Az okmányirodások általában buták mint a tök......
Járművezetésre jogosító okmányok
2. § (1) Az e rendeletben meghatározott járművezetésre jogosító okmány:
a) a vezetői engedély,
b) az ideiglenes vezetői engedély,
c) a nemzetközi vezetői engedély.
(2) A Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas az ügyfél által együttesen bemutatott , az adott kategória tekintetében lejárt érvényességű vezetői engedély és a közlekedési igazgatási hatóság által a kérelemről elektronikus úton kiállított és az ügyfélnek átadott adatlap a vezetői engedély cseréjére irányuló eljárás kezdeményezését követően az új vezetői engedély kiadásáig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 60 napig.
(3) A külföldi hatóság által kiállított érvényes vezetői engedély Magyar Köztársaság területén történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a bejelentésről szóló jegyzőkönyv és a vezetői engedélyt kiadó külföldi ország hatósága által kiállított, a vezetői engedély adataira, érvényességére és a vezetői jogosultság tartalmára vonatkozó igazolás, a kiállítás dátumától számított legfeljebb 30 napig.
(4) Az érvényes magyar vezetői engedély külföldön történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a külföldi vagy magyar hatóságnál tett bejelentésről szóló jegyzőkönyv a bejelentéstől számított legfeljebb 30 napig.
Szóval a lap akkor érvényes ha mellette van a lejárt vezeng. is.....szerintem. Ha nincs egyáltalán vez.eng.-ed akkor a legyártásig kellene kiadniuk az ideiglenes vez.eng.-et.......
10. § (1) A vezetői engedély
-eltűnése,
-megsemmisülése,
-megrongálódása esetén,
-valamint a képzés és vizsgáztatás tekintetében a jártassági feltételhez kötött kategória megszerzéséhez a vezetői engedély kiállításáig
a közlekedési igazgatási hatóság kérelemre ideiglenes vezetői engedélyt állít ki.
Az engedély kiállításához az adatoknak - amennyiben azok a nyilvántartásból nem állapíthatóak meg -, valamint a külön jogszabályban meghatározott esetekben az egészségi alkalmasság, illetve a pályaalkalmasság igazolása szükséges.
(2) Legfeljebb hat hónapra kiszabott jármű-kategóriától, alkategóriától, kombinált kategóriától vagy járműfajtától való eltiltás esetén az ügyfél kérelmére ideiglenes vezetői engedély állítható ki.
(3) Hivatalból kell kiadni az ideiglenes vezetői engedélyt, ha a vezetői engedély kiállítására gyártási hiba, elírás miatt kerül sor.
(4) Az egészségi minősítéseket, valamint a vezetői engedélybe bejegyzett korlátozásokat az ideiglenes vezetői engedélyben is fel kell tüntetni.
(5) Az ideiglenes vezetői engedély csak belföldön jogosít járművezetésre.
én tavaly áprilisban szereztem jogosítványt, és az okmányirodában azt mondták hogy amíg nem jön meg a jogsi vezethetek azzal a papírral, de vigyázzak mert sok rendőr nem tudja hogy2009 január 1 től lehet...
nem kötekedés, én voltam pongyola. A tervezéstől a kivitelezésig csinálunk Wolf készházakat. Megmondod mit szeretnél, mi pedig megtervezzük, legyártjuk az elemeket, majd megcsináljuk az alaptol kulcsrakészig a házat.
Na ennyit erröl a kurva kibaszott országrol!Ngyon ideges lettem,elköltözök a picsába innen,még keleten is jobbak mindenben mind itt.Ma voltam az okmányirodába,és hát ideiglenes jogsit csakis akkor kaphatnék amikor elveszik a régi vagy lejár,elméletileg jogszábaly ezt irja elő az ügyintéző szerint.Hiába probáltam meggyőzni nem sikerült,más irodában meg már nem tudtam menni mert le voltam fotozva már.Na akkor marad az adatlap és ha rendőr megállit akkor majd elmagyarázom neki hogy kértem ideiglenest de nem adtak.Ha elfogadja ok,de ha nem akkor mit kaphatok érte?
igen, jó fej, beszélgettünk kicsit.
