Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lehet hogy értetlen vagyok,de MINEK a 40§/9.paragrafusa
#15770, 3. sorban ott a száma.
Pontosan melyik törvény is ez?Csak azért,mert ha engem is meg akarnának vágni ilyen miatt,akkor a pofájukba tudjam vágni
Mostmá mindíg járdára állok,ha lehet persze
Jól érted.
Hmm, tehát ha jól értem, akkor elmehet a búsba a bűntetésével, nem szegtem szabályt a jan. 1-i módosításnak hála.
A Bajcsy-n amúgy szinte minden motoros így áll meg, eddig soha senkitől sem hallottam, hogy cseszegették volna...
Ez egyértelmű.
Ez egy tiltott zóna, itt nem lehet a járdán parkolni.

Azonban idén jan. 1-től : Járdán megállás-várakozás. 40§ / 9. A kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár a feltételek megvalósulása esetén (a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el, és a gyalogosok közlekedésére legalább másfél métert szabadon hagy) a tiltó jelzések ellenére is megállhat a járdán.

forrás
Thx! Egy kép (nem tudom mennyire látszik, de 2m hely is van mellette):
Igen, jól tudod - 1000 kg tengelyterh, 1,5 méter ÉS a járda minimum fele. Ezek a kritériumok.
Épp most bűntettek meg a Bajcsy-n járdán parkolásért a közteresek. Lassan 3 éve nap-mint-nap ugyanott parkolok, eddig senki nem szólt érte.
Én úgy tudom, hogy 1000kg tengelyterhelésig, illetve ha a gyalogosnak legalább 1,5m szabadon marad, akkor megállhatok.
Pohi! Jól tudom? Úgy érzem nem jogosan vágtak meg 5000-re!
a pályák felén nincs korlátozás...
A franciák mindig is ilyen demizson agyúak voltak...

A németek miért korlátoznák? Náluk a pályán sincs korlátozás...
Sztem nem mennének bele.
Nos, ez a francia modell. Mit ad isten pár hónapja volt egy javaslat, hogy legyenek mobil mérőállomások, ahol a motor műszaki állapotát (ezt is) ellenőrizhetik úgy, hogy kiint a rendőr bármikor.

Egyébként a németeknél csak a biztosítás miatt volt 100 lóerős motor, mert a száz LE feletti motorok biztosítása, adója akkora volt, hogy a jól kereső Jürgenek sem tudták volna fenntartani.
Igazuk van.
Tiltsuk be az AK-47-est,és UZIT mindenkinek,mert az nem fáj.
Ne legyen angol wc se,járjon mindenki szarni a kertbe.
Remélem,ha lesz ebből a marhaságból valami,már nem tartozunk ehez az unionak nevezett vicchez.
Helyben nem tudnak lóerőt mérni. Max elküldenek kpm-hez, addigra meg megint "csak" 100 ló lesz.
De nemhiszem, h sikerül nekik ezt bevezetni. Pl Németország miért fogadná el? Ott már régóta vannak 100 lóerős változatok is...
Az új motorokban meg "alakítani" sem kell, egyszerűen a szervízkódokhoz törléséhez hasonló módszerrel kiszedhető a tiltás. Van pár ilyen francia videó a "csövön". Ezzel csak az a probléma, hogy ha egyszer elkapnak vele, akkor nagy pácban van az ember...
Ezt már pár éve is olvastam. Mese habbal.
Amúgy meg nem 1 motort alakítottam át 100 lóról 135-re...
Hááááát, akkor majd "azontúl" nem kell új motort venni....
Volt itt pár hete egy videó, amin a srác próbált meglépni a yard elől.
Többen is mondtuk, hogy nem lesz ez jó - amit a sok éretlen lehurrogott.
No, akkor nesztek.
én még akkor kaptam utoljára büntit amikor a kis cetliket osztogatták...
olyan is csak 1x volt, meg 1x levettek zsebbe
azóta teljesen megjavultam

köszi!
50-es táblánál már 55-től lehet mérni és 68-ig marad a régi rendszer, tehát szabálysértés a dolog, így lehet bírságolni 3000-20.000-ig vagy feljelentéssel élni. 69-től közig. itt nincs rendőri mérlegelés, fix tarifa központilag kiszabott bírság.
sose kaptam ilyet
csekkes befizetés volt
van olyan hogy 5000?
most akkor hogy büntetek a yardok gyorshajtásért
egyik ismerős kicsit későn fékezett és lekapták 62vel a táblától 20 méterre lakott területen
megbüntették 5 ezerre
úgy tudtam 60valameddig nincs bünti utánna 30 pénzel indul