Üdv!Ha eltiltást kaptam járművezetés alól 2 hónapra akkor az minden kategóriára vonatkozik vagy csak az A ra?mert közben folyamatban van egy másik jogositvány.Köszönöm a segítséget
Ha 80-al megy az előzendő én meg tudom előzni 90-el, tehát az előzés feltételei adottak és fenn állnak. Ha.... előzés közben rágyorsít az előzendő akkor mellette haladva felgyorsulhatsz a megengedett fölé kissé, hogy biztonságosan be tudd fejezni az előzést. Utána persze visszaállsz a megengedett sebességre.
Gyorsítással továbbengedni a mögöttem jövő megkülönböztető jelzést használó autót? Ne viccelj már....
Kormányozni kell és oldalra.
De mintha benne lenne az is a kreszben hogy nem lépheted át a maximálisan engedélyezett sebességet (hiába előzöl.. ha csak átlépve tudod megtenni, akkor nem álltak fenn az előzés feltételei).
Talán egy kivétel van, amikor csak gyorsítással tudod a mögötted érkező, megkülönböztető fény és hangjelzést adó járművet lehető legproblémamentesebben tovaengedni.
Mintha lenne olyan kitétel a KRESZ-be, hogy ilyenkor nem gyorshajtás az előzés közbeni megengedett sebességtúllépés -persze nem túlzottan- mivel a biztonságos manőverbefejezéshez történt a dolog. Az előzés pedig egy veszélyes manőver, amit a lehető leggyorsabban be kell fejezni.
Azért ha mindenki magába néz.. egy 80nal haladót sztem a döntő többség nem 90-95tel előz meg, hanem ad egy kövéret, és simán elszalad 110 fölé a motor/autó. Hiába menne utána 90-100zal, az a pár másodpercnyi gyorshajtás kerül majd 30ezerbe.
Nemrég láttam egy riportot erről,ha jól emlékszem,akkor Győr környékén készült,hogy egy mozgó,jelöletlen fehér kisbuszból is lőttek,csak fotót készítettek,nem állítottak meg.Gondolom nemsokára terjed a rendszer,u.h. hamarosan jajj nekünk,ha a 45-el totyogó áruszállítót megelőzzük...
Érdekes szokásod van, hogy soha nem a témára válaszolsz.
Melyik motorost kívántam halálba?
Nem kell kívánni, úgy igyekszenek sokan a temetőbe, mintha záróra előtt lennének két perccel!
Üdv!
Mozgó trafiból hogyan szoktak mérni a Jardok? Úgy mint a TV ben hogy mérik kirakják a villogót és megállítanak vagy folyamatosan mozgó autóból is tudnak ugyanúgy fotózni? Ha éjjeli csapatásra kirakok jópár IR ledet a keretre az nem vakítja el legalább este a kamerát?
kedves barátom,
mivel többször említetted ezt az anyukás-elütős témát,gondolom tapasztaltad a múltban. Ha így van, az igen sajnálatos dolog. Ugyanakkor minden motorost a halálba kívánni ezért..javaslom ha ez a véleményed ne egy motoros fórumon hangoztassad..
További szép nyugodalmas napokat kívánok neked
elso korben mar az elozottkent gyorsitas is tilos a KRESZ szerint, de ez onmagaban meg nem jogosit fel a szabalyszegesre
Gyorsítással továbbengedni a mögöttem jövő megkülönböztető jelzést használó autót? Ne viccelj már....
Kormányozni kell és oldalra.
Talán egy kivétel van, amikor csak gyorsítással tudod a mögötted érkező, megkülönböztető fény és hangjelzést adó járművet lehető legproblémamentesebben tovaengedni.
90-el még szabad menni és úgy is megelőzhető egy 80-al haladó.
Tehát nem biztos, hogy fizet.
pl a régi 5-ösön félegyháza környékén 80-nal tötyögnek.. aki megelőzi őket az szinte biztos, hogy fizet
Simán kivehetőek a karakterek a ragasztó csík alatt....
Melyik motorost kívántam halálba?
Nem kell kívánni, úgy igyekszenek sokan a temetőbe, mintha záróra előtt lennének két perccel!
Mozgó trafiból hogyan szoktak mérni a Jardok? Úgy mint a TV ben hogy mérik kirakják a villogót és megállítanak vagy folyamatosan mozgó autóból is tudnak ugyanúgy fotózni? Ha éjjeli csapatásra kirakok jópár IR ledet a keretre az nem vakítja el legalább este a kamerát?
mivel többször említetted ezt az anyukás-elütős témát,gondolom tapasztaltad a múltban. Ha így van, az igen sajnálatos dolog. Ugyanakkor minden motorost a halálba kívánni ezért..javaslom ha ez a véleményed ne egy motoros fórumon hangoztassad..
További szép nyugodalmas napokat kívánok neked