Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia Pohi! Kellemes húsvétot Nektek! Locsolkodni csak mértékkel ! A +-t elküldeni nekem!
Én hosszúcicinek nevezném
Akkor az perec...
Változó. Van ahol 50-nél már 56-tól mérnek. Én csak 63 vagy 69-től szoktam. A fáma meglő 1 kilométerről is akár ha jó napja van elindul a videófelvétel és közeledsz így előbb utóbb tökéletes kép lesz a rendszámodról.
Elméletileg nem de volt régen olyan, hogy mondjuk ha ez közig szerint lenne 60.000 és a helyszínen fizettél 20.000-et akkor 40.000-et küldtek ki. Ezt megszüntették, mert rájöttek, hogy hülyeség. Szerintem megúsztad ennyivel.
Motorral lehet járdán parkolni nem autóval én úgy tudom idéntől. Autóval csak ezen esetek mindegyikének fennállása esetén:

(8) A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha

a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,

b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,

c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és

d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.

(9) A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével, a betegszállító gépjármű, a kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.
valami 3-4km/h-ával többre mint a megengedett, plusz ilyesmi (range mi a faszom magyaru?) izében (tartományban vazze) van hibahatár is, szal egy 5 vaaagy 6 káemhával mehetsz többel mint gps szerint, óra szeritn egy 10%-ot szoktam többet menni
SZIA Mindenkinek !
POHI Tőled szeretném megkérdezni , hogy lakott területen belül, ill. kívül mennyire vannak beállítva a sebességmérők ? Mennyi a HATÁR ?

- lézeres mérésnél a "szerkezet" kivehető képet a rendszámról 300 - és 350 m között tud csak készíteni ?

Válaszodat előre is köszönöm Bebi
Szia bácsi,
tegnap lefényképezték az autómat mert járdán parkoltam ( nem közterület, rendőrök )
A járda kb. 4 - 4,5 méter széles, és sima személyautóval voltam.

Jól gondolom h január elsejétől ez már nem büntetendő?
Köszi a választ akkor legközelebb ovatosabb leszek, "olyan nehhéz kordában tartani a vasat" ha helyszinen kaptam a csekket, akkor más bünti már nem lehet belőle?
Az eset érdekes, mert 50-68-ig lehet bírságolni 69-től közig ami ugye fix tarifás. A pont a 83-hoz megfelelő, 5 jár érte. Már tavaly felemelték a pontokat.....fejből nem tudom a határokat, nekem is kis papírra van kiírva, hogy melyikért mi jár a bírságtömbömben, de 83-ra tuti az 5 pont.
szia pohi mester, kérdésem lenne hozzád, sajna a napokban beleszaladtam egy gyorshajtásba 50es táblánál 83-al, a "csekk" elenyésző volt, kivételesen kellemesen csalodtam a kollégádban, ami bassza a csörömet hogy 5 pontot rebesgetett nekem a "kolléga", amit sokallok, változott a pontrendszer ilyen drasztikusan, vagy valami félreértésről lehet szó? válaszodat előre is köszi üdv
Hát......ha nincs igazuk, perelni kell. Sajnos ez cégen belül is így van. Nem akarnak akciópótlékot fizetni, így perelni kell...stb. amit lehet lenyúlnak....szégyen.
Hidd el a kőgazdagok akik a legjobban nyavajognak egy 3000-es csekkért is. Talán pont ezért van nekik sok....
Ez uj.azt sikerült megnyernem másodfokon...ejtették a büntit-nem indítottam ellenvádat a rendőr ellen
jó, de ez csak egy oylan kis nyominak fáj mitn én, de egy olyan aki pl R1essel rohangál, vagy MV-je van, vagyilyesmi az pont nem izgatja magát annyira mint én akár egy 30ezrestő. érteM?
Az nem tavalyi volt még?
Ez a lényege....hogy fájjon, mert akkor nem csinálod mégegyszer....
nekem 160 nap útán küldték ki...a közigest....lebbeztem fel,tárgyaláls tartást kérve....tárgyalás tartás nélkül helyben hagyták a rendőrség ítéletét,,,,csakhogy ez eljárási jog sértés....hmmm.megint nem járnak jól...
Van velük foglalkozva, ők meg azt mondják miért nem a motorosokkal foglalkozunk....stb. Van sokmindennel foglalkozva, de mindennel nem lehet. Szerintem naponta az utcán nincs kint 3000 rendőrnél több az egész országban a többi 9000000-t nehéz mind figyelni és intézkedni velük.
hát a rohadt életbe, nekem pl a pénz jobban fáj mint pár szar pont, úgyse sértettem még szabályt sosem
nekem van igazam oszt kész.
Persze Nálatok is megvan az eljárásrend, ezt nem vitatom. Azonban nem túl etikus az ottfelejtett vagy a józanész szerint indokolatlanul kihelyezett 30-as tábláknál mérni.
Az utcánk elején van egy 30-as tábla, ill. egy teherautóval behajtani tilos. Mindkettő indokolt, ennek ellenére szinte az összes teherautós megtalálja, és kb 60-nal végigszáguld (érdekes módon személyautósokra ez nem jellemző). Döngölt, kavicsos út, megyeszékhelyen. Közben minden beleremeg, utána a portól alig látunk. Itt viszont még nem mért egy rendőr sem.
A motorosok helyett (vagy mellett) azért lehetne a teherautósokkal/kamionosokkal is foglalkozni. Főleg azért, mert az utóbbi időben a közlekedési kultúrájuk minősíthetetlen: előzés, megy két sávban, stb. Ráadásul ránk még veszélyesebbek.
Na most el ne kezdjetek problémázni azon, hogy mekkora szemétség az, hogy megúszható a pont és a vezetői engedély elvétele, mert tökön szúrom magam Nektek semmi sem jó
A lényeg, hogy megszünt a kibújás lehetősége, tehát mindenkinek fizetni kell. Ezzel akarják elérni, hogy a sebességhatárokat betartsák az emberek, akiknek nagy %-a kibújt a felelősségrevonás alól. Ennek kellemes mellékhatása a pénzbeszedés.