Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a jogszabály a tompítottat írja elő. A nappali ledes fény ezért nem felel meg, de amúgy nem illegális mivel nem ködlámpáról van szó.
Sziasztok!
Jogszabály szerint lehet-e használni nappali menetjelző fényt, ledeset autón és vagy motoron tompított fényszóró helyett? Természetesen E betűvel ellátottat. Ha használom mocin, autón, megbüntet-e a szerv fényszóró nem használatáért?
Elvileg a nappali led a láthatóság miatt van, és nem legális használni.
Köszi.
Hali,
Megállított a rendőr minden rendbe volt, de a biztosításom megszűnt , buzi biztosító nem írt semmit, nem tudták levenni a lóvét mert megváltozott a számlaszámom. Persze a kocsi meg a casco azt sikerült. Nem küldtek se felszólítást se csekket se semmit. Mondjuk én meg gondoltam minden rendben van. A biztosító köcsögösködik hogy én vagyok a hibás de most mire számíthatok? Vagy mit csináljak hogy enyhébb büntit kapjak? A biztit már aznap újrakötöttem. Kösz a választ! Egyébkéne a zsaruk rendesek voltak tetszett nekik a motor, csak jelenteniük kellett mert lekérték az adatokat. Viszont nem szeretem hogy mindig összefutok a yarddal mostanság...
arra küldtem amin eddig beszélgettünk , de ma írok még1 levelet csak a freemailos fiókomrol lehet nálam van gixer
akkor már ne is fizesd be, 60 nap után automatikusan megszűnt.
én már nem fizetem a cascót vagy 4 hónapja, pedig kéne,szarok
bele......
elég hogy a frank odabasz mindenkinek........hogy rohadjon meg aki kitalálta az EU-t
azt próbáld neki elmagyarázni, hogy neki a kötelezője fizet, a bonus amit elveszít éves szinten nem nagy összeg. Ha viszont bíróságon érvényesíted az igényed akkor saját zsebből fog kifizetni 100.000-et plusz ügyvédi költséget, ami még egyszer ennyi. Amúgy egy ilyen ügyet kb. ennyiért viszünk, ha gondolod gyere, és onnan mi csináljuk.
Ok. Azt már jeleztem, hogy kártérítésre tartok igényt. Az okozó nem tölt ki semmiféle papírt, mert őt leszorították! A kárfelvételt is saját zsebből fizettem, mert a motor munkaeszköz, és nem akartam törötten járni.
két lehetőséged van akkor.
Az egyik, hogy megkeresed a károkozót, és kitöltesz vele egy európai kárbejelentőt, ezzel szambázz be a biztihez.
A másik, hogy a rendőrségnél jelzed, hogy polgári jogi igényed van, így ügyféllé válsz, és kikéred az ügyirat másolatát, ami rögzíti a káreseményt. Ezzel beszambázol a biztihez.
A rongálás nem fog megállni, egyrészt mert hiányzik a szándékosság, másrészt mert a szabseljárás alapján nyommegszüntetés lesz.
Nem mindenki van képbe a motorokkal. De nem is elvárható. Nem kaptam email-t...biztos jó helyre küldted? pohi@vipmail.hu spam-ben sincs...
a legtöbb buta mint a fasz...tiszt a kivételnek
mikor benyögte az sr 50re hogy ez 600-as mert van rajta digitóra meg ford mérő

pohi amugy irtam neked vagy 5 emailt, mért nem válaszoltál?
Egyébként a motornak gondolom nem volt rendszáma sem forgalmija, se semmi........ 525 ccm-s motor meg nem vezethető A korkátozottal...ehhez nem kell nagy logika, gondolom a 25 kw-ot meghaladja....a kw/tömeg arányról nem is beszélve. Nem nagy dolog megállapítani egyébként ezeket. Rácsörögnek egy ktm szalonra, megkérdik a motor adatait és ennyi.
A szántó melletti földútra is vonatkozik a KRESZ
rohatt szemetek befele fizetési felszólitást már küldik ha késel vele de ha kifelé kel fizetni azt huzzák halasszák meg keresik a kiskapukat mit is várunk állambácsi csinálta őket is
Voltam a biztosítóban, Elküldtek.... Nincs a határozatban egy olyan sor, hogy az anyagi káromat ő okozta, azzal, hogy fellökött. Ezért nem fizetnek, mert nem nyilatkoztak, hogy ki a felelős.
És felhívtam az egyik előadót, hát azt a terelős mellébeszélést, amit leadott, azt hallani kellett volna. Aztán kiderült, hogy az eredeti előadó, aki meghallgatott, és ezt a határozatot hozta, az elment 1 hónap szabadságra....
Annyit irtak fel h KTM 525 csak semmit többet és nem is kérdeztek semmit csak megállapították h erre az én AK jogosítványom nem elég. Ja tudom h nem kb félkilométert mentem közuton épp h felkanyarodtam egy szántó melletti földútról. Azt mondták h el leszek tiltva A kategóriától. érdekes sztem
na most nem vagyok épp toppon felfogásilag
tehát krosszal közúton elkaptak...mi történt utána?
mert ugye eleve korsszal közúti forgalomban nem vehetsz részt, mivel ugyebár nincs rajta semmiféle lámpa, irányjelzők, stb.
de a motor papírjai után nem is érdeklődtek?

istenbizony nem értem
kérdezd már meg a biztosítót mielőtt elkezdesz csapkodni.
Figy, én nem is tudtam, h nem vihetek senkit két évig. Meglett a jogsim 1 hónap múlva már volt utasom elég sokat is. Jópárszor megállítottak, de soha nem volt semmi belőle.
Hello!
Közuton krossz motorral elkaptak a rendőrök ( 525SX ) AK jogosítványom van, számithatok e arra h elveszik az jogsim?
De hogy állapítják meg h A jogsi köteles lenne a krossz motor holott nics semmi papirja egy ilyennek... mert oké ha egy 1000ccm es sport motor lenne h nem vezethetném egyértelmű de ebbe az esetbe? ( am nem saját motor )
köszi előre a hasznos válaszokat
Most az lesz, mert a csákó elismerte, hogy fellökött. ezért rongálás miatt feljelentem.
ja
és ha feljelentést tennél szándékos károkozás vagy valami hasonló címen ismert tettes ellen?
Én már pénteken felhívtam ez előadót, de azt mondta, én nem tehetek fellebezést az ügyben, csak az eljárást alá vont...
fellebbezd meg, és kérd a felelősség megállapítását, hogy érvényesíteni tudd a polgári jogi igényed. Addig is menj be a biztosítóhoz, mit szólnak ahhoz amit írtak ebben.