Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszi balázs!
Kár hogy nem tudsz jönni, de majd szervezünk egy belföldi pancsolós túrát is, hogy teljes legyen a csapat újra.
üdv
Lada Nívákkal is esélytelen az X5-ösök és a Pajerók ellen
Viccet félretéve nem annyira vészes a helyzet, az a lényeg, hogy állandóan nézni kell a tükröt és tudni mindenkiről aki megközelít aztán ahogy te is írtad csak egymás után szabad menni.
Azon ne agódj hogy mikor értek ide, a nyuszipaprikás megvár és a grillkolbász sem fog elszaladni, a lényeg hogy érjetek ide.
A túra javarésze nem forgalmas úton vezet, ahol meg kell vigyázunk egymásra, nehogy Timit elíjeszd én is bátorítom Krisztit, még ez lesz az első komolyabb útja.
Hello!

Aniziusz! Ha esetleg új ülést veszel igényt tartanék a mostanidra!

Laciéknak esőmentes őrült autósmentes és jó túrázást kívánok

Ahogy elnézem a héten pihen a kicsike!

Mindenkinek széles utat!

üdv: szobbal
Huhhh...komoly. Ne menjünk inkább Lada Nivákkal?

Pénteken dolgozom és megpróbálok kicsit előbb eljönni. Legkorábban 4-kor tudunk elindulni Pestről. Az út minimum 3 órás lesz, ahogy néztem.
Szia Zoli!
Majd indulás előtt beszélünk arról mire kell vigyázni az úton, mert bizony volt olyan hogy egysávos úton mellettem jött az autós kb 100m-en, majd mikor nagyobb autó jött szemből bevágott Andor és közém.
Lejjel kapcsolatban: én 311 lejt kaptam kb 20000 Ftért, gondolom elég lesz, de ha nem a kútnál elfogadják a forintot.
A péntek mindenkinek lazább lesz, én szabin leszek, Laci és Andor délig dolgozik, ha tudtok gyertek minél hamarabb.
Majd Bárándnál csörögj rám és elétek megyek.
üdv,
Laci
Sziasztok!

Mi most értünk haza barátnőmmel vidékről, laza 200km-es túra, 3 óra. Jöttünk a 4-es in Laci, valóban tűrhető, csak Szolnok és Bp. között gáz, egysávossá válik, és a kamionokat nem győzi az ember kerülgetni... Szóval arra megyünk majd Laci, ahogy javasoltad, Püspökladány felé, és ott letérünk felétek.

Biztató a romániai közlekedési helyzet, ezek szerint van még ocsmányabb a magyar viszonyoknál is...
Észben kell majd tartanunk a túrán, hogy senki sem jöhet be a másik mellé, lásd hirtelen csatornafedél kikerülés, meglepetést tud okozni a másiknak Majd ebbe is belejövünk!

Szerinted mennyi lejt érdemes váltani Laci?

Üdv,
Zoli
Hello mindenkinek!
Ma sikeresen megjártuk Nagyváradot és amit ott tapasztaltam az nem volt semmi közlekedési morál tekintetében. Kicsit úgy éreztem hogy az erősebb kutya ba..ik törvény van érvényben. Mindenki dudál, hangosan káromkodnak és ha nem vigyázol lelöknek az útról.
Az útminőség változó, van egészen jó, de van nagyon rossz is a belvárosban, egy szakaszon a közműcsatornák fele az aszfalt szintjétől kb 10cm-re kiáll, sikerűlt is egyet eltalálnom majdnem perec lett a vége.
A határon nem volt gond fél perc alatt keresztűl mentünk, befele menet bénáztam kicsit mert a hátsó dobozban volt a személyim és feltartottam a sort, kifele menet már a belső zsebben volt és pillanat alatt végeztünk le se száltam a motorról.
Indulás előtt cseréltem légszűrőt, a fogyasztásom 4,7-re jött ki, (eddig 5,2 volt a legkevesebb) pedig nem látszott koszosnak a régi szűrő.
Baromi meleg volt, a városban szinte végig mentek a motorok ventillátorai. A benzin literje majdnem 50Ft-al olcsóbb mint itthon.
Csak halkan jegyzem meg, hogy szépek a lányok, karcsúbbak mint itthon, Lacival ezt is megbeszéltük, míg Andor és asszonya elment sétálni (mi lusták voltunk) .
Minden várjuk már a jövő szombatot, a szállás rendben, az utvonal lefixálva, csak hangulat kell de abban hiba nem lesz!
Videót meg majd csinálok megint, legyen télen mit nézni.
Üdv mindenkinek
Sziasztok félezredesek!

