Engem nem érint a dolog a motorvásárlás veszélye egyenlőre nem fenyeget. Amúgy kíváncsi vagyok mikor így is luxus cikk a motor és egyre többen szabadulnak tőle, hogy mennyit fognak eladni ha megdrágul.
Nekem az ilyet nem kell kétszer mondani, naná hogy megyek, mikor lesz? Remélem nem leszek ügyeletes
Ezt egy nap alatt nyomtátok le? Mert nem éppen a szomszédban van
Tök jó lenne, a Motamot emléktúrán is több mint ezer moci volt, míg élek nem felejtem el és megyünk idén is!
Sziasztok sorkettes kollégák!
Simám nevezhető iker dugattyúsnak a CB 500 mert két egyforma dugattyú jár benne csak külön utakon (amikor alul van az egyik akkor fölül a másik), mondjuk az "ikerhengeres" megnevezést én sürűbben hallom, de teljesen mindegy. A lánc csapkodás meg a motor jellegéből adódik és normális elváltásnál ill. ha nem engedjük károsan alacsony fordulatra kigyorsítás előtt, akkor nem is jön elő.
Mit dumálok én mikor nekem sornégyes? Mert nekem is volt CB 250-es mocim ami ugyanez a motor konstrukció csak hengerenként két szeleppel, nem néggyel. Ott mondjuk nem jött ez annyira elő mint az 500-as nagytestvérnél, mert a motorerő sokkal kisebb volt, de érezni lehetett.
A kis Polák az egy teljesen más történet, nekem két évig volt de nagyon rossz emlékeim maradtak, bár egyszer örömet is szerzett amikor túladtam rajta és elvitték
Jó éjt, holnap egyeztetünk, a b.csabaiak is járunk túrázni, összehozhatnánk valamit, meg járunk Csopakra, az Alsóörsi felvonulásra is, holnap megbeszéljük mi a páya!
Hali!
Mostmár így okés a fakés! Nem messze volt innen a CB 500 túra, ami itt szerveződött a fórumon ha érdekel nézd meg az adatlapomon a videóim között.
Az idei nyáron megnézzük azt is, bár azt terveztük hogy a Dunántúli részt fogjuk meghódítani, de egy állomásnak ez is jó lesz.
Most én elköszönök mert reggel meló!
Üdv
Igen ismerős a táj, a 2007. nyarán egy hétig voltunk a harmadik nyaralóban, ahonnan indul a képen látható hajó, a képen látható helyről, az arbarétummal szemben.
Mezőtúr-Körös-Maros Nemzeti Park- Szarvas (Arborétum+hajókázás) akkor rendezték az Alfa találkozót is az Arborétum parkolójában, majd végül a Tisza vonalán vissza Szolnokra és úgy haza.
Ezek a fotók ott készültek:
Merre jártatok erre felé? Én sokat járok Csopakra, Pestre mindíg Szarvas, Szarvas.Nekem szinte minden útam Szarvason át vezet, kivéve, ha Szeged felé, vagy Debrecen fele, megyek. Viszont sokat járok Istenmezejére (ott szüleimnek van egy kis háza), ott és a környékén valóban van látni való. Nézd meg a térképen,hogy hol található.
B.csaba-Mezőt.-Szoln. :108km
B.csaba-Szarvas-Szoln :102km
Nincs nagy különbség, de szerintem Szarvas felé szebb a táj, voltunk ott is motoros túrán a nyáron.
A te útvonalad elégg egyértelmű, nekem még Szolnok fele is két fele lehet menni, Mezőtúr, vagy Szarvas felé. Az igazság az, hogy MZ-vel kerültem a forgalmasabb útvonalakat, mivel mindenki utolért, erről már le kell szoknom.
Igen ez tetszik az öregnek , már látta és mondta hogy jobb mint az enyém .
Ránézek a térképre és megnézem Pusztavacsot, mert még útvonalat én sem néztem.
