Gyors kérdés: van olyan eszköze a rendőrségnek, amivel sötétedés után(lakott területeten kívül, köz- és egyéb világítás nélküli útszakaszon) is tudnak sebességet mérni?
sziasztok.
egy kérdésem lenne.
havernak van egy trabantja fiat motorral szerelve.minden lepapirozva,ahogy kell.rengeteget költött rá..
van rajta egy sport kipufogó,és két fekete csik az auto teljes hoszzán.
nos szoval reggel megy le a kocsihoz,hogy jön dolgozni,és azt látja már messziröl,ahogy közeledik a parkolo felé,hogy hiányzik a hátsó rendszám.
na gondolta,ellopta valami hülyegyerek.
ahogy nézi közelebbröl,a rendszám helyén talál egy lezárt boritékot,a közlekedésfelügyelettöl!
azt irják benne,hogy mivel az autó "sportautonak van átalakitva,ezért levettük a rendszámot,és hivatali idöben jöjjön be a közlekedéfelügyelethez,ahol a papirok rendben találása esetén visszakapja dijmentesen a rendszámtáblát.
alatta egy aláirás,amit el se lehet olvasni.
nos, a kérdésem.
jogos ez igy?
milyen jogon szereli le a rendszámot?
milyen jogon nyul hozzá eleve egy magántulajdonhoz?
elpattintotta a rendszámkeretet is,be lehet ezt rajtuk hajtani?
mondod:zöld mellényben emberkék álltak,hátuk mögött 1középen zöld csíkos furgon állt,ami a vám és
pénzügyőrség autójára hasonlított.
s ez válasz a kérdésedre is....
de Gino jól mondta, mást nem tehetsz vársz és
esetleg ha van ismerősöd a yardon kérdezd meg mértek-e akkortájt arrafelé...
én igen.... 2hete jöttem hazafelé az M7-en autóval.a Velencei tónál van az autópálya fölött egy gyalogos felüljáró.na azon álltak ketten zöld mellényben és mérték a 3lábúval a Balaton felé haladókat.
Üdv Mindenkinek!
A kérdésem leginkább Pohi "mesterhez"szól!
A történet:ma délelőtt éppen a motoros nyílt napra "siettem",
és Verőce és a váci cementgyár között beraktak egy 50es táblát
a kanyarkombináció előtti kereszteződés miatt(gondolom),és én
siettemben ugye nem lasíttottam kb.100-110között mentem el a kereszteződés mellett,meglepetésemre zöld mellényben emberkék álltak,hátuk mögött 1középen zöld csíkos furgon állt,ami a vám és
A kérdésem:Lehetséges-e,hogy mértek és lehetséges-e,hogy engem bemértek,ugyanis úgy tünt,minha a szembejövőket fotóznák...
Ha jól tudom,Pohi ismered a környéket?!Kell-e számítanom
büntetésre?Vagy lehetséges,hogy egész más okból voltak kint,
valakit kerestek,vagy csak 1szerűen megfigyelési célból?
A választ előre is köszönöm! Üdv!
Ha eredetileg 50-es, nagy gondod nincs, legfeljebb ha valamilyen gyanúja van arra tekintve hogy a megengedettnél nagyobb a teljesítménye vagy a lökettérfogata, akkor berendelheti szakértői vizsgálatra. Ha nem fér bele a megengedett teljesítmény és köbcentiméter korlátba, szopás. (engedély nélküli átalakítás és lásd lejjebb.)
Ha eredetileg sem 50-es és segédmotorként használod, na akkor következik az igazi rábaszás című fejezet. (engedély nélküli vezetés, kötelező biztosítás hiánya etc...)
Semmit nem csinál, ellenőrizteti az alvázszámot és máris tudja a frankót.
De nem értem, miért kell egy 50-es gépet közúti használat céljából felhúzni. Vegyél nagyobb motort, vizsgázz le, és máris legálisan motorozhatsz egy kicsit gyorsabban és gyomorideg nélkül.
Ha nagyon be akar szopatni, tényleg felönti vízzel, természetesen alsó holtponton, így kiderül, hogy a karterrel együtt mennyit tud elnyelni
Azzal simán bebuksz. Ezek az eszközök, mint a korábban említett köbölő, eléggé pontosak.
