Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

na, hát ennyi..mindig mondtam hogy a pálinkától okosodik az ember..
Hát jó... de akkor is ciki... qrvára... édesapám is kinevetett mocskosul, pedig ő annyit se ért hozzá, mint én...
Szóval... totál mást csináltunk ma (kerítéshez kapuhegesztés, pálinkázás, stb...)...
A nemtudommárhanyadik cigi közben valamit elkezdtem nézegetni a motoron, a benzincsao környékén... megvan, a kábelköteget, hogy f...szán beszigszalagoztam-e... Megakadt a szemem a benzincsapon... Az eddigi motorjaimon is 3 állás volt, viszont ezen a "RES" (tartalék) helyett "PRI" (PRIMARY - elsődleges) van feltüntetve... Gondoltam hamár elsődleges, akkor indulásnál ez kell, hogy legyen a csap állása. Mondtam is édesapámnak: "Apa, megpróbálom, hátha..."
És akkor gyújtás, önindító gomb és pöc-röff... Amíg járt a motor, gyorsan beugrottam a számítógép elé, megnyitottam a motorhoz letöltött (plusz itt is valaki belinkelte már nekem) kézikönyvet... Benne is van... rögtön a "How To Start The Engine" (Hogyan indítsuk el a motort" részben. Egészen pontosan az van leírva, hogy: "Turn The Valve To "PRI" Positin Before Ignition..." (Állítsd a csapot a "PRI" állásba indítás előtt)...
Hát emiatt a qrva csap-állás miatt szoptam közel 1 hónapot, emlékeztek? Mindent megpróbáltam, és éppen tegnap - amikor a fals levegő problémát akartam felderíteni - gondoltam, hogy ez már így marad, majd így járok vele...
Na ezért nem akartam elmondani, mert szerintem ez qrva ciki...
Ne nagyon alázzatok légyszi!
Már említettem, hogy javítottam (volna) már nemlétező gyújtáshibát két napig, miközben csak a gyertya volt rosz:)
Betettem kontrollt persze azonal, de mint a második nap vgén kiderólt az is dögölött volt:)

Sóval csak folyevást, csak folyevást, halljuk, halljuk a történetet.
akkorirdmár
...nem kábel...
leszedtem a rezot..gyürü nemtört, henger jo..tüzkarika egyben...gyanitom,a gyári fojtást engedte el a hegesztés..
honnét hiányzott a kábel?
Hogy az a jó k...rva isten b...szná bele azt a retkes, rühes f...szát...!
Pöc-röff a Kawa... le sem merem írni nektek, hogy mi volt a nem indulás oka...
Hogy ez nem jutott eddig eszembe...!
Jobb esetben:)
elvileg...viszont nálam csörög benne valami elég rendesen...
a rezó maga üres cső
nincs veletlen valakinek kepe,egy felbevagott rezorol?..megkoszonnem...
Akkor sehogy nem lehet rá dobni egy önindítót? senki nem próbálkozott ilyesmivel?
persze hogy nem tudod egyenletesen forgatni a lendkereket hiszen a kompresszió miatt nehezen fordul át
ha kiveszed a gyertyát akkor át tudod forgatni egyenletesen
szerintem nem lehet átszerelni mert nsr-en a lendkereket hajtja meg
neked a berugó a kuplung kosarat forgatja
Időben hazaértem, csináltam képeket. Még mindig nincs készen teljesen, de így állok most...
Viszont a fals levegős problémával nem jutottam előrébb... üzemi hőmérsékleten alapjáraton szépen járt a motor, szívócsonkonként fújtam rá a féktisztítót, de nem pörgött fel... mindegy, amíg meg nem unom, addig így indítom, ennyi... :)
Na akkor a képek:
Üdv!

Volna egy olyan problémám, hogy most akartam elővenni a motort, megvolt a karbi pucolás meg minden miegymás amit ilyenkor kell. De az önindító nem jó. Ha rá indítok, hangosan csörög. Leszedtem, hogy elviszem felujítattni, de akkor vettem észre, hogy üresbe forgatnám a lendkereket, néhol megakad és csak izomboól tudom tovább forgatni. Most a kérdésem az lenne, hogy ez normális és az önindító mondta be az unalmast, vagy nem kéne szorulnia, és az önindító azért csattog mert nem bírja meghajtani.
Válaszokat előre is köszönöm.
...átküldtem...
...ez jó...
Szia!
Holnap, ha időben hazaérek, csinálok róla képeket!
Annyi plusz van rajta, hogy felkerültek rá a megvágott oldalidomok is...
Nekem tetszik, de majd eldöntitek, hogy nektek mennyire...
Hétvégére tervezem a fals levegő probléma feltérképezését, megoldását...
Szia!
Sajna nem is láttam szegényt ,talán majd szombaton!Teljesen elkészült a mű?Dobj egy képet róla ha lehet
Rendben, akkor elküldöm neked a hirdetései linkjét!
Köszi, hogy megnézed!
Dobj egy e-mailt mi van még :) pillanatnyilag nem kell semmi, de meg szoktam venni a hasznos cuccokat :) dmolnar1987@gmail.com
Én passzolok, nem értek hozzá... a szakikat várd meg, lehet, hogy nemsokára fent lesznek... Vagy ha nem, akkor a napokban!
Viszont (összekötve a kellemest a hasznossal), öcsémnek van még néhány bontott alkatrésze NS125F-hez, ha érdekel...