A trafó üzemképességét nem tudod multiméterrel egyértelműen megvizsgálni.
A sok mentes tekercsek gonosz kis szemetek, oylankor is hatűározott ellenállást mutatnak amikor tök szakadtak.
Ilyenkor még fesz is jön belőlük, csak nem terhelhetőek, tehát áram az nyista.
A trafó mérve esetleg simán jónka látszik, de üzemközben meg átütögethet.
CSerével eleht vizsgálni házilag
De ha neked rendesen cikrít, nagy hézaggal is akkor nem ez a baja.
Van abban ráció hogy lessed meg a powert mit művel helyben.
A karbi egyes járatait alkalmasint napestig fújkálhatod, nem feltétlenül jön ki beleőle minden.
VA oylan makacs lerakódás amit a kompresszor nem visz ki.
Iylankor jön a karburátorleves főzés valmiylen lugos löttyben (trisó, szóda például) vagy egy jóképességű ultrahangos mosatás.
De a pwert sokkal egyszerűbb ellenőrizni, mint ennek a különös konyhaműészeti ágnak hódolni, szóval előbb azt nézd meg.
Köszi... akkor reagálok arra, amire tudok... bár van egy érdekesség abban, amit írtál...
Szóval:
1. elektróda hézag OK, szikra b...szott nagy és kék színű
2. na itt az érdekesség, mert ha járó motornál ráadom a szivatót (ezt próbáltam is pont ma), akkor nekem leáll a motor... mintha sok lenne hirtelen a benzin... a jó hír gondolom az, hogy a szivató működik... :)
Nagyjából ennyi is amire írnék... a szivatós dolog mindenesetre érdekes... Folyamatosan az motoszkál a fejemben, hogy még mindig sok lehet a benzin? De nem akarom elhinni...
azért azzal tisztában vagyok mielőtt tanácsot adok, hogy miről beszélek, tehát tudom milyen motorod van és, hogy abban motorolaj van, nem szeparált a kenése. :)
1. elektróda hézag(de gondolom be van lőve)
2. nem kell elállítani. ha berohad akkor ki sem tudod húzni rendesen, észre sem veszed, hogy nem jó. láttam ilyet, nem is egyet. tesztje úgy megy, hogy ha járó motornál ráhúzod, akkor felpörög
3. ha valahol mégis tömítetlen a dolog, akkor féktisztítót fújkálva ezen területre a motor felpörög
4. kussolok
5. megint kussolok
6. jesszőr
7. nem feltétlen. ha ez a baj, akkor villamos szaki kell
8. megint csak nem szóltam
9. ezzel kezdtem :$
Szia!
Írom akkor sorban a gondolataimat.... :)
1. Gyertya zsír új, gyári
2. Hogyan/hol lehet a szívatót egyáltalán elállítani? :)
3. Szívócső tökéletes
4. üzemanyagszűrő, csövek tiszták, átjárhatók
5. karbikon a levegő-benzin csavar tökig be, majd mindegyiken 1 1/2 fordulat kifelé
6. Gyújtótrafók jók, multiméterrel ki lettek mérve (én is gondoltam erre korábban)
7. nem tudom, hogy hol van a gyújtás-vezérlés, de ha ezzel lenne a baj, akkor nem indulna hidegindítóval sem, nem?
8. kompót van benne elég durván... :)
9. Nekem nincs külön váltóolaj... 3L a blokkba és az megy mindenhova... 10W40-et ír a ksikönyv, az is van benne.
Szóval... nem lettem okosabb... basszus... tutti, ha átviszem a szerelőmhöz, már másnap fel fog hívni, hogy készen van... emiatt lenne ciki... :)
De ha nem marad más...
vegyük sorra a lehetőségeket. a végén te kitudod zárni azt amit kikell
1. rossz gyertyák
2. rosszul beállított szívató
3. szívócső tömítetlenség, kirepedezettség
4. dzsuppis üzemanyag ellátás(cső, tank, miegymás)
5. rosszul beállított karburátor
6. gyújtótrafó gyengeség
7. gyújtásvezérlés hiba
8. gyenge kompresszió
9. túl sűrű váltóolaj
a legvalószínűbb(ha mondjuk tarikírozik a motor, de erre nem emlékszem, hogy mondtad volna), hogy valahol falsot szív, illetve a szívatóval van baj. az alapjárati kört állítsd gyárira, tehát 1 és 3/4-re, és szerintem máshol keresd a gondot
Sziasztok!
Megpróbáltam mindent, a helyzet ugyanaz...
Először negyed fordulatonként adtam neki több benzint, semmi...
Utána ugyanígy negyedenként tekertem kifele, adtam több levegőt, semmi... csak a hidegindítóval...
Már nem maradt ötletem... Lehet, hogy tényleg átviszem a szerelőmhöz, de akkor meg nem lesz sikerélményem, hogy én csináltam meg...
2 napja vásároltam egy Nsr 125-öt,és az lenne a problémám hogy a motor csak is szivatóval megy,ha elveszem a szivatót pár másodperc után esik a fordulat és le is áll!
Nem szeretnék fölösleges köröket-szerelgetés,ezért minden tanácsot megköszönnék előre is!
Jó szerelőt tudtok Pesten aki nem horribilis áron dolgozik? Bár karbipucolást én is meg tudom csinálni
Nekem a kompressziómérésre azt mondták, hogy nem pontos , csak nagy tűréshatáron működik
összefüggések végtelenje áll ilyenkor rendelkezésre. szépen ki kell szűrni mi lehet az. kompresszió mérés, gyertya kép, karbi pucolás(különös tekintettel a power jetre).... és miegymás
csak arra gondoltam , hogy van valami olyan járat amit ki kéne fújni sűrített levegővel , aztán nem veszi észre az ember mert nem ismeri
Már nem tudok mire gondolni miért nem bírj a hatodikot.
A karbikban nincsnek 50 évre titkosított járatok, voltaképpen meglehetősen eygszerű szerkezetek: valami levegőt kevernek valami nyállal és a végereredmény valami zacc ami a motornak kő.
Mindben ez van, más nincs, legfeljebb kicsit cizelláltabb módon mint hajlakkszóró, de az elv ugyan az: a levegő kirántja valami kis csövecskéből (tűsfóvóka) a zanyagot, a csövecske meg valami tartályba (ufóház) lóg, és onnan szittyózza a matériát.
Ha elemeire bontod a karbi részegységeit, mindegyik csak ennyit tud, nem többet.
A sok mentes tekercsek gonosz kis szemetek, oylankor is hatűározott ellenállást mutatnak amikor tök szakadtak.
Ilyenkor még fesz is jön belőlük, csak nem terhelhetőek, tehát áram az nyista.
A trafó mérve esetleg simán jónka látszik, de üzemközben meg átütögethet.
CSerével eleht vizsgálni házilag
De ha neked rendesen cikrít, nagy hézaggal is akkor nem ez a baja.