Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Üdv Gino!

Épp most olvastam a helyi lapban hogy milyen trükközéseket találtak ki a kamionosok, pld. a tachográf adatrögzítését nemes egyszerűséggel egy kapcsolóval megszakítják. Nem zavar a megnövekedett forgalom csak ne akarnának lépten-nyomon elütni, főleg a teherautók vezetői.
De kerüljenek csak egyszer elém, majd megmutatom. Na jó, ez csak vicc volt.
amit ma megtehetsz megteheted holnap is
egyszerűen nincs olyan épeszű indok amiért sietni kellene bárkinek is
ez olyan dolog mint a kölcsön, bele van az emberbe magyarázva
és 1000 módon bizonygatja a nép hogy miért is szükséges
Azért mentem 100-al....mert nem sietek!
Én a közlekedésben nem sietek, meg tudom tervezni. Ennyi
Egy normális, jól szituált ember nem siet sehova.
adatlapon elérsz
te is tudod hogy a magyar kamionosok többsége ugyanolyan szabályszegő mint az egész magyar autóstársadalom..
Jut eszembe,te miért poroszkáltál 100 körül? behúzva maradt a kézifék?
Tegnap haladtam az "új" 0-áson az M5 irányába.
Az összes információs kijelzőre nagy betűkkel ki van/volt írva, hogy Teherautóknak előzni tilos! szgk. 110 km/h és tgk. 70 km/h

Én gurultam 100 fölött kicsivel..... úgy előzgettek a nagy 40 tonnás vasak engem és egymást is...... természetesen magyar rendszámúak voltak.
Én ezt a szabályszegéses vitára írtam
Ahol lehet menni 90el és mennek előttem 80al, nem előzöm meg eleve, ha nem sietek, ha meg sietek akkor többel megyek mint 90, és onnantól már az én bajom ha kapok egy fotót.
persze....persze

De az alap eset 80-ról szólt, amit meg lehet-e előzni a megengedett sebességet nem túllépve.....stb.
Azért ahol 90 a megengedett és valaki 80-al megy.... nem értem miért kell annyira izgulni mögötte azért a +10-ért.... annyira számít? Percek csak a két sebesség közötti megérkezési időpontok. Amit meg simán megér az, amennyi üzemanyag "spórolódik" ezzel.
Ezt természetesen nem akkor csinálom amikor jönnek szembe és vissza kéne mennem a sávba minél hamarabb, akkor gyorsítok, és a ráhúzom a kormányt nem egyenlő azzal hogy rá rántom. Egyébként ha össze ütközünk akkor igen én vagyok a hibás, de nekem ne gyorsítgasson ha addig tudott tyutyorogni az út közepén 40el.
Elég rossz öntörvényes megoldást választasz... bár nem nevezném megoldásnak.
Ha ráhúzod a kormányt, azzal te követsz el közúti veszélyeztetést és ha még össze is ütköztök 100 % te leszel a felelős érte.
Ha ő valójában gyorsított is, sosem fogod tudni bebizonyítani.
Az, hogy idő előtt vissza akartál térni a jobb oldali sávba és ezzel baleset, ütközés alakult ki..... ez meg tény lesz. Ennyi.
De feljogosít, mivel azzal hogy ő melletted gyorsít, így veszélyhelyzet alakul ki, ebben a forgalomban ritka amikor nem jönnek szembe.. Bár én ha autóval vagyok akkor ilyenkor szépen ráhúzom a kormányt, az út szélén a porba úgy is mindjárt tapossa a féket mint ha muszáj lenne
tudsz adni egy e-mail címet? vagy féjszbook-on fent vagy? azt tudunk beszélgetni! :))
megkérdezheted! kíváncsi avgyok mennyiért adja! :)
Mennyiért csinálták meg neked a cuccost? :) nekem is kéne olyasmi:))
egy cimbimnek van..ha kell szólj..mekkérdem hányért adja.
aki nekem tervezte az az ülés alá belülre rakta a motort
Nem rossz csak az a gond ha megállítanak a sünök és meglátja a motort a rendszám alatt akkor vége a dalnak
szia

írj privátban lehet hogy tudok segíteni
nem én gyártom, nem is én szerzem neked csak adom az infot
Sziasztok

Nem tudja valaki hogy Magyarországon ki forgalmaz elektromos Rendszám felhajtókat? ilyenekre gondoltam mint ezen a weboldalon!

http://flipaplate.com/motorcyc...
igazad van Gino
de csak úgy kezdek előzésbe ha van erőfölényem vagy alszik az előttem lévő
soxor előfordul hogy szándékosan rágyorsít az előzendő autó, ilyenkor kiszállnék és plasztikáznám az arcát
1.magyarországon miért zavar valakit hogy megakarod előzni még akkor is ha gyorsan mész
2. miért hoz életveszélyes helyzetbe azért hogy ne tudd megelőzni?
3. egyre több csaj van..ők pedig más ritmusban vezetnek, nem mondom hogy rosszul, de másképpen, más reakciókkal

üdv
...a rendőr csak ne adjon ötleteket, hogy hogyan is fejezhettem volna be az előzést!
Ha nem fejezed be az előzést tehát megpróbálsz visszalassítani és besorolni az előzendő jármű mögé..... hát szóval szerintem a nagyon balesetveszélyes!
Figyelni a szembejövőkre, előzendőre ...és esetleg az előzendő mögé már megérkezett autóra! Oda hogyan sorolsz vissza? Rossz és hibás és a legbalesetveszélyesebb manőver! Ennyi mindenre figyelni és döntést hozni úgy, hogy közben a szembejövő forgalmi sávban haladsz.... ugyan máááár Mellesleg ha az előzendő régyorsít, akkor kitelik tőle, hogy le is lassít melletted.... azaz ha senki nem jönne mögötte, akkor sem tudsz visszasorolni mögé...butaság ezt a "megoldás"? választani....
Arra kell menekülni, amerre látod a kiutat és az nem a hátad mögött van!
igen, a baleset elkerulese erdekeben akar szabalyt is szeghetsz
de ha ilyen esetben pl fenykep keszul, akkor a rendor siman hivatkozhat arra, hogy a balesetveszelyt ugy is elkerulhetted volna, ha nem fejezed be az elozest, vagyis szabalysertes nelkul

(mondjuk en pont nem az vagyok, aki 5-10 km/h kulonbseggel kezd elozni, szoval engem szemelyesen nem erint a tema :D de attol meg mint elmeleti problema, erdekel)
Nem feljogosításról van szó.... miért így értelmezed?
Rágyorsulsz, hogy minél hamarabb be tudd fejezni az előzést -ami egy balesetveszélyes manőver- de az előzés után visszalassulsz a megengedett sebességre.
Na már most, ha az előzött rágyorsít, akkor szabályt szeg ezzel balesetveszélyes helyzetet alakít ki, amit úgy tudsz elhárítani, kivédeni balesetet megelőzni, hogy a megengedett sebesség fölé gyorsulva a lehető leggyorsabban visszatérsz a menetirány szerinti jobb forgalmi sávba.
Ez olyan, mint ha egy baleset, ütközés elkerülése érdekébe elrántod a kormányt és átlépsz így például záróvonalat.

Tényleg nem érted vagy csak szőrözöl?
fellebbezésbe lehet kérni ilyet?
valószínűleg mivel nem kérted kategóriára...