Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem egészen tűnik közúti kivitelűnek....
Kar, hogy ezt az egeszet msot kezdik kitalalni, amikor atul az ember inkabb motorra. :S Mar csak a kornyeken elo kutyatulajokat kene megtanitani, hogy a folduton mehetunk uyanyugy ahogyan ok is az ebekkel. Sot meg jobban is.
Igen a difi körül mozog a dolog.....de nem mélyültem el benne.....amin nem lesz frsz az amúgy is bukta amin meg lesz az had menjen, amíg normálisan közlekedik.
Nem adják oda a régit másolatban. Ez tök egyértelmű lap az arcképpel, alap adataiddal, kategóriákkal érvényességekkel, okmányirodás pecséttel.

Egyértelműen látszik a lapon minden és tudja minden értelmes rendőr, hogy tisztességes úton jár az ember akinél ilyen van.

Persze sokan csinálták azt, hogy lejárt vez.eng és orvosi hosszabbítással járkáltak, na az még most sem faxa meg eddig sem volt. ha másba nem akkor a 15 napos bejelentési határidőben elcsúszik, addig is szoktuk elfogadni.
Hoppa. De ennek ha joltom ncsin tipubizonyitvanya...:S Meg valami yoalt gagyogtak yamahaeknal, hogy merev hatso tengelyes, nics difi meg bla bla bla szoval ezt nem lehet. Ki tud mar ezeken kiigazodni.
A masik, hogy B kategorias jogositvannyal lehet vezetni a quadokat? Hat egy 60 loeros gepet lehet nem pont azzal kellene...:S
Mind1. Ezuton itt is kijelentem, hogy az elobbi kepen lathato quad elado:) Adatlapon msn ha erdekel vkit.
Nem biztos, mert szigorú szabályok vannak.... NKH-nál érdeklődj telefonon, segítenek szerintem.
Micsodaaaa? Le lehet rendszamoztatni akkor vegre tisztessegesen egy Yamaha Raptort is? Es kimehetek vele a foldutig 40km/h sebeseggel es utana csapathatom? :O Wuhuuu
most csak jogászkodok De ha nem veled találkozik azért megrángathatják. Főleg, hogy azért a mezei járőrnek ez az infó még sokára fog lejönni.
nem adják oda másolatban a régi jogsit is?
Találtam egy ilyet is, bár ez nem hivatalos, csak egy oldalon találtam, ha esetleg valakit érdekel:

Március 31-én 2 törvénymódosítás is kijött, ami érinti a quadok forgalomba helyezését. Magyar Közlöny 2009/41. száma, amiben megjelent a 2 rendelet (április 1-től léptek hatályba):

1. 6/2009 (III.31.) IRM rendelet

2. 14/2009 (III.31.) KHEM rendelet

A leglényegesebbek, amik a quadokra vonatkoznak:

1. Az 50 cm³-is quadok korlátozás nélkül rendszámozhatóak! Tehát a továbbiakban is közlekedhetnek közúton.

2. Az 50 cm³ feletti quadokra más korlátozást vezetnek be, azaz törlik a „szilárd útburkolaton nem közlekedhet" záradékot, és 40 km/h sebességkorlátozás lép a helyébe. Tehát mostantól ezek is közlekedhetnek közúton!

3. Az 50 cm³-is quadok nem vezethetőek segédmotoros jogosítvánnyal, legalább A1 vagy B kategóriás jogosítvány kell hozzá.

4. Az 50 cm³-is quadokat csak forgalomba helyezés előtti vizsgálatra kell vinni, utána nem kell időszakos műszaki vizsgára menni.

Ezek a változások természetesen csak azokra a quadokra vonatkoznak, amelyek utcai kivitelűek, illetve rendelkeznek legalább Európai Uniós típusbizonyítvánnyal.
Felesleges, ne aggódj, senkit nem zavar.
Ezért:

1. Rendszámköteles-e a mopedautó, vezetéséhez szüksége-e jogosítvány?

A közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló 5/1990. (IV.12.) KöHÉM rendelet B. Függelékében honosított 2002/24/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv alapján, konstrukciós jellemzőik, biztonsági, műszaki és technikai szintjük, komfortosságuk szerint a segédmotoros kerékpárok/motorkerékpárok és a személygépkocsik között elhelyezhető négykerekű járművek, mini autók (mopedautók) az EU tagállamaiban, így Magyarországon is az L6e, illetve L7e jármű kategóriába sorolhatók.

Magyarországon nem segédmotoros kerékpárként, hanem a közúti forgalomban személyszállító járműként, un. „könnyű személygépkocsi”-ként közlekedhetnek. Személygépkocsiként helyezhetők csak forgalomba, rendszámot és forgalmi engedélyt kell a sikeres vizsga alapján kiváltani, melynek feltétele többek között a kötelező felelősségbiztosítás megléte is.

