Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne. Most raktam le a jogsit és azzal az A4-es papírral amit az okmányirodában kapok vezethetem a motort? Vagy inkább űljek még nyugodtan a seggemen amíg meg nem jön a plasztik?
szétszabdalják őket és megint tájegységenként másképp fogják ugyanazt a jogszabályt értelmezni mint annak idején.......attól nem tartok, hogy jobb lenne nekünk...... ....az ügyem pedig úgy szar ahogy van....
nem kéne azért tévedésbe esni, ha nem is NKH lesz a neve, hanem KPM, vagy egyéb faszság a feladatkör akkor is megmarad. Túl nagy fejőstehén az autós társadalom ahhoz, hogy megússzuk őket, bár ha azt csinálják amiért vannak, és nem az átlagot basztatják nekem nincs velük bajom.
De hallom, a te ügyedben is van némi progresszió.
na ja....csak már nkh nincs.....asszem tegnap oszlatták fel a dicső csapatot..... .........amúgy én is úgy tudom, hogy van már mobil pad is csak valami jogszabályt kéne módosítani ami talán már meg is történt mert a Vasgereben u.-i állomáson előző héten szereltek fel egyet amin kötelező végigmenni a motoroknak...
van helyszíni padja is az NKH-nak. De nem is kell, ha gyanús valami a motoron egyszerűen berendelnek vizsgára, ezzel minimum azt bukod, plussz hozzá a fojtás ki-be árait. Jobb esetben.
Tele vagyok "elektromossággal" ! de nem sok nicknév van illen ! Egyébként , meg komolyra : villamosipari technikus vagyok, és motorozni szeretek ! Nem azt írom, hogy tudok is ! Ennyi !
Én 1973-óta motorozgatok. És elmondhatom, hogy még most is előfordul, hogy csak a sokéves rutin segít, hogy megmentsen a bajból.
Napokban volt ,hogy egyik faluban éles, beláthatatlan kanyarban, (IFA leállva mellette meg sorban kerül a birkacsorda) az árok széle segített, hogy nem a markoló kanalában kötöttem ki. Ha lassan is mentem, az volt a szerencsém.
na igen...sajnos sokan nincsenek tisztában a korlátaikkal
mz után már tudtam, hogy hiába szívem csücske a gixerhaccáz, akkor is max 400-as gépet fogok venni, ha összegyűlik végre rá, mert a nagy gixerrel kb két hét után kiegyenesítenék egy hajtűkanyart, mert akkorafaszagyerek vagyok
most meg már 250, esetleg 350-es négyütemű enduroval szemezgetek. nagyon bejönnek, aztán arra amire kell, tökéletes volna
Nagyon fel tud idegesíteni, (mert elég sokan haltak meg ezelőtt sok évvel, az ismeretségi körömből , fiatal gyerekek) mert a nem hozzájuk való gépet vett az apja pl.! Kár értük !
Hallgass a Medvére ! Teljesítményt is tudnak mérni. Tenni fognak róla.
De nem értem B+ ! Ha adott egy törvény , hogy mekkora motort vezethetsz, mert az eszed még nem nőtt fel hozzá, miért kell folyton a kiskaput keresni? Bankot is szoktál rabolni? Mert az is tilos . Ezeket a rendelkezéseket azért hozták, mert egy csomó hülye 45 kilós gyerek meghalt nem hozzá való teljesítményű sebességű (képességű) súlyú motorral !A barátom öccse sok évvel ezelőtt 125-ös MZ-vel rohant a falnak,200 méter után (meghalt) mert nem tudta , hogy kell kanyarodni , befordulni megállni. mert szeretett volna motorozni de nem tudott . Ha ennyire meg akartok halni ugorjatok le a tizedikről , csak rá ne essetek valakire.
Helyszínen kb. a kutya sem foglalkozik azzal, milyen teljesítmény van beírva a forgalmidba. Amit mindig néznek: van-e jogsid, van-e műszakid, van-e biztosításod, esetleg a gumik állapotát. Ugyan nem vagyok rendőr, de nekem ez a tapasztalatom.
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy személyautóra már több mint 2 éve van jogosítványom de A ra csak 1 akkor szállíthatok utast azért mert a B s jogsi már nem kezdő jogosítvány?
az ok, de helyszínen nem tudnak teljesítményt mérni (legalábbis én még nem találkoztam vele), ergo bűncselekményt sem tud bizonyítani ha jól gondolom.
persze normális körülményekre gondoltam, mint pl sima közúti ellenőrzés, és akkor nem tetszik a közegnek, hogy csak annyi van a forgalmiban. ha már rosszalkodott is, az más tészta
a bűncselekmény elkövetési eszközét lefoglalhatják, ez a kw esetében egyrészt a motor forgalmija, ami ugye okirathamisítás, a másik a motor, ami az elkövetés bizonyításához szükséges.
A másik, hogy a szabálysértés eszköze is lefoglalható, így ha szigorúan veszem, a motor lefoglalható akár egy extrém gyorshajtásnál is, ergo itt is. Nem gyakorlat, de nézd az osztrákokat, vagy szlovákokat.
Az engedély nélküli vezetés helyfüggő, Pesten 100-tól kezdik. A 2. utas miatt a jogsid is bevonható.
a kw dologra nem nagyon tudok mit mondani, elvileg nem foglalhatják le (hacsak nem épp kokaint, vagy menekülteket csempésztél vele, esetleg betöréshez használtad, stb), csak behívnak. (talán fényképeket csinálnak róla, hogy így nézett ki, stb). de ezek ilyen hallomásból összeszedett infók
a személyszállítás. ha már van egy bármilyen másik kategóriában megszerzett jogsid, aminél letelt a két év, vagyis már nem kezdő jogsi, akkor már szállíthatsz utast
Kérdésem a következő lenne. Most raktam le a jogsit és azzal az A4-es papírral amit az okmányirodában kapok vezethetem a motort? Vagy inkább űljek még nyugodtan a seggemen amíg meg nem jön a plasztik?