Ok. én is várom már az idő javulását, az elöbb nézegettem B.csabáról, Pusztavacsra, Kecskemétfele, vagy Szolnok fele menjek. Az előző levelezésedben említetted Püspökladányt, oda adtam el 2009. januárban az MZ-met.
Sziasztok! Ma voltam egy hivatalos Honda szalonban és felhívták a figyelmemet, az új motoroknál 40%-os áremelés várható hamarosan!
Ezt egy nap alatt nyomtátok le? Mert nem éppen a szomszédban van
Tök jó lenne, a Motamot emléktúrán is több mint ezer moci volt, míg élek nem felejtem el és megyünk idén is!
Pécsen milyen az idő?
Mit szólsz az Alsóörsi, motoros felvonuláshoz? Alsóörs-Csopak- B.füred-Tihany és vissza Alsóörsre. Én voltam párszor, több ezer moci.
Simám nevezhető iker dugattyúsnak a CB 500 mert két egyforma dugattyú jár benne csak külön utakon (amikor alul van az egyik akkor fölül a másik), mondjuk az "ikerhengeres" megnevezést én sürűbben hallom, de teljesen mindegy. A lánc csapkodás meg a motor jellegéből adódik és normális elváltásnál ill. ha nem engedjük károsan alacsony fordulatra kigyorsítás előtt, akkor nem is jön elő.
Mit dumálok én mikor nekem sornégyes? Mert nekem is volt CB 250-es mocim ami ugyanez a motor konstrukció csak hengerenként két szeleppel, nem néggyel. Ott mondjuk nem jött ez annyira elő mint az 500-as nagytestvérnél, mert a motorerő sokkal kisebb volt, de érezni lehetett.
A kis Polák az egy teljesen más történet, nekem két évig volt de nagyon rossz emlékeim maradtak, bár egyszer örömet is szerzett amikor túladtam rajta és elvitték
Megkapta az első töltést az új akksi. Felsavazás után javasolják, bár töltés nélkül is be lehetne vágni a motorba.
A kíváncsiság kedvéért felvettem az áram/feszültség görbéket az idő függvényében. Minden OK!
14.4V (cellánként 2.4V) feszültségkorláttal és 0.9 mA áramkorláttal töltöttem (ez a gyári előírása standard töltéshez).
A legfontosabb persze, hogy hétvégén legyen valami értelmes motorozós idő. Egyenlőre itt Pesten esik az eső helyenként ónos lefagyásokkal...
Szevasztok!
Zoli
A magyar weben összesen 7 találat ugrik fel a fogalomra...
Angolul twin-piston engine, ott egy szabadalom jött elő egymással szembehajtott dugattyúkról.
http://www.wipo.int/pctdb/imag...
Nem tudom, hogy számít-e az elnevezésben az, hogy a két dugattyú egyszerre mozog-e vagy van eltolás köztük.
Amúgy a sorkettes mocikat angolszász területen előszeretettel Twin-nek nevezik, ami ikret, párost is jelent!
Szóval utána kéne járni, hogy a magyar nyelvben pontosan mit takar ez a fogalom, nekem nem világos...De szeretném megfelelően használni!
Miért iker dugattyús, hiszen nem egy pozicióba van a két dugattyú, mint a kis Polszkiba?
Ez csak az én tippem... Már csak a vanának van sorkettes blokkja az ER6-ban. ha jól tudom...
Hali!
Az idei nyáron megnézzük azt is, bár azt terveztük hogy a Dunántúli részt fogjuk meghódítani, de egy állomásnak ez is jó lesz.
Most én elköszönök mert reggel meló!
Üdv
Ezek a fotók ott készültek:
B.csaba-Szarvas-Szoln :102km
Nincs nagy különbség, de szerintem Szarvas felé szebb a táj, voltunk ott is motoros túrán a nyáron.
Ránézek a térképre és megnézem Pusztavacsot, mert még útvonalat én sem néztem.