Sziasztok , úgynézki cserélem a darázst valami nagyobbra van 3 kiszemeltem 2006 os Fz1 , 2006 Z1000 és 2007 es Bandit 1250 esetleg valaki vagy valakinek az ismerőse aki váltott ilyen tipusokra és tudna roluk pár pozitivumot vagy negativumot mondani előre is köszi :)
125ossel valeseteztem ami ugye 11kwra kellene legyen fojtva de melyik 125os marad 11kw? Na a lenyeg hogy senki nem kerdojelezte meg hogy hany loeros, pedig 50-50%ban lettunk hibasak.
18evesen ultem a hornetre, 20evesen a az svre, még élek. Baromsag hogy 500ast kell venni. Aki balfek az az 500assal is meghal. Megvettem volna az 500ast, a masodik motorozaskor mar keves lett volna...
Nagyon egyszeru minden: A2-vel nem kell 100LE-s motort venni, hanem a CB500F a jo valasztas. Ha nagy vagy es okos, akkor johet a 100LE-s sportmotor. Ennyire egyszeru.
Aki meg 50-esnek alcazott nagymotorral kozlekedik, az kimerit kapasbol tobb szabalysertest/buncselekmenyt: adocsalas (loeroado, kotelezo biztositas adoja), biztositasi csalast (a bizti olcsobb, mint kene lennie), jarmuvezetes ervenyes engedely nelkul (ha csak B jogsi van), muszaki vizsga elmulasztasa, stb.
Baleset eseten az ervenyes jarmuvezetoitol kezdve, a kozuti veszelyeztetesen at az adocsalasig mindent ra lehet huzni az ilyenre. Es ha nekem jon a retard pizzafutar a 125-os robesszal rendszam nelkul, elso dolgom lesz jelezni a hatosag fele ezt a csalast.
Itthon annyira túl van bonyolítva a dolog,és annyira arany árban van mérve,hogy egy ilyen procedúra árából kintről kettőt tudok hozni sajnos.
Ha jól emlékszem karbis kitt 100+ áfa + regadó,nkh-s vizsga stb. Tehát mire kész van,200-ba bele kúszik. Fiatalabbnál nem elég ez,ott az agyát is cserélni kell,ami 257+áfa és a többi.
Ja és igen..Itthon csak magyar forgalomba helyezett motorkerékpárt lehet fojtani.
Vázold fel azt a helyzet,mikor és amiért felülvizsgálhatják a motor teljesítményét? Volt pár igazságügyi szakértős per Hondánál,és mivel nem vettem zokon semmit,kereken perecen meg kérdeztem hogy mi hogy megy. Az NKH nál még az is kiharcoltam,hogy a 2 hónapos B-s jogsimmal utánfutót húzhassak,és erről kaptam is papírt,amit a rend őrei orra alá kell dörgölnöm,ha ő másképp látja. :)
Persze itt csak annyi történt,hogy tudtam ételezni a jogszabályokat,az autós iskolák meg nem.
valoban, foleg a kamu otveneseknel all fent hogy kernek vizsgalatot ha sulyos az eset, de itt sem tartanam kizartnak. A lenyeg az, ha Te vagy a karasult es kiderul hogy nem 25KW a motor , sz@rt sem kapsz, akar hibas vagy akar nem.
Bocsi hogy bele vau-vau. De Baleset esetén nincs semmilyen fülül vizsgálat hogy ez valóban 25kw,vagy sem. Kutyának nincs hozzá köze. Az kerül bele a forgalmiba,amit az NKH jóvá hagy,amit előzőleg felülvizsgáltak és kiadták rá a műszaki adatlapot,ami alapján kiváltod a forgalmit. Hondánál voltam egy ideig,ezalatt lett pár motor leminősítve gyári kittel.
Igen,meg. Itthon utoljára kb 1,5 éve láttam ilyet. Most lenne egy a cseheknél,de annyira áll a piac így januárban hogy arról is lefogok késni.. Pedig nagyon jó árban lenne,még úgy is hogy átfújnám mert a szín ronda.. :D
Jdani!
Az ülés átalakítása nem dizájnról szól, de nyilván a kész ülés jobban is néz ki!
