ne felejtsd el, hogy PÁV II is kell, ha nemzetközi fuarozóit akar, emlékeim szerint. Nekem PÁV II-III. van, ABCCE, kisárufuvarozóival.....basszus, mi pénzt beletettem anno....
150rugó körül van hivatalosan, másképp ennek másfélszerese legalább és 7.5T fölött kell a PÁVIII is....illetve ha hivatalosan munkanélküli vagy akkor ingyenes képzésként is meg lehet csinálni...
Van egy kölyökkori nagyon jó spanom. Vagy 6éve tandempilóta. Októbertől májusig Új -Zélandon, Májustól októberig itthon visz utasokat. Szokott járni D újvárosba meg Balatonkilitire, az neked nem volna messze. Ha belevágsz egy ilyenbe, míg élsz nem felejted http://youtu.be/dD2n8RzgX-Y
A CsRP ejtőernyősöknél vótam kutató-mentő
A bódés csepzonnal szedtük össze a Szuhojok fékrnyőit a kifutóról a repülések végén, meg azzal dzsánkiztunk, amikor összeszedtük a távolban földetért embereinket, meg persze azzal jártuk Zimányba kannaszám becsempészni a vörösbort.
Volt hivatalos sofőrünk is de többnyire vagy a gyenguszon volt v eü-szabin, ezért hallgatólagos megegyezéssel pont az vezette, aki csak odafért a kormányhoz
Hát úgy kb :D
És az IFA-nak viszont volt egy -a mai napig is ritkaságba menő- szenzorja, az emelkedésérzékelő . Semmilyen más jármű nem ézékelte, de az IFA már lassult!
Hát jócskán.
Az MHSZ-en keresztül ugyan nem tudtam elmenni, a munkahelyemről nem engedtek el. De megoldottam másképp, saját zsebből. Nekem is az volt a heppem, hogy kell a "C"-"E" jogsi. Meg is lett! Aztán IFA-s koromban irigyeltem a rendőröket, később pedig az IFA-sokat
A bódés csepzonnal szedtük össze a Szuhojok fékrnyőit a kifutóról a repülések végén, meg azzal dzsánkiztunk, amikor összeszedtük a távolban földetért embereinket, meg persze azzal jártuk Zimányba kannaszám becsempészni a vörösbort.
Volt hivatalos sofőrünk is de többnyire vagy a gyenguszon volt v eü-szabin, ezért hallgatólagos megegyezéssel pont az vezette, aki csak odafért a kormányhoz
És az IFA-nak viszont volt egy -a mai napig is ritkaságba menő- szenzorja, az emelkedésérzékelő . Semmilyen más jármű nem ézékelte, de az IFA már lassult!
Az MHSZ-en keresztül ugyan nem tudtam elmenni, a munkahelyemről nem engedtek el. De megoldottam másképp, saját zsebből. Nekem is az volt a heppem, hogy kell a "C"-"E" jogsi. Meg is lett! Aztán IFA-s koromban irigyeltem a rendőröket, később pedig az IFA-sokat
Amúgy a régi ifasofőr dumát ismered? "Mire pestre érek, a kavics kivirágzik..." főleg pótosnál volt ez igaz....