Ügyvédi irodába szállok be, büntetőzni. Mellette már elkezdtünk egy biztosítás-közvetítőit, lásd az adtlapomon. A lényege, hogy teljes körű ügyintézést kap az ügyfél, a peres eljárást kivéve ingyenes jogsegéllyel, egy fillérjébe nem kerül. E mellett érik egy másik sztori is, készházak építése.
Elegem lett abból, hogy még azért is harcolnom kell, ami törvény szerint jár, és hogy kiröhögnek amikor a béremet hallják az ismerősök, idegenek.
Elég biztos forrásból megerősítettek, hogy 3an voltunk közel egymáshoz és egy sebességmérés történt ami volt a 132, de a képnek egyértelműnek kell lenni és egy járműhöz egy km/h-nak kell tatoznia.
Sziasztok!
Mi a helyzet akkor ha elrajtolunk egy lámpánál 3-an és fej fej mellett elmegyünk egy trafi mellett?
Visszamentünk megkérdezni hogy mi a helyzet azt mondták hogy 132 volt de nem lesz belőle semmi mert nem lett jó a kép vagy mi...
Vajon miért nem mert fej fej mellett mentünk közel egymáshoz és nem tudott kire mérni?
Vagy mert 100 méteren belül voltunk?
Valami ötlet?
Mert még nem nyugodtam meg!
Ahogy meglett a vizsgám, én is kiváltottam az ideiglenest. Van valamennyi illetéke, de ilyenkor úgysem tudod kivárni... Egyébként én sem értem ezt a k...va országot. Még ebből is pénzt csinálnak. Grat. a jogsidhoz!
Sajnos igy van addig amig a jogsi nincs nem vezethetsz, bár nem értek vele egyet , mert amikor a vizsgabiztos sok sikert kiván neked a sikeres vizsgád után, elvileg alkalmas vagy a közúton való részvételre, az hogy az okmányiroda szüttyög , azért a vizsgázó sziv, pedig sikeres vizsgát tett, amikor a szakmai vizsgát megcsinálom az oklevéllel, ami elvileg azonnal elkészül , amikor levizsgáztál másnap munkába állhatsz ha akarsz, ennél nem igy van, pedig technikailag azonnal megoldható lenne az hogy megcsinálják az uj jogsit, sajna ez magyarország mint sokminden ez is akadozik
Ha bemész az okmányirodába a vizsgaigazolással és kifizeted az ideiglenes vezetői engedélyt a vezetői engedély elkészüléséig akkor azzal már vezethetsz legálisan addig nem.
Járművezetésre jogosító okmányok
2. § (1) Az e rendeletben meghatározott járművezetésre jogosító okmány:
a) a vezetői engedély,
b) az ideiglenes vezetői engedély,
c) a nemzetközi vezetői engedély.
(2) A Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas az ügyfél által együttesen bemutatott , az adott kategória tekintetében lejárt érvényességű vezetői engedély és a közlekedési igazgatási hatóság által a kérelemről elektronikus úton kiállított és az ügyfélnek átadott adatlap a vezetői engedély cseréjére irányuló eljárás kezdeményezését követően az új vezetői engedély kiadásáig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 60 napig.
(3) A külföldi hatóság által kiállított érvényes vezetői engedély Magyar Köztársaság területén történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a bejelentésről szóló jegyzőkönyv és a vezetői engedélyt kiadó külföldi ország hatósága által kiállított, a vezetői engedély adataira, érvényességére és a vezetői jogosultság tartalmára vonatkozó igazolás, a kiállítás dátumától számított legfeljebb 30 napig.
(4) Az érvényes magyar vezetői engedély külföldön történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a külföldi vagy magyar hatóságnál tett bejelentésről szóló jegyzőkönyv a bejelentéstől számított legfeljebb 30 napig.
Szóval a lap akkor érvényes ha mellette van a lejárt vezeng. is.....szerintem. Ha nincs egyáltalán vez.eng.-ed akkor a legyártásig kellene kiadniuk az ideiglenes vez.eng.-et.......