Ha megállít, megméri és nagyobbnak találja a megengedettnél, bűnök sorát hozza fel ellened.
Elég gáz, hogy ötvenes papírral 70-es motorral jársz. Ha rendszám van rajta, akkor semmi gáz, főleg ha adminisztratíve is rendben van a motor is és te is.
Gyors kérdés: van olyan eszköze a rendőrségnek, amivel sötétedés után(lakott területeten kívül, köz- és egyéb világítás nélküli útszakaszon) is tudnak sebességet mérni?
köszi...
egy kérdésem lenne.
havernak van egy trabantja fiat motorral szerelve.minden lepapirozva,ahogy kell.rengeteget költött rá..
van rajta egy sport kipufogó,és két fekete csik az auto teljes hoszzán.
nos szoval reggel megy le a kocsihoz,hogy jön dolgozni,és azt látja már messziröl,ahogy közeledik a parkolo felé,hogy hiányzik a hátsó rendszám.
na gondolta,ellopta valami hülyegyerek.
ahogy nézi közelebbröl,a rendszám helyén talál egy lezárt boritékot,a közlekedésfelügyelettöl!
azt irják benne,hogy mivel az autó "sportautonak van átalakitva,ezért levettük a rendszámot,és hivatali idöben jöjjön be a közlekedéfelügyelethez,ahol a papirok rendben találása esetén visszakapja dijmentesen a rendszámtáblát.
alatta egy aláirás,amit el se lehet olvasni.
nos, a kérdésem.
jogos ez igy?
milyen jogon szereli le a rendszámot?
milyen jogon nyul hozzá eleve egy magántulajdonhoz?
elpattintotta a rendszámkeretet is,be lehet ezt rajtuk hajtani?
Olyan '85 környékén csináltunk egy ilyen szimót, 4 gangos váltóval...
A srácnak a mai napig megvan és jár vele. Sose bukott meg, pedig megy rendesen. Meséljek még valamit rőla?
mondod:zöld mellényben emberkék álltak,hátuk mögött 1középen zöld csíkos furgon állt,ami a vám és
s ez válasz a kérdésedre is....
de Gino jól mondta, mást nem tehetsz vársz és
esetleg ha van ismerősöd a yardon kérdezd meg mértek-e akkortájt arrafelé...
Ha kapsz levelet mértek.... ha nem, nem.
A kérdésem leginkább Pohi "mesterhez"szól!
A történet:ma délelőtt éppen a motoros nyílt napra "siettem",
és Verőce és a váci cementgyár között beraktak egy 50es táblát
a kanyarkombináció előtti kereszteződés miatt(gondolom),és én
siettemben ugye nem lasíttottam kb.100-110között mentem el a kereszteződés mellett,meglepetésemre zöld mellényben emberkék álltak,hátuk mögött 1középen zöld csíkos furgon állt,ami a vám és
A kérdésem:Lehetséges-e,hogy mértek és lehetséges-e,hogy engem bemértek,ugyanis úgy tünt,minha a szembejövőket fotóznák...
Ha jól tudom,Pohi ismered a környéket?!Kell-e számítanom
büntetésre?Vagy lehetséges,hogy egész más okból voltak kint,
valakit kerestek,vagy csak 1szerűen megfigyelési célból?
A választ előre is köszönöm! Üdv!
Ha eredetileg sem 50-es és segédmotorként használod, na akkor következik az igazi rábaszás című fejezet. (engedély nélküli vezetés, kötelező biztosítás hiánya etc...)
Semmit nem csinál, ellenőrizteti az alvázszámot és máris tudja a frankót.
De nem értem, miért kell egy 50-es gépet közúti használat céljából felhúzni. Vegyél nagyobb motort, vizsgázz le, és máris legálisan motorozhatsz egy kicsit gyorsabban és gyomorideg nélkül.
Ha nagyon be akar szopatni, tényleg felönti vízzel, természetesen alsó holtponton, így kiderül, hogy a karterrel együtt mennyit tud elnyelni
Ha megállít, megméri és nagyobbnak találja a megengedettnél, bűnök sorát hozza fel ellened.
Elég gáz, hogy ötvenes papírral 70-es motorral jársz. Ha rendszám van rajta, akkor semmi gáz, főleg ha adminisztratíve is rendben van a motor is és te is.