Sziasztok! nem akar valaki venni közületek egy jó Honda Xr 400-as mocit? Eladom, mert aszfaltszaggatót veszek
ha érdekelne esetleg valakit, erre az email cimre irjon: sangi86@freemail.hu
Köszönöm
nekem eléggé olajos azon a környéken minden mert nem tömít rendesen a tűzkarika.
azon kívül semmi gond, csak tankolok és megy.
a leg kisebb gond hogy olajos, műszakilag legyen jó
Egy macskaszemes NSR-t szeretnek venni es az a kerdesem, hogy egy hasznalt NSR kipuffogoja szaraz kell legyen? Ha olajos a leomlo, ahol a motorral talalkozik, az a motor betegsegere utal?
Azert kerdezem, mert volt egy NSR-em regen, ami sajnos eleg beteg volt es annak olajos volt a leomloje.
Úgy szokott lenni, hogy ha az egy éles, kis fordulatszámtartomynú probléma(mondjuk 2-300 fordulat) ez eléggé garantáltan elektronikai guzmi
Szélesebb, több ezres tartományú bohockodást bármelyik okozhat, keverékkpzés, vagy vellany.
A te esetedben inkább karburálás (is) lesz.
A legnagyobb probléma, hogy az iylen későtinédzser motorknak rendszerint nem egy, hanem két-három, különbözően súlyos baja van általában, ha vlamit megjavítasz, a másik két három dolog továbbra is cirkuszolni fog, esetleg teljesen hasonló tüneteket produkálva.
Ezen leginkább egy általános műszaki felmérés segít.
-Sűrítési végnyomás mérés
-KArter tömítettség mérés (mennyire ereszt el)
-Mechanikai vizsgálat (csapágylógások)
_gyújtásvizsgálat
-karburátor kibelezés
Az átlag felhazsnáló, nem szokta, de kb innen kellene indítani, egy 20 év körüli motor hazsnáltaát, mert különben jö9nnek a meglepik sorban.
Na majd beszélek evvel a sráccal aki itt jelentkezett hátha tud valami okosságot ő szerelget motorokat és pesti. Mondjuk az egész probléma abból lett , hogy csodálkozom hogy kisebb fordulatról nem húz a 6.sebesség 90-en felül már meg van halva. De van egy olyan gondja hogy 5-7000 közt van egy luk a gyorsulásgörbén ott dadog, lehet hogy elektronikai gond is bejátszik, vagy még mindig nem kap elég benyát .
Hát nem tudom a szerelő aki fúrta (vagy hónolta vagy hogy hívják a nicasilos hengert) az háromszor mérte le még vissza is vittem hozzá amikor megvolt a dugattyú, hogy mérje össze . Azt tudom hogy 53,97 vagy 53,98 volt ami jó lett volna bele de ő a kisebbet ajánlotta, az is lett megvéve . De már nem emlékszem a hézagra mennyit számolt talán 0,06mm-t , holott a manual 0,04-0,049-t ír---de ebben a hézagban nem vagyok biztos, ő meg azt mondta a tapasztalat azt mutatja ennyi kell .
nekem ugy tünik jóval kissebb a dugó-gyűrű,mint maga a hengerbe való ...hiába hőtágulás,csak átszivárgott az üzemanyag...vagy az olaj égett rá szépen...
na most már kezd a f..om tele lenni az egésszel
Szerelővel megcsináltatom 35 ezerért-- rak bele belevaló porlasztót dellorto 26-ost beállítja , aztán kiderül most 1 év múlva, hogy nem is 26-os porlasztó való bele hanem 28-as . És emiatt kevés benzint kap és szétcseszi megégeti a 30-ezer ft os új dugót.
De most így jobban megy a 133 as fűfúvókával, amit kicseréltem a 105-ös helyére-- bár így is dadog 5-7-ezres fordulaton .
Ha meg visszavinném neki hogy elcseszte biztos szemembe röhögne. Egy ilyenért hogy amiatt ment tropára a dugattyú mert kisebb porlasztót rakott bele, kevés szerelő ismerné el és vállalná a felelősséget .
Ja igen közben eszembe jutott, hogy hallottam valahol ezt is hogy a benzin is hűti a hengert. Méretek a napokban egy kompressziót kíváncsi vagyok. Egyébként 1000km t ment a vertex dugóval amikor megnéztük , az autószerelő azt mondta nincs vele gond .Le is fotóztam.
Az olaj az egy dolog, a motor belső hűtése meg egy másik, azt abenzin párolgása-hőelvonása adja. Ha kevés a zacc, könynebben megfő akármennyi olaj is van benne, akár töük hideg motornál is.
kicsit részletesebbre gondolok