sziasztok, érdekelne egy dolog, amire hirtelenjében nem találtam választ a neten! ha elöl lefényképeznek esetleg gyorshajtás miatt (de ugye nem látszik a rendszám), majd utána mire a rendszámom tudja fényképezni, szabályosan megyek, megbüntethetnek-e? tehát ugyértem, hogy lefényképezi a motor elejét, 140-el, aztán a hátulját 80-al perceken belül, akkor azzal megbüntethetnek-e? nem tudom, hogy ma mikor vittem a barátnömet mennyivel mentem, szerintem 100 felett, de a 70-es korlátnál, a rendörauto közelében már böven a korláton belül, de ideges vagyok nagyon emiatt
köszi mindenkinek a megértést és a türelmet!
igen, járok le amúgy is, a szüleim még ott vannak. Le kell ülni, megbeszéljük, milyen feltételekkel tudom vállalni, az neked megfelel-e. Május 14-én megyek, szombaton, ha az jó neked leülünk és megbeszéljük.
a 420.000 forintos kárt úgy kell elképzelni,hogy azt a javítást amit az illető okozott ennyiből tudták volna megcsinálni a márkaszervizben,a biztosítók által használt kalkulátort használták amiben berajzolták a sérülések mértékét egy számítógépes grafikán majd a gép kidobta,hogy milyen javítást javasol-pl. két ajtó cserés ami magában majd 200.000 ft,benne van még a ráfordított munkaórák száma és ezek díjazása valamint a festék és egyéb díjak
miért mentem volna el?akkor még rám vertek volna egy
cserbenhagyást is,így is a rendőrségen azt állította,hogy EKKORA kárt ő nem okozott...majd a bíróságon már azt mondta semmilyen kárt nem okozott
még egy tárgyalás és kiderül,hogy ott sem volt
Azt megvártad míg körberugdalja az óutót?
Hányszor kellett eltalálni míg 420 e ft-os kár keletkezett benne?
Vagy Aston Martin-ról beszélgetünk?
Ha lényegessen nagyobb darab az ürge akkor meg be a kocsiba azt iszkiri
Nem?
röviden:volt egy balesetem 1 éve,én okoztam...figyelmetlenségből kihajtottam egy biciklis elé kocsival kb 20 km/h sebességgel aminek következtében nekiment a kocsi hátsó lökhárítójának és elborult a biciklivel.lett két kis horzsolás a térdei alatt,ezután kis kakaskodás összerugdosta a kocsit majd eltekert a helyszínről.kihívtuk a rendőröket akik lefényképezték a kocsit és eljárást indítottak ellenem és az akkor még ismeretlen biciklis ellen is.
nem telt el egy jó hét és az iwiwen bejelentkezett a biciklis és egyezkedni akart-én viszont nem
később a rendőrségen találkoztunk ahol tudattam a kihallgatást végző rendőrrel,hogy a károm több mint 100.000 forint amit a biciklis nem volt hajlandó kifizetni(ezt ő mondta a rendőrségen)majd a szembesítést már nem vállalta.
én szabálysértésben kaptam 2 hónap eltiltást és 40.000 forint büntetést mivel azt hazudta,hogy mind a két jármű sérült az ütközést követően,de azt a bírósági tárgyalást megelőző percekben tudtam meg tőle,hogy milyen mértékben-még a hátsó villája is elhajlott egyik oldalt 0,5 mm-t míg a másik oldalt már több centit...leszakadt a fékkart rögzítő fémszalag is ,de mivel ő bicikli szerelő ezért meg tudta csinálni ...ja és azzal a sérült biciklivel és fájós lábbal még el is tudott hajtani-még a rendőrök sem érték utol kocsival
A kocsit elvittem a márkakereskedésbe ahol a kárfelmérő bruttó 420.000-s javítási árat hozott ki,de mivel ezt nem valószínű,hogy elfogadná a bíróság ezért úgy számoltam,hogy a 3 ajtó javítása(lakatolás és fényezés) és a tükör 150.000-ből megvan és ehhez még jönne 100.000 forint értékcsökkenésért...bár ez az összeg még alkuképes-felfelé
az illető büntetőtárgyalása december elején zárult le,azt gondoltam írnak valami pappírt amin szerepel az ítélet-ezzel mentem volna polgári perre
röviden ennyi
eddig még nem volt rá időm,most kezdtem el foglalkozni a gondolattal,hogy ideje lenne.
a büntető tárgyaláson azt mondta a bírónő,hogy a kártérítési igényem meghaladja az ő "jogkörét" így nem kötelezheti az illetőt a fizetésre
tuti buli volt az eljárás...akkoriban ezen tudtam csak vigyorogni...a bírónőnek is tetszett
zöldkártyája volt utolsó napos
a yard kötötte az ebet ahhoz hogy ha pl 2011.05.03-ig érvényes akkor az 2011.05.02 23:59 után már nem érvényes
és végül meg lett büntetve.......
mert nem utolsó érvényességi nap van feltüntetve hanem hogy meddig érvényes
aztán a @ tudja igaza volt-e