Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A táblákat a közút teszi ki vagy az út egyéb kezelője pl:önkormányzat, a rendőrség véleményét ki sem kérik sok esetben. Ezek utasításait próbálja a rendőrség betartatni. Ha nagyon nagy hülyeséget raknak ki akkor szoktunk velük harcolni, de elég hosszú időbe beletelik mire lesz belőle valami. Az ügymenetet le sem írom mert kiszaggatnátok a hajatokat. Aztán ez után megint kiraknak egy barom táblakombinációt máshol. Szóval én már nem erőlködöm apró hülyeségeik miatt. Tipikus példa: megállni tilos kivéve árúszállítás. Na ilyen nem létezik. Ha megállni tilos akkor megállni tilos, akár egy pillanat sem fér bele, nem hogy áruszállítás. Olyan már jó lenne, hogy várakozni tilos kivéve áruszállítás. És sorolhatnám....
A bizt.öv, a bukósisak és a mobiltelefon is közig. lett mint a sebbességtúllépés magasabb határa, szóval fix tarifás. Pontosan ezeknek nem tudom mennyi a tarifájuk, mert nem foglalkozom velük, de neten biztos megtalálod ha rákeresel.
Egy a lényeg:csekken befizetve a lééééééé......ennyi
Nem neked van igazad hanem mlas-nak........csak a pénz a lényeg, ha nem nyilatkozol ki vezetett az senkit nem érdekel csak be legyen fizetve a lé.....tulajdonképp nem is kérdezik a papíron, hogy ki vezetett csak a mellékelt csekken fizetni kell és el van felejtve a dolog.
vazz....ilyen szabatosan fogalmazó vétkest.......
Pohi ill aki benne van a témában!
1988 I tv 20.$(1) bekezdés k pontját ha megsértettem valami 1/1975.(II.5) kpm-bm el kapcsolatban
48.parag.(4) bekezdés -öv nem volt bekötve-,és közig fog jönni(főleg ezen lepődtem meg) mert mint mostanra kiderült valami tanulók lehettek(3an voltak) és direkt ilyen esetet kerestek.
Lényeg a lényeg,milyen határok között mozoghat vagy pontosan mennyi a fix díja ennek?
Előre is köszi.
Sziasztok!
Nekem sincs bajom a rendőrökkel, ellenben néhány életszerűtlen szabállyal van.
Szinte minden nap motorral járok dolgozni, településen belül. A négysávos úton (50 km/h korl.) a külső sáv helyenként járhatatlan, ezért két választásom van. Maradok a külsőben, elnyomnak a kamionok és beszívom a helyijáratos busz euro3-as illatát, vagy megyek a belsőben folyamatosan. Az utóbbi esetben nehéz szabályosan közlekedni, mivel az autósok próbálnak letolni (persze ha van rá lehetőség, mindig elengedem a gyorsabbat), sok esetben a belső sávban a kamionosok is 80-90-nel döngetnek.
Autóval ezt úgy kivitelezem, h nem teszem tönkre, megyek a belső sávban kb 60-70-nel (gps szerint inkább 60), és van benne lézerdetektor.
A rendőrök korábban a vasúti átjárónál mértek, most ugye változott a jogszabály. Annak ellenére, hogy mielőtt átmentem, szétnéztem, nem szoktam figyelni, h mennyivel megyek át (lassítottam előtte). Ez azt jelenti, hogy korábban büntethető volt a hozzáállásom, de már nem. Most akkor kinek is van igaza? Egyébként nem száguldozom, javarészt betartom a KRESZ-t. Ha mégis átlépek egy záróvonalat, azt úgy teszem, h mást ne is zavarjak miatta.
A kint felejtett 30-as táblák sem indokoltak a legtöbb esetben, főleg, h a rendőrök szeretnek ott mérni. Az állam egyébként is lehúzza a motoros-autós társadalmat, és nem vagyok meggyőződve, hogy ez a pénz megfelelő helyre kerül. Természetesen a kulturált közlekedés híve vagyok, de úgy gondolom, hogy a jogszabályi kereteken belül a rendőrnek is van némi mérlegelési joga. Vagy a 30-as táblához kiküldik őket?
P.S.
Pohi! Egyébként köszi a tanácsaidat a fórumban, amikor van időm, mindig olvasom őket.
Köszönöm.
Ez nem közig, 6 hónapon belül okés...
Bocs, hogy zavarlak még 1 kérdéssel, 02. 09.-én történt az eset, 03. 16.- án indult az eljárás, és ma kaptam kézhez. Ez szabályos?
Bízz benne, hogy egy kamera sem kapott le....addig ne idegeskedj amíg a csekkek nem jönnek.
köszi!

ha nekem mindent kiszámláznak lesz vagy 3 milla.....
500km kb 20%os plusz sebességgel
Elméletileg adók módjára behajtják, viszik amid van......
2-3 nap sittkó után lehet már ülni sem fog.
Idén 30 napon belül értesítenek. Ha ez alatt nem jön értesítés akkor megúsztad. Anyuméknak 2 hét alatt megjött az értesítést....apum lába nehezebb volt 40-es táblánál.....40.000....
ülni fogsz....az öcsémért jöttek egy éjjel 10 rugó miatt.....rögtön kifizette....
Bakker barátnőmék szüleitől kapott kölcsönautóval voltam. Fiat Seicento 1.1 sporting......nem rí le róla, hogy köze lenne a rendőrséghez és még egyenruha sem volt rajtam
Az lenne a kérdésem, hogy mi van abban az esetben, ha nem fizetem ki a büntit, - kötelező haladási irány, 50000 Ft- mi az eljárás, mit lehet tenni? Vagy meddig húzhatom? Köszi előre is a választ.
mi 6 hét után megkaptuk tavaly......
esetleg annak az oka hogy a rendőrök nem szoktak megállitani, másik rendőrautot, rendőr motorost.....
Micsoda mérés
kb mennyi időbe tellik kiküldeni a büntit a gyorshajtásért?
vagyis mennyi az az idő ami után érezhetem azt hogy megúsztam?
fac kivan, ilyen helyzetben még sosem voltam......
Én csak saját magamról tudok nyilatkozni, miszerint nekem használna. Igaz, nem vezetek jogsi nélkül és eszembe se jut, hogy ne álljak meg a rendőrnek, mondjuk okom sincs rá.
Nem mondom, hogy mindig a legszabályosabban közlekedek, mert ez nem igaz, de amikor megállítottak miatta, elismertem a rendőr igazát és nem kötekedtem. Meg is úsztam egy (akkor még) 2ezres csekkel, haveromat pedig följelentették, mert okoskodott.