Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ma reggel a szerv amúgy is feldobta a napom :)
Szegeden a mikszáth utcában (csak troli meg taxi hajthat be), átment egy nagyobb audi vagy valami. Rá két percre megkül. jelzés nélkül az octávia, kiló felett, vadul rángatva a kormányt, és alkalmanként csikorogva fékezve, majd újabb kormányrángatás. 200méteren 2 öregasszonyt ütöttek el majdnem, egy kisteherbe majdnem beleszálltak, és a troli is majdnem kivasalta őket. Padlógáz közbe padlófék :) Nem tudom hova jártak vezetéstechnikára :)
Én a múltkoriban a tűzoltókat akartam kihívni, mert felgyújtották a szelektív hulladékgyűjtőt az utcánkba, sokadjára.
Először félretárcsáztam, 107 ment 105 helyett, ott elküldtek anyámba. Aztán rögtön 112 ment, ott felvette a csongrád megyei valaki, elmagyaráztam a szitut, kapcsolgattak egy darabig (rendőr volt). Aztán nagynehezen kapcsolták a vhelyi tűzoltóságot, ott meg leállt velem a diszpécser vitatkozni, hogy ki a franc vagyok, mert belső számról hívtam őket, és nem hitte el h civil :D
Úgy 10perc alatt el is értem akit akartam :D
én igenis lennék, és megpróbálnék TENNI is.
jaés a geci kurva életbe, hogy nem is az 112-őt hívtam, hanem minnyá a parasztok számát, ketten hívtuk egyszerre őket, volt vagy 15-20perc mire sikerült vonalba kerülni, kérdem én, MI A GECI VAN HA EMBERÉLET FOROG VESZÉLYBEN? és utána mégegyszer ennyi idő volt míg megérkeztek a nyomik, ami már mindegy mert nem volt OLYAN nagy helyzet, inkább a telefonon húztam fel magam. a geci életbe.. mindíg úgy képzeltem el, hogyha lopnák a motort vagy valami akkor telózok hogy jajj jöjjenek.. de ezek szerint megdögölhetek. tényleg bűnüédőzők, de úgy hogy a bűn után rohannak. persze ember, meg technika nicns elég, de mondhatnám hogy leszarom, egyrészt adjanak többet akkor talán az ilyenek mint én is elmennének azt dolgozni, másrészt most akkor vegyek stukkert hogy ha baj van legyen ami segít, mert ne is számítsak rendőrre hacsak vÉLETLENÜL nem arra járnak?
Én most mondom adam, ahol a baj ott nincs kamera, de megállsz egy sarokkal odéb ott nefélj lesz és fizetsz 30 000-et...
Ehhez a pézbehajtáshoz az a létszám is sok ami most van akkor inkább ne lenne egy se nem sokat érő a mostani rendőrség, a káosz sem lenne nagyobb egy kicsit se mint ami most van ma már úgyis maga védi meg mindenki a saját tulajdonát meg a testi épségét mert a pénzbeszedés közbe nem marad másra ideje a drága rendőrségünknek . Néhány hónapja ellopták az egyik cimbi autóját, bemegy a jardra, tollbamondás stb. A cimbi kérdi a srácot, úgy szögről-végről ismerte a nyomozót, akkor, mikor kezditek el keresni?Barátilag félrevonta és azt mondta figyelj az az igazság, hogy nincs itt ilyesmire pénz, egyébként is benzin stopp van lejárt a járőrautok heti kerete... Na erre varjál gombot...
Rendőrnek meg nem kötelező menni, ahhoz, hogy én odáig vetemedjek a családomnak már nagyon kéne fáznia vagy éheznie... Ilyen rendőrpénzbehajtó, meg adópénzbehajtó, meg állatorvo, meg tisztiorvos, meg mittudom én milyen szakhatóság aki a mi pénzünkből élősködik azt minden szarért engem büntet 100 ezrekre na ilyen sosem tudnék lenni. Szemen kellene, hogy köpjem magam, ha az én hivatásom abból állna, hogy embertársaimat szopassam, ahogy tudom és pláne olyanért amit nap mint nap én is csinálok... Remélem az új kormány a 95 %át elzavarja és leépíti a bürokratikus felesleges , ember és vállalkozásellenes hivatalok garmadáját a rendőrséget meg gatyába rázza, én ezt kívánom. Nem akarom az itt lévőket egyet se bántani ők jó fejek de aki mást mond mint én az hazudik...
.....
rohadtélet nyolckerben bezzeg pooont ott nem volt kamera bakker ahol kilopták csajom kocsijából a rádiót múlt héten
Azért ez nagy túlzás. Használják azokat a kamerákat bűnmegelőzésre és elkövetők tetten érésére is. Egyenlőre a rendszer furcsa az embereknek, mert eddig szabálytalankodtak nyugodtan, mostmeg már nem lehet, mert megy a csekk és fizetni kell....
Alkalmazható. Rögzíti a szabálysértés tényét. Eléggé hivatalosan.
Igen én is azt vettem észre, hogy afelé tendál a világ, hogy kitelepítenek kamerákat, sebességmérőket, ül egy ember a monitor előtt és írja a csekkeket. Most már teljesen mindegy ki vezeti, maximum a tulaj fizet. De az, hogy a rendőr ott legyen az utcán valóban azt büntesse meg aki szabályt sértett és eleve a jelenlétével növelje a közbiztonságot és a közlekedési morált, az smafu. (azaz nincsenek megfizetve, nem megy rendőrnek senki, kicsi az állomány, stb. stb...)
Én már rohadtúl utálom kamerák, lézerek meg istenfasza tudja mik Bűnt még nem előztek 1 db-ot sem de azok akik rugalmassan alkalmazzák a kreszt, hogy legyen vérkeringése a közlekedésnek és lehessen normális tempóban haladni azokat megbasszák púzón rendessen... Követ a lábukra azt a dunába mindel...
Az odáig rendben van. A térfigyelő kamerával van a kérdés, hogy azokat lehet e erre használni, azt kimondottan ezért telepítették-e, de úgy látszik, hogy igen...
Akár minden napra is kaphat ha a kereszteződés metszéspontjától 5 méteren belül áll. Miért ez a szabály.....talán, hogy a kereszteződésből kihajtani szerető az lásson jobbra és balra is kihajtás előtt, és a járdáról lelépő gyalogosok is időben észlelhetőek legyenek.
Én barátomat 50m haladásért ótópálya leállósávban 150ezerre,ugyancsak térfigyelö kamera.
Télleg...Hajaj.....
Hány embert megbasztak a térfigyelőkamerával rögzített buszsávon haladásé, anno a Terézvárosban pesten.
Asztán efogyott a píz és nem vót ember aki nézze a kamerát.
Most néha megnézik és amit látnak kifizettetik.
Az odáig rendben van. De térfigyelő kamera? Azzal lehet ilyet?
Létezik!
No hány méterre szabad megállni kereszteződés előtt, és után?
30000-es kérdés.
Haverom a kerszteződés szélén parkolt autóval. A térfigyelő kamerával lefényképezték és kiküldtek egy 30.000 bírságot. Ilyen létezik?
Csak az a baja, hogy évek óta ott szokott megállni minden hétköznap, ez a bírság egy hónappal ezelőtti, most akkor minden napra kiküldenek neki egyet? Mer akkor lemegy hídba...
Hali, látom a jogsis papír a téma.
szóval, nekem megvolt 1 éve az A/1 és megcsináltam a B kategóriát,
bementem az okmányirodába kérni a jogsit, kaptam vmi fényképes papírt. amin rajta voltak a jogsim adatai (hogy mikortól meddig érvényes, stb)
és asztmondták ezzel vezethetek is.
És vezettem is, egyszer megállítottak kocsival amig ez volt, semmi különös, csekkolták a kocsit is, és továbbengedtek, nem is kérdezték, hogy mivan...