A jármű csak így szállíthat utast, azzal, hogy az L2e járműkategóriára érvényes műszaki feltételeket kell teljesítse és a kialakítás (2 személy szállítására kialakított zárt vezetőtér + raktér) és a kezelőszervek (áttételes kormányberendezés, pedálok, kézifék, világító- és jelzőberendezések, ablaktörlő kapcsolói) miatt, csak „B” járműkategóriára érvényes vezetői engedéllyel vezethető.
Hat az okmanyirodaban ragasztottak fel rosszul...:S Akkor ne menjek vissza reklamalni a nenikenek, hogy uyganmar kerem tegyen fel egyet annak rendje modnja szerint?!
Szoktak ilyet csinálni, nem örülünk neki, de nem hiszem, hogy basztatnának, hiszen nem neked kell felragasztani. Így jó mert 3 helyett 5, fordítva kellemetlenebb lenne, ha 5 helyett 3 , mert akkor már márciustól májusig álligaznának a rendőrök azt híve, hogy lejárt a műszaki az autóról.
Mert az erre vonatkozó jogszabályok kereteibe nem fér bele csak ilyen "átvert, nempontosan értelmezett" jogszabály szerint. Én 100%-osan a mellett állok, hogy ez nem smkp. De nem zárkózom el attól, hogy annak nyilvánítsák, csak tegyék mögé a megfelelő fix pontos jogszabályi hátteret.
pohi. s.o.s. segitseg. a rendszamomra az ervenyesito matrica rosszul lett raragasztva. 3 ho helyett a nyil 5. ho fele mutat. ezert basztathatnak? :S
A te szempontodbol is igaz a dolog, de ha az eu-ban elfogadják azt hogy segédmotoros jármű, (bevásárlokocsi) akkor itt miért nem?
Ez ugyanazon baromság mint a segédmotorkerékpáron és a segédmotorkerékpárban. És az az a smkp aminek van teteje, akkor ott nem az smkp.-n ül hanem benne, vagy az autóban ülsz a cabrió autóban meg autón.......

Ez a vicc......a lényeg, hogy mindnek az ülésén ülsz, tehát autón és smkp.-n és motorkerékpáron. Szerintem logikus a dolog, de meg merem kockáztatni, hogy a bírók hozatták be az Axiamokat és ők árulják a háttérből
Hát igen, nade neki megvan a kategóriája csak nincs olyan vezetői engedélye amibe be van jegyezve érvényes orvosi időtartammal, ergo csak azért érvénytelen a kategóriája mert nincs orvosi idő bejegyezve, de megvan neki hisz megszerezte. engedély nélküli vezetésért nem tudnád elmarasztalni csak érvénytelen vezetői engedélyért. úgyhogy szerintem bőven elfogadható azzal a lappal a dolog, amin rajta lesz a kategória az érvényesség, de a vezetői engedély nem lesz nála igazoltatáskor, hiszen az legyártás alatt lesz. Kint meg csak a lappal találkozol, amin a kategória van rajta az érvényességi idő ami lesz a jövőben és hogy legyártás alatt van, de hogy melyik az új kategória az nincs kiemelve ha jól emlékszem és az sem mikor szerezted a kategóriát.....tehát a B volt előbb vagy az A ill. A volt előbb vagy a B. Esetlegesen azt sem tudod, hogy volt e már neki előtte vagy nem és csak meghosszabítja vagy új. Max. ha lekéred, de minek vesződeni vele, ha egyébként elfogadható és tényleg már levizsgázott....csak formalitás a legyártás.......kutyát nem érdekli szerintem.
A 0-on is két irányból vesz tehát motorosra is veszélyes.
Hát ja.....a bírók sokszor azt sem tudják miről van szó, egyántalán nem értenek hozzá.
Hidd el jobban utánajártam mint más.........és sajnálom, hogy ilyen bírói döntések születtek. Olvastam a bíróságra benyújtott papírokat is......vicc az egész
Hivatalos baromság. Rosszul értelmezett dolog. Egyértelmű a "vagy" szó jelentése szerintem "1 vagy 2" vagy 1 lesz vagy 2. Az indoklás pedig csak kiemel részeket az egészből. Mivel vagy 50 ccm-et meg nem haladó belső édésű motor vagy 4 kw-ot meg nem haladó egyéb motor. Nekem ebből az következik, hogy vagy ez vagy az. Tehát nem illik bele a képbe a 4 kw-os 600 ccm-es belső égésű motor. ezzel megvezettek egy rakat bírót........sajnálatos. Majd július 1-től változik a helyzet.
Ami igaz az igaz világosan le van irva hogy az segédmotor és nem autó etöl kezdve szerintem ezt a végzést el kellene olvasni a T. rend őreinek , és akkor rengeteg feleslegesen megtett feljelentés lenne belőle, ami természetesen a mi pénzünkböl megy el De javitsatok ki ha tévedek Azzal hogy a gyorshajtókat ittas vezetőket egyébb a közlekedésre veszélyt okozó cselekményért feljelentik a szabálysáértőt, Ámen de ne azért amiröl világosan lefolytatott per megmondja, Hogy nem szabálysértés, viszont a rendszám jogos év elejétöl kötelező is.
Hát szerintem kisebb fokú szabs és max. 30.000 Ft. Mást nem tudnak ráhúzni szerintem.