Zoli!
Jó híreim vannak! A szállásról elküldték a foglalóhoz szükséges számlaszámot amire be is fizettem a foglalót. Küldtek még egy adatlapot amire az adataimat kellet felírni és visszaküldeni, ez is megtörtént.
Az a kérésük ha 18h után megyünk a szállóra előtte telefonáljunk.
Lényegében együtt van minden ahhoz hogy túrázzunk egy jót, már csak a jóidőben bízok.
Szombaton Laciékkal azért kivágtázunk Nagyváradra, kíváncsi vagyok hogy határátlépéskor mi a helyzet, ha véletlen kitalálnak valamit még lesz egy hét intézkedni.
Kitaláltad már merről közelíted meg Földest és kb mikorra várjalak benneteket pénteken?
üdv
Laci
Srácok!
Ha az ismeretségi körötökben valaki 125-öst akar vanni ajánljátok neki a jelenlegi motorom.
Yamaha DT 125 R, kifogástalan műszaki és nagyon szép (ritka) esztétikai állapot. Ár:4 kiló
Köszi!
Szia!
Köszi az eggyüttérzést! Én speciel cserépre költöm az árát ! Igen, így igaz,a család a legfontosabb! Úgyhogy megyek is,és tisztába rakom a kisleányzóm fenekét ! Jók legyetek,aztán azért leskelődök még itt nálatok.
Csá-csá!
Ha nekem kellene jönni a 4-est választanám Püspökladányig onnan pedig a 42-es főuton Báránd és utánna Földes.
Amikor Szigetvárra jártunk jöttünk párszor a 4-esen, sokat javult a helyzet a régebbihez képest, mert sok helyen megépültek az elkerülők ill. Szolnok köryékén kétsávos lett az út. Kisujszállásnál állandóan trafiznak a benzinkútnál ott vigyázzatok!
Annyiból rosszabb a helyzet hogy péntek délután lesz és olyankor nagy a forgalom, de van neked rutinod ezt megoldani.
Rövidebb az biztos, de te tudod az a lényeg érjetek ide!
Néztem térképet: link

Ha nem autópályán megyünk elvileg valamivel rövidebb km-ben, de időben sokkal több... Mi a tipped útvonalban Laci?
Az jó ha van útleveletek de nekünk nincs , sőt Andor feleségének sincs úgyhogy ettől a nagy riadalom.
Az a jó ha pörög a kilóméter, mert minden alkalom egy élmény! Majd írd meg merrefele jöttök és elétek megyek.
Én is ragadozó vagyok de faluhelyen nem is eszik zöldséget csak a kecske
kemény dolgok ezek...
Hmmm... hát fogadd eg yüttérzésemet! Majd változnak a dolgok és veszel valami újabb gépet pár év múlva! Amikor eladtam az GN125-öt anno, elég szar érzés volt látni, hogy más megy el vele Pedig akkor már megvolt a CB5. Hiába na, mégsem autóról van szó...
Azt hiszem át tudom érezni a fájdalmadat!
Amikor építkeztem el kellett adnom nekem is a motoromat (ETZ 125) akkoriban 20 mázsa cementet és egy IFA szerelvény folyami homokot kaptam az árából. Akkor azt hittem nem lesz több motorom, aztán eltelt 15-év és újra lett.
Ha most olyan helyzetbe kerülnék hogy el kellene adni, most is eladnám, mert akárhogy is van a család az első!
üdv
okés Laci! Mindkettőnknek van érvényes útlevele, csak haveromnak volt gondja. De így már nem is fontos...

A szállás miatt szerintem ne pocsékoljátok a benzint! :) Csak találunk spontán is! Bár ha arra visz utatok az más, majd meglátjátok.