Teljesen hozzád tudják igazitani, magasság, ergonomia, hol tartson, hol legyen keskenyebb.... stb. Mint egy forma1es ülés az adott pilótának!
Volt szerencsém kiorobálni egy pár átalakitott ülést, még ha nem is rám lett szabva, de nagyon kényelmes!
Én is tervezem majd hogy átalakitom, de csak év végén, 30e ft most másra kell
Szóval szerintem megéri
Üdv. Van valakinek tapasztalata az ilyen ,,géles,, vagy milyen nevű ülésekkel? Érdemes olyat venni, jobb mint az eredeti? Ha igen, mivel?
Vagy csak dizájn?
Szia!
Én nem szivesen cseréltem le a gyári tükröket, ha nincs tavaly egy emlékezetes napom egy autóssal akkor ma is a gyári lenne
Igaz, hogy a gyári tükör az 6000-nél kicsit berezonált, de tökéletesen lehetett látni vele...
Amit vettem az valószínű kinai (Homasita) De olyan súlya van, mint a 2 gyárinak együtt és nem is rezonál be, szóval jó választás volt.
Na meg azzal is jól lehet látni, nem takarja a vállam vagy ilyesmi, 7000ft-ot megért
Ment egy privi üzi!
Aki meg 50-esnek alcazott nagymotorral kozlekedik, az kimerit kapasbol tobb szabalysertest/buncselekmenyt: adocsalas (loeroado, kotelezo biztositas adoja), biztositasi csalast (a bizti olcsobb, mint kene lennie), jarmuvezetes ervenyes engedely nelkul (ha csak B jogsi van), muszaki vizsga elmulasztasa, stb.
Baleset eseten az ervenyes jarmuvezetoitol kezdve, a kozuti veszelyeztetesen at az adocsalasig mindent ra lehet huzni az ilyenre. Es ha nekem jon a retard pizzafutar a 125-os robesszal rendszam nelkul, elso dolgom lesz jelezni a hatosag fele ezt a csalast.
Ha jól emlékszem karbis kitt 100+ áfa + regadó,nkh-s vizsga stb. Tehát mire kész van,200-ba bele kúszik. Fiatalabbnál nem elég ez,ott az agyát is cserélni kell,ami 257+áfa és a többi.
Ja és igen..Itthon csak magyar forgalomba helyezett motorkerékpárt lehet fojtani.
Persze itt csak annyi történt,hogy tudtam ételezni a jogszabályokat,az autós iskolák meg nem.
Egy 2000-es évjáratú Hornetre való Leo Vinci kipufogóm összekötő csővel eladó.
70/427-51-50
Ha jól tudom Szada vagy Gödöllő-n dolgozik a srác... Hétfőn adok majd elérhetőséget, ha jó neked!
Holnap majd elkérem a tel számát ha érdekel!
Az ülés átalakítása nem dizájnról szól, de nyilván a kész ülés jobban is néz ki!
Teljesen hozzád tudják igazitani, magasság, ergonomia, hol tartson, hol legyen keskenyebb.... stb. Mint egy forma1es ülés az adott pilótának!
Volt szerencsém kiorobálni egy pár átalakitott ülést, még ha nem is rám lett szabva, de nagyon kényelmes!
Én is tervezem majd hogy átalakitom, de csak év végén, 30e ft most másra kell
Szóval szerintem megéri
Vagy csak dizájn?
Köszönöm ezt az alapos választ.....amúgy jól is néz ki.
Én nem szivesen cseréltem le a gyári tükröket, ha nincs tavaly egy emlékezetes napom egy autóssal akkor ma is a gyári lenne
Igaz, hogy a gyári tükör az 6000-nél kicsit berezonált, de tökéletesen lehetett látni vele...
Amit vettem az valószínű kinai (Homasita) De olyan súlya van, mint a 2 gyárinak együtt és nem is rezonál be, szóval jó választás volt.
Na meg azzal is jól lehet látni, nem takarja a vállam vagy ilyesmi, 7000ft-ot megért
Azért kérdeztem meg, mert mások tapasztalatára voltam, lennék kíváncsi.
Magam is megtaláltam a neten sok fajtát a kínaitól a DPM-ig....
Üdv.:
Zoli
http://www.rizoma.com/universa...