Az "objektív felelősség" rákényszeríti az embert a pénzbehajtásra és az önbíráskodásra. Bizony dolgozzon meg újra a rendőr a pénzéért és ne csak az árnyékból az autó hátsó ülésén elheveredve pihenjen az automatára állított traffi mögül. A képlet egyszerű: a gyorshajtót megállítva meg lehet győződni kilétéről és az is kiderül ha a gyorshajtáshoz és esetleg más bűncselekményhez lopta a rendszámot... Ha nem áll meg? Akkor meg kell állítani. Van helikopter meg soksok zsír új rendőrmotor, hogy ne tévesszék szem elől. Előbb-utóbb meg kell állnia vagy felkeni magát valahova.
Vagy ezután csak milliomos nagy ingatlanokkal rendelkező sofőröket fogok felvenni . Egyébként erre szolgál a kaució amit nagyobb cégeknél már bevezettek és egyre inkább elterjed. A 90'-es évek elején is volt ilyen rendszer, akkor is kaucióval vettek fel, 1X még pénztárosnak is egy közértbe, a taxinál pedig mindíg ez volt. Most ebben az újra bizonytalan világban nincs bizalom csak ezzel az a gond, hogy épp akinek semmije sincs még elhelyezkedni sem tud majd. Pont úgy mint 20 éve.
De épp ez a lényeg, hiába van millió tanu, menetlevél sőt még sofőr elismerése is, hogy ő vezetett, ha nem akar akkor nem fizet hanem helyette a tulaj. Ez a magánéletben valóban kiküszöbölhető azzal, hogy nem adom olyannak akivel nem vagyok annyira jóban, hogy kifizesse(bár ha kölcsönadom a gépem egy havernak és kijön egy 300000-es bünti kiváncsi vagyok melyik fizetne) hanem ez a melóban gond ahol csak munkakapcsolat van és igazából fingom nincs, hogy a kollégám milyen jellem és össze tudna-e szedni egy büntire valót a családja. Ezért én rizikózok az emberismeretemre hagyatkozva ami nem túl jó. Ráadásul a büntetési tételek egyáltalán nem a magyar fizetésekhez vannak mérve, ezért rablás ez a dolog.
Amúgy ha van tanu. fénykép ... ,hogy ki követte el, akkor nem kell, hogy elismerje! Ez benne a lényeg, mert több módon bizonyítva van, hogy ő volt.
Ha el kéne ismernie, akkor soha senkit nem büntetnének meg semmiért.....mert tiszta sor, hogy nem mondja, hogy ő volt.
De pont az a gond az idióta törvényetekkel, hogy megbaszhatom a menetlevelet, a 100 tanúmat, a fényképet amin szabálytalanság közben vigyorog a barom , ha nem ismeri el, nekem kell fizetnem, vagy leverni rajta a lóvét! Látom szándékosan nem akarod elfogadni azt, amiről beszélek! Ez nem más, mint diktatórikus elemek átültetése a demokráciába! Ha pl bevezetnék az ingatlanokra is az objektív felelősséget, mennyivel egyszerűbb dolga lenne a rendőrségnek! Ha betörnek hozzád, és nem jelentkezik önként a tettes, akkor te voltál, automatikusan! Hány betörés lenne bejelentve?
Baszki értsd már meg Brüsszelbe Brüsszeliül beszélnek,ezek meg csak Oroszul,meg Héberül értenek.
Neked is magyarázna egy Japán fogalmad sem lenne miről beszél inkább csinálnád azt ami neked jó ösztönből
Ha ilyenhez valaha is lett volna gyomrom, már rég az lennék és leszarnám, hogy mi mennyibe kerül... De ez egy másik történet. Itt csak azon vagyok megakadva, hogy már megint olyan törvényt hoznak ami homlokegyenest az ellentéte, mint amit Brüsszelből súgtak...
Csak nem megtépett egy pitbull Nem szabead ezt komolyan venni, mert ha a segged a földhöz vered sem fog változni semmi, max tönkreteszed magad. Esetleg menj el képviselőnek vagy polgármestenek.... .....akkor talán....
Ez egy általánosítás, akár itt is megtörténik naponta, mert olyan mellett megy el aki nem azzal foglalkozik, nincs a dologgal képben. A közrendes járőr nem fog leállni a pótkocsis nyergesnél a súlyokat összevetni, a nyomozó utcán sincs. A mi közlekedési alosztályunkon vagyunk 2-en motorosok és van 2 határőrségtől átjött kolléga közlekedési járőr. Ennyi. ezen kívül van 6 db. trafis járőr aki csak trafizik mást nem csinál. Sejtheted, hogy nem a nap 24 órájában dolgozunk vannak lukak rendesen és a munka nem egész részében tudunk csak a közlekedőkkel foglalkozni, hiszen vannak balesetek és egyéb dolgok. Ez nem sok, tehát annyira nincs agyonütve a nép.......szerintem......jah...és ez a fél megye területére.
