Ha valaki olvasta a korábbi szappanoperát az elvett forgalmim okán, mert nem volt "e" betű a dobomba, akkor új hírekkel szolgálhatok....ha érdekel valakit a dolgok menete:
Tehát:
1. Forgalmi elvettél 04.10-én
2. határozatot kaptamaz okmányirádától (vagyis a jezzőtöl ), hogy kivonják a motort a forgalomból a renőri feljelentés alapján - 04.19 (bármelyik műszaki vizsgabázison végzett ismételt műszaki vizsga után visszakapom az okmányaimt) .... vicc, mert a motor változatlan állapotában 03.26-án volt vizsgán
3. elvittem műszaki vizsgára...ugyanoda...kiállították a papíromat - 10.360 HUF - 04.26
4. okmányirodába be, 40 perces sorakozás és 585 HUF csekkbefizetés és újboli sorbaállás után ma (04.27) újból lett forgalmim
5. azért még most is a kedves közegre és a felmenőire gondolok...de a gyári dobot fenthagyom...legalább Júliusig, addigra hátha találnak más csoportot, akit piszkálhatnak
Eddig ennyi...ha lesz érdeklődés, majd megírom a bírság összegét is
Akkor a helyes sorrend:
1.eredetvizsga (színváltozást átírják nekem?)
2.ocsmányiroda (vagy itt kell a színváltozást bejelenteni?)
átírás előtt hogy kell színt változtatni?
3.üzembentartó személyének megváltoztatása (ocsmányiroda?)
mibe fáj most egy ilyen móka? 1000ccm-ről van szó, 2007/4hó-s kiadásban
Szerintem nem csinálnának belőlük elefántot. Legfeljebb feltennék a weboldalukra.
Hidd el, nem lenne itt komoly zűr. Olyan rengeteg felvételt meg nem is lehetne készíteni..... mint említettem sokkal több civil autó szabálytalankodik, mint rendőr....és ugye pont akkor egy olyan civilnek is kell ott lennie "éles" kamerával amikor pl. a rendőrautó hibázik...
Ha hibázik az ember, akkor rögtön elkezdi keresni a másik hibáját is...... magyar reflex.
Érdekes, engem autóval utoljára 6 éve igazoltattak, akkor is csak azért és akkor, mikor nekem jöttek.
Motorral meg 4 év alatt 1x, amikor csorogtam át a sziget miatt kialakult dugón, de ott is csak azért mert mindenkit ellenőriztek és csak a forgalmit kellett megmutatnom....
Szóval azért abban is van valami, hogy nem állítgatnak meg mindig....látszik az valaki közlekedésén, hogy "meg kell-e" állítani....
Az a baj, hogy te "Amerikai" rendőrös filmekből indulsz ki. Ez Magyarország. Nem csak belső ellenőrzés van és nem is ez a nevük. Akikre gondolsz nem védik meg a segged, a saját seggüket védik.
Hogy működhetne jobban a rendszer, ez valós. Jelenleg az van mint a kommunista korszakban, ha felállsz a tömegben és kérdezel egy értelmeset (ami a vezetőségnek nem tetszik) ami mindenki számára nyilvánvaló, (bár a többiek megkérdezni nem merik) akkor eltűnsz. Régen kinyírtak vagy börtönbe kerültél most kirúgnak vagy eltüntetnek a helyedről. Lásd a Pest megyei Főkapitányt....aki pár hete megszólalt, hogy kevés a pénz nincs semmire......azt mondták nem jól értelmezte a dolgokat...és már nincs is a helyén......pedig jó főkapitány volt, mikor nálunk volt, az egyik legjobb szerintem.
Abban tényleg igazad van, hogy nagyon sok embernek a szája jár csak. És miért? Talán azért mert van a hirtelen felindulás, hogy meg lett büntetve, és ahogy telnek a napok, és letisztul a köd valahol rájövünk arra a nagy dologra amiért ez történt. A büntetést nem azért kaptuk mert volt ott rendőr, nem is azért mert, divat utálni őket, hanem azért mert elkövettünk valamit, és aznap ezt észre is vették.
Én mikor a jogsi letételére készültem bennem maradt egy mondat amit talán csak Pohi tudna hirtelen idézni, de a lényege az volt.
