a jogrendről eszembe jutott egy-két szösszenet
bár nem motoros, de érdekes
pár éve vetem egy bullterriert, kiszökött egy délután elmászkált pár utcányit mire megtaláltuk, naná hogy feljelentettek mert pitbullal riogatom a népet
jött a jegyzőtől egy felszólítás menjek be mert pitbull meg stb stb
ekkor 9 hónapos volt az eb bevittem fotót, törzskönyv stb
figyelmeztetés lett a vége, meghatározták hogy tarthatom mert ha még egyszer kiszökik jön a bünti stbstb
ami a csavar a dologban:
teli vagyunk kóbor kutyákkal, még a hátsó kerítésemet is szétszedték, készítek képeket, kerítésről, csatangoló kutyákról
beviszem a jegyzőhöz a képeket, erre az a válasz nem tudnak tenni semmit.........
de ha kiszökik ismét a kutyám a lyukon engem bezzeg megbüntetnek, de ha hurokkal megfogom a kóbor ebet vagy csúzlival meglövöm ismét én kapom a büntit......
Én megétem ezt a problémát... Erre tényleg a kaució a megoldás, mert a polgári per hosszadalmas... De sajnos ha ez nem így lenne akkor megint mindenki kiskapuként használná a dolgot és állandóan valami csöves vagy nincstelen esetleg külföldi vezetné az autót akitől nem lehetne beszedni a pénzt......a magyar emberek leleményesek.
Hát a köhém leírja miből mennyit milyen színben tehetsz fel azon kívül mást nem. Mivel ennek a színe kiszűrődik így bukta. Elméletilag ha állsz egy parkolóban akkor felkapcsolhatod, de közlekedés közben semmiképpen nem. Műszakin bukta lenne ha nem lenne korrupt a műszaki állomások 90%-a, utcán 3-20.000-ig büntethetik vagy feljelentés és akkor 30.000
Levonni nem tudom, részben mert a munkajogi törvények ezt szinte lehetetlenné teszik, másrészt mert ahogy elkérném kilép. Az öcsémnek van 2 taxija amiből az egyiken alkalmazott ül. Decemberben saját hibásan lezúzta ami 600000-be került, volt casco, de az önrész 2 kiló volt amit nem fizetett ki( felvette kaució nélkül mondván később részletekben odaadja). Januárban a Soroksárin trafiba futott amire márciusban kijött a 60 rugós bünti. Ahogy az öcsém megemlítette neki, hogy jó lenne ha legalább azt kifizetné abban a pillanatban visszaadta a kulcsot és eltűnt, a kilépő papírjait is csak postán tudta elküldeni neki. Ez az általános, sofőrnek nem a milliomosok mennek el hanem akiknek többnyire nem sok mindenük van és ha akarnák sincs miből kifizetni ezeket a büntiket. Ebből a szempontból jobb volt amíg lehetett mérlegelni és elsőre vagy szegénység esetén olcsóbban meg lehetett úszni.
raktam fel kék neont a motorra, a burkolat alá, inkább a blokkot világítja meg, mivel a burkolat takarja, de mégis észre vehető, na most kapcsolóval használom, de ha mégis kiszúr a rend őre, mire számíthatok?
Leírom, hogy a komlóiak hova mennek rendszeresen.
Oroszló felől beérsz Magyarszékre és a Liget-Komló-Pécs hármas elágazónál jobb kanyar, 10méter után vasúti átkelő. Utána 300m egyenes, a végén jobb oldalon egy lakókocsi kereskedéssel. A lakókocsik takarásában merőlegesen az útra beáll az autó és a háromlábat úgy helyezi ki, hogy a kereskedés sarkánál lévő kb 40x40 centis egyméter magas betonoszlop felett az optika éppen előre lásson a vasúti átkelőre. Minden takarva, még a háromláb is. Itt rendszeresen vannak, míg az utcánkban ahol rendszeresek a balesetek, soha.
Ennek semmi köze a besúgósághoz. Elmondod állampolgári véleményed arról, hogy mi nem tetszik a rendőrök munkájában és mit szeretnél hogy jobban odafigyeljenek rá, mert téged zavar. Nekem hiába mondod nem ott élek, de a kapitány változtathat a dolgon ha megfelelőek az indokaid.....
20 helyett 40 az a 130.000 ....bár hüleség.....a mostani számítós változtat ezen szerintem,,,,,,asszem 15 -el többnél keződik a 30-as kis tábláknál jól jön.
Pohi, értem Én mit mondasz, de nem voltam besúgó sosem és már nem is leszek. Mindenki végezze tisztességesen és akkor nem lesz gond. Nem a 90-el száguldóról írtam, hanem 30-ról , azért itt van egy kevés különbség. Ha száguldozik kapják el és büntessék, de ne a tötymörgőt. Na ezt milyen szépen megfogalmaztam.
Lehetőséged van ezen változtatni. Minden rendőrkapitánynak van fogadónapja havonta 1 alkalommal. Bejelentkezel ezen napa, elmondod a problémádat és megbeszélitek vele a dolgot, hiszen ő irányítja a rendőrök munkáját.