Ne légy ideges macsek. én jogszabályok alapján dolgozom. a főnököm megköveteli, hogy tartassam be őket, logikus hiszen ez a munkám. Közlekedési rendőr vagyok jelenleg, ezzel kell foglalkoznom, és igen fogok is, mert ebből élek ezért kapom a fizetésem. Ha jogszabály alapján smkp. lesz akkor természetesen nem foglalkoznék vele, de úgy tűnik nem az lesz........így foglalkozva lesz vele, főleg azután, hogy ekkora hercehurca lett a dologból a kis autókból...
A német rendőrök tudják a dolgukat és azonnal a fejedet veszik ha olyat csinálsz ami veszélyes. De ott tényleg a fegyelmezésről szól és nem a pénzbehajtásról, mint itt. Magasak a bírságok kint is de az ottani átlag fizetéshez képest lófing.
Németországban éltem egy darabig! Ott olyanokat láttam ,amiért itthon a rendőrök a helyszínen agyonlőnének! Ott meg ügyet sem vetettek rá! Hogy miért nem? Mert nem okozott vele kárt, fennakadást, és nem veszélyeztett senkit! Csak két példa: Kb 200-250 ccm-es quaddal belvárosban számtalanszor láttam, hogy húznak egy 750-es, ráfutófékes utánfutót. Mindkettőn rendszám, a rendőr beengedte maga elé, de még csak nem is igazoltatta. F Astra, mögötte 2 tengelyes, 2 tonnás utánfutó. Nem egyszer láttam. Jaaa, a német rendőrök hülyék?
Mielőtt félreértenél, általában szabályosan közlekedem, az évi 30 ezer kilométerem mellett utoljára 1995-ben büntettek meg! Bár soxor szerencsém is volt. Engem az bosszant, hogy még egy kard ott lebeg a fejem felett, és az önhibámon kívül kerülhetek bajba! Persze, be kell hajtani az ismerősön! Ja, hacsak nem azt mondja, ő aztán nem szabálytalankodott, fizesse ki a faszom! Vagy az alkalmazottak rohangálnak a kocsimmal egész nap, vezessek naplót ki mikor melyikkel, hova! Aztán meg: Ki, én, nem is ültem még soha az autódban! Tehát én dolgozok helyettetek, csak azért, hogy ne büntessetek meg azért, amit el sem követtem! Vicc az egész, mint ez az ország!
Europába akkor érünk mikor elindulunk motorral,ill.kocsival arra felé,az Ország az viszont jelenleg Mongolia felé robog.
Most mér baj az ha valami nincs kimondva hogy hogy frankó azt össze vissza értelmezi mindenki,ezért nem szabad az ilyen dolgokba belemenni mert sírás lessz a vége
Ne kösd az ebet a karóhoz, azok a szutykok egyedül a fafejű éhes magyar adószedők szeretnék ha autók lennének... Láttál már ilyet közelről? Esetleg szétszedve? Kívülről hasonlít csak egy autóra mert négy kereke van, hasonló formája és autóhoz méltó világító és fényjelző berendezései. A baj, hogy az smkp normáit lefektető talán 1957-es rendelet alapján nézed őket te is. De nem ejtek több szót róla, látom felesleges. Ha ilyet látsz csak büntesd nyugodtan és legyél magadra büszke! Így tényleg sosem fogunk Európába érni.
Amúgy ha van tanu. fénykép ... ,hogy ki követte el, akkor nem kell, hogy elismerje! Ez benne a lényeg, mert több módon bizonyítva van, hogy ő volt.
Ha el kéne ismernie, akkor soha senkit nem büntetnének meg semmiért.....mert tiszta sor, hogy nem mondja, hogy ő volt.
Neked is magyarázna egy Japán fogalmad sem lenne miről beszél inkább csinálnád azt ami neked jó ösztönből
És a céges kocsi vagy a kocsi véges használatához pl. a benzin elszámolásához is kell a menetlevél.
Most mér baj az ha valami nincs kimondva hogy hogy frankó azt össze vissza értelmezi mindenki,ezért nem szabad az ilyen dolgokba belemenni mert sírás lessz a vége