Nem hivatkozhat más szabálysértésére az aki maga is szabálysértést követ el.
Jó tudom ez egy tipikus Magyar szokás, kopott a gumim, de a szomszédé is, büntessék meg őt is, a Pistát, a Józsit, meg a rendőrt is.
Hát kapaszkodjunk meg őket is csak akkor fogják megbüntetni mikor őket is ellenőrzik, nem előbb. Van ellenőrző semmire nem használható csoport a rendőrségen belül nem kis számban tudomásom szerint! Hozzáteszem ők nem csak a szabálysértéseiket ellenőrzik, hanem, hogy milyen színű zoknit vesz fel, éppen a városban milyen sebességgel közlekedett feléd (gps) mert segítségre van szükséged, követett-e el közben szabálysértést, meg van e darabszámra a bilincskulcsa az ezernyi okmánya, vagy éppen feleségével milyen magánbeszélgetést folytatott ( ezt is lehallgatják ), ezért mint oly sokszor tettem itt ezután sem állok be az őket köpködők sorába.
Csinálj tömegével ilyen felvételt a mai naptól. Kíváncsi vagyok például itt Nógrád megyében milyen tömeges felvételt tudnál csinálni egy hónap alatt........nem hinném, hogy betelne a memória kártya a kamerában.
A felettesek nem tusolnak el semmit. Azonnal eljárnak veled szemben. Egy kolléga 24 órás ügyelet után ráhúzott jó pár órát a munkaidejére. Közölte a parancsnokával, hogy iszonyatosan fáradt, a másnapi lövészetet kihagyná és 1 nappal később menne inkább. Azt mondták nem. Okés, hazament beállította az ébresztőjét, de bealudt, mert túl fáradt volt. Késett 10 percet a lövészetről, nem is a munkából. Az ügyész 375.000 Ft bírságot kért rá és rendfokozatban visszavetést. Normális?
Ellenőrzés:
Ellenőriz a járőrvezetőd, az alosztályvezetőd, az osztályvezetőd, esetleg a váltásparancsnokod, a megyei ellenőrzési szolgálat, az ORFK ellenőrzési szolgálat + figyelhet az RSZVSZ......
Ez neked kevés?
Okés van ilyen, nem tagadom, de nagyon kicsi %-ban. Viszont pont ezért van felhozva lépten-nyomon. Olyan ez mint mikor találsz egy négy levelű lóherét és örülsz neki. Látsz egy rendőrt szabálytalankodni és kárörvendsz meg bosszankodsz. Végül is ha ez jó neked....
Mert ha mondjuk nem tennék, akkor minden probléma nélkül a KRESZ-t betartva tudnál hullát, kábszert, lőszert, fegyvereket furikázni a csomagtartódban. Ez visszatartó erő.
Újra fogalmazom: Vettem 10 éve egy autót, nem vettem névre, röviddel a megvétele után eladtam. Most a gazdája, idén, leadta a 10 évvel ezelőtti adásvételit. Nekem az eladásról nincs meg. Az átírási illeték nem érdekel, kifizetem, de nem szeretnék névrevenni egy olyan autót ami 10 éve nincs nálam. Nem óhajtok fizetni utána birságokat stb.... Erre keresek valami megoldást.
Tehát:
1. Forgalmi elvettél 04.10-én
2. határozatot kaptamaz okmányirádától (vagyis a jezzőtöl ), hogy kivonják a motort a forgalomból a renőri feljelentés alapján - 04.19 (bármelyik műszaki vizsgabázison végzett ismételt műszaki vizsga után visszakapom az okmányaimt) .... vicc, mert a motor változatlan állapotában 03.26-án volt vizsgán
3. elvittem műszaki vizsgára...ugyanoda...kiállították a papíromat - 10.360 HUF - 04.26
4. okmányirodába be, 40 perces sorakozás és 585 HUF csekkbefizetés és újboli sorbaállás után ma (04.27) újból lett forgalmim
5. azért még most is a kedves közegre és a felmenőire gondolok...de a gyári dobot fenthagyom...legalább Júliusig, addigra hátha találnak más csoportot, akit piszkálhatnak
Eddig ennyi...ha lesz érdeklődés, majd megírom a bírság összegét is
Üdv