Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ilyen dologból volt egyszer egyik ismerősnek szopása
zöldkártyája volt utolsó napos

a yard kötötte az ebet ahhoz hogy ha pl 2011.05.03-ig érvényes akkor az 2011.05.02 23:59 után már nem érvényes

és végül meg lett büntetve.......

mert nem utolsó érvényességi nap van feltüntetve hanem hogy meddig érvényes

aztán a @ tudja igaza volt-e
Persze, hogy mehetsz vele... addig a napig érvényes, azon a napon 23:59-ig
Szia pohi!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha nekem 05.06-án jár le a műszakim, akkor hivatalosan én aznap még mehetek vele, vagy már nem? Előre is köszi!
nagyon remélem, hogy igazad van, azért egy kicsit parázok, máskor tutira jobban odafigyelek :S
Nem lesz belőle semmi. Nekem kb. 3 ilyen (motor eleje) fényképem született mióta motorozom.
Ezzel most kicsináltál!
sziasztok, érdekelne egy dolog, amire hirtelenjében nem találtam választ a neten! ha elöl lefényképeznek esetleg gyorshajtás miatt (de ugye nem látszik a rendszám), majd utána mire a rendszámom tudja fényképezni, szabályosan megyek, megbüntethetnek-e? tehát ugyértem, hogy lefényképezi a motor elejét, 140-el, aztán a hátulját 80-al perceken belül, akkor azzal megbüntethetnek-e? nem tudom, hogy ma mikor vittem a barátnömet mennyivel mentem, szerintem 100 felett, de a 70-es korlátnál, a rendörauto közelében már böven a korláton belül, de ideges vagyok nagyon emiatt
köszi mindenkinek a megértést és a türelmet!
oké akkor küldök emílt
telefon, pl. mail telszám az adatlapomon van.
phűűű, ez látom elég komoly ügy lesz?

Magam elé képzeltem a tárgyalást

-neve?
- Ööööö, minek a neve?
-Vezetékneve?
-Kábel
-Keresztneve?
-Feszűlet

milyen elérhetőség lenne jó?
ok. viszont nem tudom, hogyan érlek utol.
rendben van,szakítok rá időt mindenképp!
igen, járok le amúgy is, a szüleim még ott vannak. Le kell ülni, megbeszéljük, milyen feltételekkel tudom vállalni, az neked megfelel-e. Május 14-én megyek, szombaton, ha az jó neked leülünk és megbeszéljük.
és akkor vállalnál egy debreceni melót?
te is kikérheted, ha igazolod, hogy az érdekedben áll. De egyszerűbb, ha az az ügyvéd kéri ki, akit megbízol, azért fizetsz.
én ki tudom kérni az anyagot vagy azt csak az ügyvéd vagy az eljáró bíró tudja kikérni?
polgári per, kártérítésre. Független a büntetőtől, de be kell kérni annak az anyagát is.
a 420.000 forintos kárt úgy kell elképzelni,hogy azt a javítást amit az illető okozott ennyiből tudták volna megcsinálni a márkaszervizben,a biztosítók által használt kalkulátort használták amiben berajzolták a sérülések mértékét egy számítógépes grafikán majd a gép kidobta,hogy milyen javítást javasol-pl. két ajtó cserés ami magában majd 200.000 ft,benne van még a ráfordított munkaórák száma és ezek díjazása valamint a festék és egyéb díjak
miért mentem volna el?akkor még rám vertek volna egy
cserbenhagyást is,így is a rendőrségen azt állította,hogy EKKORA kárt ő nem okozott...majd a bíróságon már azt mondta semmilyen kárt nem okozott
még egy tárgyalás és kiderül,hogy ott sem volt
Azt megvártad míg körberugdalja az óutót?
Hányszor kellett eltalálni míg 420 e ft-os kár keletkezett benne?
Vagy Aston Martin-ról beszélgetünk?
Ha lényegessen nagyobb darab az ürge akkor meg be a kocsiba azt iszkiri
Nem?
röviden:volt egy balesetem 1 éve,én okoztam...figyelmetlenségből kihajtottam egy biciklis elé kocsival kb 20 km/h sebességgel aminek következtében nekiment a kocsi hátsó lökhárítójának és elborult a biciklivel.lett két kis horzsolás a térdei alatt,ezután kis kakaskodás összerugdosta a kocsit majd eltekert a helyszínről.kihívtuk a rendőröket akik lefényképezték a kocsit és eljárást indítottak ellenem és az akkor még ismeretlen biciklis ellen is.
nem telt el egy jó hét és az iwiwen bejelentkezett a biciklis és egyezkedni akart-én viszont nem
később a rendőrségen találkoztunk ahol tudattam a kihallgatást végző rendőrrel,hogy a károm több mint 100.000 forint amit a biciklis nem volt hajlandó kifizetni(ezt ő mondta a rendőrségen)majd a szembesítést már nem vállalta.
én szabálysértésben kaptam 2 hónap eltiltást és 40.000 forint büntetést mivel azt hazudta,hogy mind a két jármű sérült az ütközést követően,de azt a bírósági tárgyalást megelőző percekben tudtam meg tőle,hogy milyen mértékben-még a hátsó villája is elhajlott egyik oldalt 0,5 mm-t míg a másik oldalt már több centit...leszakadt a fékkart rögzítő fémszalag is ,de mivel ő bicikli szerelő ezért meg tudta csinálni ...ja és azzal a sérült biciklivel és fájós lábbal még el is tudott hajtani-még a rendőrök sem érték utol kocsival
A kocsit elvittem a márkakereskedésbe ahol a kárfelmérő bruttó 420.000-s javítási árat hozott ki,de mivel ezt nem valószínű,hogy elfogadná a bíróság ezért úgy számoltam,hogy a 3 ajtó javítása(lakatolás és fényezés) és a tükör 150.000-ből megvan és ehhez még jönne 100.000 forint értékcsökkenésért...bár ez az összeg még alkuképes-felfelé
az illető büntetőtárgyalása december elején zárult le,azt gondoltam írnak valami pappírt amin szerepel az ítélet-ezzel mentem volna polgári perre
röviden ennyi
Te rosszmájú!
tényleg nem ártana beszélnünk, ezek szerint polgári kereseted lenne, de még mindig nem tudok semmit
eddig még nem volt rá időm,most kezdtem el foglalkozni a gondolattal,hogy ideje lenne.
a büntető tárgyaláson azt mondta a bírónő,hogy a kártérítési igényem meghaladja az ő "jogkörét" így nem kötelezheti az illetőt a fizetésre
tuti buli volt az eljárás...akkoriban ezen tudtam csak vigyorogni...a bírónőnek is tetszett
bejelentettél polgári igényt?
Ügyvéded volt? Szerintem nem Hívj és megbeszéljük mi a menete.