A lakó pihanő övezet érdekes dolog. Én is abban lakom. Néha gondoltam arra, hogy ki kellene állni és rámérni a "parasztokra" mert mikor 90-el szaggat el az autcában egy majom akkor azért égnek áll a hajam, mert rengeteg kisgyermek játszik labdázik a környéken legtöbbször az úton..... De soha nem álltam ki.....egyenlőre.
Akkor gyere el ide felénk dolgozni. Hát nem tudom ,de nálunk keményebbek a kisemberrel. Ja meg attól borulok ki amikor hajnalban megállítanak és kérdik hová-hová, mondom: megyek melózni, erre: hol dolgoznak ilyenkor?
Ez így igaz, a minap egy ismerősnek került 130 000 ft-ba a lakó-pihenő övezetben a 30 km/ó -ás száguldás. Mi ez, ha nem pénzlehúzás? Nem vagyok egy kicsit sem ironikus, de felénk hétvégeken egy benzinkúthoz vezető kanyarodósávban rendszeresen parkol 4-5 autó, némelyik a forgalommal szemben beállva, ez nem szúr szemet a rend büszke őreinek, vagy talán érinthetelenek parkolnak ott?!
Felénk nem mérnek a 30-as táblára sem a vasútra sőtt a vasút mérése meg van vagy volt tiltva......ezt most nem tudom, hogy áll, mert már régen trafiztam hála az istennek. 40-es tábánál is 55-től van 30 ropi......ha 50 el suhansz el akkor sem nagy gond.....
Macsek a rendőrök kb. 2%-a ha trafizik, és dolgoznak a többiek is rendesen. Egész nap az autóban ülni az sem leányálom......unalmas. De a szabálysértési értékbe befutókat megálítják. De nézzzük a trafi oldaláról. 50-nél 68-tól van objektív felelősséges "pénzbehajtás" aki rendesen akar menni az megteheti 50-67-ig csak szabs és ha nem állítják meg még mindíg kibújhat a bünti alól. Aki már 68-al meg felette megy az nem is akart lassíani a közelében nincs az 50-nek.......igen is megérdemli a büntetést....
Ez nem fog változni csak szigorúbb lesz. Majd a közlekedés fog idomulni a jobb irányba......lassabb és biztonságosabb lesz.
Nem egészen világhülye..... ugyanis a kollégáid (tisztelet a kivételnek) nem oda megy ahol rendet kell rakni, hanem oda, ahol könnyű majmot fogni. És hidd el nem kell nagyot hibázni hozzá hogy egy vasúti átkelőn milyen tempóval mész át, vagy kint a prérin van egy ottfelejtett 30-as tábla......
Egy megállni tilos vagy tilos jelzésen áthaladás 30 meg 100 ropi, persze ezt le tudod vonni tőlle a béréből havonta nem egy összegben hanem apránként. A 300.000-es sebességtúllépést elértni már világhülye vezetésre vall.....ez nagyon ritka szerintem.
itthon meg 3000-20.000-ig és ritka eset a maximum kiszabása bizt övre. Ha adok is ilyenért az a minimum 3000......elsőre....aztán ha sokadszorra ugyan az a probléma akkor emelkedik feljebb az összeg, de ilyen nem volt mostanában. Sőtt az sem hogy bizt övre büntessek.....na persze azért mert mindenki be van kötve.
vazzeg
olvasgatom itt miket sírtok-rítok itt össze
más szó nem jut eszembe erről: szánalmas.
ha nem tetszik a rendszer (vagy bármely része) össze kell fogni és megváltoztatni
ha 10 millió magyarból 10 millió egy akaraton van akkor bármit el lehet érni.
de mivel mindenki a saját érdekeit elé helyezi a közösség érdekei elé, így nem lehet elérni semmit.
van egy régi mondás, szerintem lehet kétezer éves:
divide et impera!
ez folyik itt, és ez is fog folyni...........
tenni kell, nem sírni
összefogni, összefogni, összefogni
bár nem motoros, de érdekes
pár éve vetem egy bullterriert, kiszökött egy délután elmászkált pár utcányit mire megtaláltuk, naná hogy feljelentettek mert pitbullal riogatom a népet
jött a jegyzőtől egy felszólítás menjek be mert pitbull meg stb stb
ekkor 9 hónapos volt az eb bevittem fotót, törzskönyv stb
figyelmeztetés lett a vége, meghatározták hogy tarthatom mert ha még egyszer kiszökik jön a bünti stbstb
ami a csavar a dologban:
teli vagyunk kóbor kutyákkal, még a hátsó kerítésemet is szétszedték, készítek képeket, kerítésről, csatangoló kutyákról
beviszem a jegyzőhöz a képeket, erre az a válasz nem tudnak tenni semmit.........
de ha kiszökik ismét a kutyám a lyukon engem bezzeg megbüntetnek, de ha hurokkal megfogom a kóbor ebet vagy csúzlival meglövöm ismét én kapom a büntit......