem ertek hozza, ez van a papiron honnan kene tudnom hogy ez 250-es stb." valamiert megsem all stabilan ez a kifogas, bar teny hogy nehez veluk mit kezdeni.
Nekem volt személyi sérüléssel járó balesetem. A helyszínelő Rendőr azzal kezdte, hogy elviszik a motort bevizsgálni!
A szabályok nem ismerete nem ment fel az érvényük alól.
Nincs sv-m es nem kell tudjam hogy hany loeros a motor mert nem ertek hozza. Azt irja a papirja akkor az van benne.

Mondhatjatok higy ez nem igy van, de akkor mutassatok nekem torvenyt, vagy hivjatok ide egy jogaszt aki elmondja hogy miert nem igy van es hoy miert kellene tudjam hogy hany loeros a motor amit vettem. Nem vagyok kpm szakerto hogy felulbiraljam az ok allitasukat.
Igen a tied. Tudod így működik a felelősség vállalás... Hiába van SV-d, ezt még meg kellene tanulnod.
ennyi erovel barki barmilyen felelosseget le tudna pattintani.
Igen.
Na varjal, en elmegyek, veszek egy motort aminek a forgamijaban 25kw van, en kell tudjam hogy az tenylegesen hany loero ? Az en problemam hogy nem a valosag van irva a forgalmiban ?
Sajnos hiába van nagy garázsunk, anyi lim lom meg szerszámunk van, hogy eléggé korlátozott a mozgástér... utoljára dec23.an inditottam be. De azota leengedtem a karbikból a benzint, meg älványon pihen.

Nekem is csak praktikusság miatt van egy robeszom (91köbi)
Csak munkába menet használom (havi 2000ft üa.)ha van min 8-10fok, a darázsal csak ritkán mek melóba. Igy nekem megéri a 3 jármüvet fentartani
En is heti egyszer megyek vele, ha nincsenek nagy minuszok.