Én személy szerint utálom a húst...ezért ahol lehet pusztítom! Várjuk már a túrát! Pont utána fog befigyelni a 12000-es olaj+olajszűrő cserém, ha már hozzányúlok csinálok egy karbi szinkront is Így belegondolva elég durva, hogy november óta belepörgött ennyi km...
Hali!
Igen,az volt! ! Kihasználatlanság+munkahelyváltoztatás végett anyagi szűke,stb. Nehéz döntés volt. 1 leányzó vette meg,remélem vigyáz majd rá! Én meg mint a régi szép időkben,visszaülök a CSÚZLIRA . Lényeg a 2 kerék! Aztán majd meglátjuk hogy alakul az élet,most egyenlőre ezt dobta gép! Sok szép emlék fűz hozzá,sok helyre eljutottunk vele,sajnálom,hogy el kellett adni.
Szeget ütött a fejembe az a kérdésed, hogy régi személyivel kiengednek e a határon. Sok embert megkérdeztem és mindenki mást mondott. Már kezdett belémállni a rossz fene amikor Andor megkérdezte egy határőr ismerősét és megnyugtatott hogy ki lehet menni, sőt állítólag még ideiglenes igazolvánnyal is.
A szállásra tegnap küldtem egy E-mailt de eddig semmi visszajelzés, a telefon süket, úgyhogy még próbálkozok. Lacival szombatra motorozást terveztünk és azt beszéltük meg, ha nem jön semmi közbe átugrunk Belényesre szállást foglalni, hamár motorozunk legyen értelme, ha mi elmegyünk motorozni úgyis könnyen beleszalad a gépekbe 2-300 km.
Sajnálom hogy a haverod nem tud jönni, de titeket azért várunk, remélem nem jön közbe semmi.
Remélem nem vagytok vegetáriánusok mert izzani fog a bogrács mire ideértek
Ha van újság a szállással kapcsolatban majd jelentkezem.
üdv:Laci
Hali!
A 3 tartókonzolt+a 2dobozt tartanám kb.olyan 130.000FT körülre.
Laci, úgy néz ki, hogy nem jön chopperes haverom, szóval mi megyünk ketten barátnőmmel, 1 motor 2 fő Szállás kérdés miatt gondolom fontos. Bocs, de most jelezte, eddig úgy volt jön...

Zoli
Laci! Romániába most kell útlevél vagy elfogadják a személyigazolványt? (csak a kártyásat vagy a régi fajtát is?)
Lejt váltani kell mindenképpen, mert a szállás ára úgy volt megadva. Holnap megpróbálom elérni őket
és majd attól tesszük függővé a dolgot, hogy mit mondanak.
Mi hatan megyünk (3 pár), ti ketten és a barátod, ez elvileg 5 szoba. Ha netán nem tudnak fogadni mindőnket akkor mi lacival vállaljuk a sátrat (a két feleség meg alszik együtt) de hátha nem lesz ilyen gond.
Megérdeklődöm nehogy szálláskereséssel teljen el az idő, majd holnap többet tudok, mivel én találtam ki felelősnek érzem magam hogy jól sikerüljön a túra.
Szia Laci!

Nekünk tetszik, amit küldtél! Erdélyben testvérfaluban szálltunk meg anno, és busszal voltunk, szóval sok tapasztalatom nincs e téren.

Abba, hogy menetközben keressünk vagy előre foglaljunk nem tudok beleszólni, nem igazán ismerem az útvonalat, az út minőséget, haladási időt, stb. Persze az lenne a biztos ha lefoglalnánk és szombat este ott kötnénk ki.

Még az is jó kérdés, hogy lejt váltsunk vagy elfogadják a szálláson a forintot? (gyanítom nem)

Üdv,
Zoli
Szia Zoli!
Közeleg a túra ideje ezért kicsit beleástam magam a kinti szálláshelyek áraiba és kínálatába.
Találtam egy viszonylag jó helyet, ha van időd nézd meg hogy nektek megfelel e.
Lehet jobb lenne lefoglalni, de nem biztos hogy pont ott fogunk megállni, majd letelefonálom mennyire zsúfoltak. A linken vannak kirándulási lehetőségek 18-25km-es körzetben Belényeshez képest, akár oda is el lehet menni ha lesz időnk.
Ha jól értelmeztem egy 2ágyas szoba kb 7500-ból kijön, az a kérdés el merjünk e úgy indulni hogy nem foglaljuk le csak majd akkor keresünk szállást ha ott leszünk.
Esetleg magán háznál (Zimmer Frei) keressünk szállást?
Légyszi ird meg ti mit akartok, vagy amikor voltatok hogy oldottátok meg.
link