Segítségeteket kérem, lefestettem a CB 500 leömlőjét ( elvileg 700 'C volt a festékre írva ) és az első beindítás után ilyen lett ( képen látható ) A festék neve: MAESTRO hőálló festék (fekete)- ezt is csatoltam képben
Levétel után megcsiszoltuk, lerozsdamaróztuk, állítólag még a festő is lekezelte és az első felmelegítés után amit fokozatosan végeztük ilyen lett.
Kérem adjatok tanácsot akinek már sikerült milyen festékkel ( neve jó lenne ) festette.
Előre is köszönöm..
További szép napot
Nagyon szép helyen laksz, én ott születtem, egy időben évente vissza-vissza jártam, általában a Hotel Kikeletben aludtunk (még akkor megfizethető volt). Az idén is tervezünk oda túrát, a helyi motorosokkal.
Kicsit el voltam veszve a munkában, mostanában nem sok szabadidőm van.
Hétvégen meg mindíg lázas szerelés! Holnap csináljuk cimborával a kormánycsapágyat + teleszkóp olaj/porvédő/rugó csere.
Ma pedig délután a biciklimet szereltem, az is kap egy kis tavasz váró karbantartást Mondanom sem kell, hogy nagy bringás voltam mindig is, rengeteget tekeregtem, lehetőleg minél messzeb Bor nem vállik vízzé, a túramotoros jelleg már akkro is bennem volt :)
Jah én is gurultam egy jót a CB-vel! Jó kicsit... Elkezdett szitálni az eső, úgyhogy visszafordultam. Sikeresen elhagytam a légszűrő dobozom egy csavarját menet közben, majd pótolni kell.
Apropó! Nektek nem mozgolódott ki a réz persely a légszűrő házban? Úgy tudom típus hiba, hogy hajlamos megadni magát ha túl nagy nyomatékkal húzzák meg (mint az előző tulaj). Az előző tulaj sziloplaszttal próbálta javítani a hibát, nekem kell egy kiss pillanatragasztó. Bár az is átmeneti megoldás lesz...
Remélem holnap jó idő lesz! Nem jött be a meterológia, 15 fokot mondtak mára
Oké.apámmal hoztuk haza az én CB-met,(neki van vonó horga) és nagyon tetszet neki, az egyik akire gondoltam, mint vevő.Holnap rákérdezek. Láttam már a hirdetést. A csomagtartó nagyon szuper te tetted rá?
Sziasztok!
Ma nagyon jó volt errefelé az idő egy kis motorozásra. Igaz, hogy még nincs rendszámom, de nem bírtam ki egy kis kockáztatást. Veletek mi a helyzet?
Én is sokat túráztam a MZ-vel. 2008. Békéscsaba-Istenmezeje(a Bükkben van)-Nagymaros-Istenmezeje-Békéscsaba. Erre volt három napunk. Háát az ülés és a lábtartó poziciója.Arrol nem is beszélve, hogy a benzinkútnál röhögőgörcsöt kaptak amikor elővettem a mosószergél adagoló poharat, hogy bemixeljem a keveréket. Késöbb Bcsaba-Balaton délről körbekerülve Csopakig, majd újra haza Bcsabára. A motoros társaim akik elkisértek nem értették, miaz, hogy zsibbadok. Remélem a lábgörcsök és a fenékfájdalmaknak most már vége. A CB500 nagyon kényelmesnek tűnik.
Köszi! Azért választottam a CB 500-at mert még 2008-ban idetévedtem a fórumra, és itt nagyon jókat hallottam róla. Megmondon őszintén Suzukira (kis Bandit) fájt a fogam, de hála nektek így választottam aminek örülök. Mégegyszer köszi a fórumnak!
jah a legföbb gondot hagytam ki:
semmmmmmmmmmmmmmmmmmmi fék nincs rajta!
50m es követési távolságot kell hogy tartsak mindenhol
ez bosszant legjobban benne
amugy én többször voltam vele Balatonnál, egyszer Velencei tónál..
dehát igen kicsit macerás vele a mostani gépekhez képest a motorozás...
dehát régen volt a jó motor
Üdv a feléledt fórumozóknak!
Örülök, hogy új taggal bővült a CB 500 fórum, annak meg különösen, hogy Kontroll barátunk is felébredt téli álmából
Már csak Zoli hiányzik a sorból, de remélem ő is jól van és a túratervek szövögetése miatt nem ér rá fórumozni.
Szép a motorod Atesz, biztos vagyok benne hogy jó választás volt, nem fogod megbánni legalábbis a kollégáktól csak jókat hallok erről a típusról.
Remélem nem sok van már a télből
Dicsertetek a Michelin Pilot Active gumit (hatulra kene nekem egy), es ugy dontottem kiprobalnam. Tud valaki javasolni helyet ahol megvehetnem? (Budapest-Szfvar-Veszprem)
Ez nagyon derék dolog, hogy őseink technikáit nem felejtjük. Én is
1998-ban vettem az MZ-met nosztalgiából, mivel a 80-as években ilyen verdákkal jártam. De utána rádöbbentem, hogy a mai hosszú turákra körülményes, a használata. Átkellett alakítanom az elektromos rendzerét, az állandó világítás használata miatt. Nekem is "ragadossá" vált fúrás után. A forgalom ritmusa is több erőt kíván, főleg, ha a szél is tépáz. Gond még a sok bugyuta utángyártott alkatrész is. Ugyhogy februárban megválltam a MZ-től. A neten három napig volt fent a hirdetés, a vevővel pedig, napi jó kapcsolatban vagyok. Hát lehet, hogy bánni fogom, de a CB nagyon tetszik.
Üdv!
Segítségeteket kérem, lefestettem a CB 500 leömlőjét ( elvileg 700 'C volt a festékre írva ) és az első beindítás után ilyen lett ( képen látható ) A festék neve: MAESTRO hőálló festék (fekete)- ezt is csatoltam képben
Levétel után megcsiszoltuk, lerozsdamaróztuk, állítólag még a festő is lekezelte és az első felmelegítés után amit fokozatosan végeztük ilyen lett.
Kérem adjatok tanácsot akinek már sikerült milyen festékkel ( neve jó lenne ) festette.
Előre is köszönöm..
További szép napot
ZoZo