DE ez csak akkor érvényes, ha elötte van már jogosítványod más kategóriából.

ha frissen csinálsz, akkor nem vezethetsz azzal amíg nincs plasztikkártyád. (bár én mociztam két hétig )
Mért nem lehet egész egyszerűen megcsinálni azt, hogy a jogsi elkészültéig a vizsgákon használt kis lapot használjuk?

A rendőr megnézi, hogy ott van az M mindenhol azt kész.
2 vagy 3 éve én magyaráztam el az ügyintézőnek, hogy van tetszőleges idejű forgalomból kivonás. Nem csak az automatikus 6 hónap. Erről ennyit.
Sziasztok,pontosan én is ilyen cipőben járok vagyis múlt pénteken vizsgáztam A-ból ma voltam okmányirodában,van 20 éve B-kat.de az okmányirodás "hölgy"nem adott ideiglenest mégha megfizettem volna a 2300ft-os illetéket,azt mondta jogszabályellenes,de csak duma mert ismerek olyat aki ugyanebben az okmányirodában tavaly megkapta az ideiglenest a jogsi elkészültéig.undoritó burokratikus országban élünk,sajnos,most 3db okmányom van a kezemben 1db amit az okmányiroda adott hogy elkezdték a jogsigyártást,1db ami a közlekedési felügyelettöl visszaigazolás kategóriabövitésre(pecséttel!)1db fényképes -foliás- pecsétes vizsgalap amiben az adott kategoriában fel van tüntetve a kressz,rutin,városi vizsgák vizsgabiztosi kóddal!aláírva!akkor meg mi a F...sz kell ,még a rendörnek amig meg nem jön a "rendes"kártyaalapu jogsi!..no comment.nekem is mennem kéne holnap vagy szerdán a motorért már le is van foglalozva...nem tudok mit csinálni.. pálinkázok..:)
B -re már több mind 3 éve van.Amugy én is megtaláltam amiket leirtál(köszönöm)és azért is eröszakoskodtam magabiztosan de gyorsan leültettek a jogszabályaikkal.Ahogy irtad az okmányirodákban tök hülyék.Most jöttem haza,motorozni voltam nem birtam ki .Azt mondták csütörtökön csörizzek rájuk mert lehet arra meglessz.