A % kicsit magasabb. A megállni tilosra kiküldött 10 nyilatkozatomból ha 3-4 visszaírt, 6 meg okosba kivágta magát a felelősség alól. Ez volt régen. Most mindenki fizet aki a megállni tilos alatt áll meg. Régen probléma volt a városban ebből, kamionok alig fértek el egy utcában ami fő útvonal nekik a szemtelen autósok miatt, most nem áll ott senki, mert sok kép készült sok autós fel lett jelentve és kapta meg a 30.000-es bírságot. Elterjedt a hír, és tudnak szabályosak lenni az emberek. Szép szóval nem megy, hidd el nekem.
De Pohi! Nehogymár arra alapozzunk egy törvényt, hogy a rohadt magyar úgyis átbassza szegény államot! Szerinted hány %-a keresne egy hajléktalant, venné rá ilyen baromságra, és hazudna szemrebbenés nélkül a yardon? 5? 10? Én nem vagyok egy félős gyerek, de most itt végigondolva nem hiszem hogy eljátszanám ezt a herce-hurcát! Tehát a megbüntetettek tizede miatt, szopjon a 90%? Hogy miért is? Azért ,mert a fennt leírtak miatt, ha félreismertem egy rokonom, vagy barátom, és ő megszopat, akkor mi a faszt csinálok? Beperelem ? Megint egy hasonlattal élnék! Az autósok mondjuk 1%-a nem áll meg a rendőri jelzésre, ugye? Akkor mondjuk mielőtt leintenéd az autóst, javaslom lődd ki a kerekét, biztos ami biztos! Merthát van köztük úgyis aki nem állna meg! Nem vagytok ti egy kicsit paranoiásak?
2. § (1) Az e rendeletben meghatározott járművezetésre jogosító okmány:
a) a vezetői engedély,
b) az ideiglenes vezetői engedély,
c) a nemzetközi vezetői engedély.
(2) A Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas az ügyfél által együttesen bemutatott, az adott kategória tekintetében lejárt érvényességű vezetői engedély és a közlekedési igazgatási hatóság által a kérelemről elektronikus úton kiállított és az ügyfélnek átadott adatlap a vezetői engedély cseréjére irányuló eljárás kezdeményezését követően az új vezetői engedély kiadásáig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 60 napig.
(3) A külföldi hatóság által kiállított érvényes vezetői engedély Magyar Köztársaság területén történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a bejelentésről szóló jegyzőkönyv és a vezetői engedélyt kiadó külföldi ország hatósága által kiállított, a vezetői engedély adataira, érvényességére és a vezetői jogosultság tartalmára vonatkozó igazolás, a kiállítás dátumától számított legfeljebb 30 napig.
(4) Az érvényes magyar vezetői engedély külföldön történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a külföldi vagy magyar hatóságnál tett bejelentésről szóló jegyzőkönyv a bejelentéstől számított legfeljebb 30 napig.
Eddig így volt, de mort majd előírják hozzá a "B"-t. A másik, hogy mindenféleképpen el kell látni rendszámmal július 1-ig. Na ezt az NKH végzi és ki van náluk függesztve, hogy smkp-ként nem fogják forgalomba helyezni oda ne is menjen senki ezért, mert kizárólag szgk.-ként helyezik forgalomba, hiszen egy kiba...t autó, mindenki láthatja saját szemmel, olyan mint egy smart.......
Én utána vettem egy egy rendszámost, minden rendben volt velem és amíg nem lett meg a jogsim láthatósági mellényben jártam motorral még a boltba is. Bejött a fordított pszichológia és összesen egyszer állított meg egy jópofa idősebb rendőr a tél közepén, elbattyogott a gép mögé látta a rendszámot, műszaki matricát, megkérdezte, hogy nem fázom-e, elköszönt és jó utat kívánt
Ugyan ez volt velem is. Szerintem már a "mifajtánk " miatt megérte ez az ál híresztelés a rendszámozásról. Azt hittem beledöglök a várakozásba de tessék itt vagyok, november óta nem motoroztam . Tegnap meglett a forgalmi vizsgám, pénteken okmányiroda és enyém a világ A motoromat is leváltottam közben egy rendszámosra szerencsére a válság előtt, úgyhogy nagyjából most jól csináltam szerintem ezeket a dolgokat
Nem úgy van az... Tudom egy másik topik az illetékes de én is fizettem az smkp kötelezőt és ott volt az adásvételi amiben kerek perec le volt írva, hogy a 49ccm a járgány. Jóhiszeműség... Volt már ilyen. Akkor is ráb...ik ha csattan de ki lehet belőle kecmeregni minimális fájdalommal. Ráadásul a biztosítóra is rá lehet húzni a lepedőt mert vázszám alapján megnézhették volna. Ha már van szerződés akkor az él is.
Jól tetted. Ha stiklis a mocc és gond van, még akkor is téged hoznak ki hibásnak, ha amúgy vétlen lettél volna a balesetben. Így mindent -még a helyszinelő rendőr kézmosását is- rád verik.
Egy 20 évvel ezelőtti 50-es AF1 vagy NSR is simán ment 100 felett. Meg a jobb robogók is 90-et. Nekem a 125-ös Honda Spacy-m ment max 100-at de akkor is kiitta az olajat és az rendszámos volt. a 40+ lóerős 180ccm Frecciám meg 180/50... De amikor először szó volt róla, hogy rendszámozzák az smkp.-kat tragikus hirtelenséggel megváltam tőle és befizettem egy jogsira 10 havi részletre
Ha meg balesetet okozol, a biztosító biztosítási csalás miatt nem fizet, mindent szart neked kell kicsengetned és tutira az adósok börtönében még a műanyaglakat is rád rohad.
Ésszel megyek,félek nagyon ,hogy elkapnak,de sajna nincs pénzem végiglépcsőzni a jogsikat(A1,Akorlátozott,Akorlátlan)majd nemsokára elkzdhetem az Akorlátlant aztán egyszer könnyebb kifizetni mint 2X-3X.Lakott területen halkan 40nel kívül is csak ahol látom ott megyek max65-70et, csak érdklődök az esetleges következmények után.
sziasztok,
olyan kérdésem lenne, hogy ha elkapnak 125/50nel és (gondolom) a jogsim bevonják egy időre(B-kat.),ha ez esetleg megtörténne van rá valami mód, hogy vezethessek 50est?
Mopedet szerintem lejárt orvosi érvényességű és bevont jogsi esetén is vezethetsz. Ahhoz csak a KRESZ vizsga megléte a feltétel de nézd meg ha nem hiszed. Pont valamelyik nap böngésztem a hatályost bár ez eddig se volt máshogy. Bár ha még semmilyen sincs csak egy vizsgaigazolás akkor tutira semmit max háztartást.
Úgyvan az okmányiroda amit kinyom lapot fényképeset, a vezetői elkészítésének időtartamára mostmár elfogadható lesz, eddig csak elfogadtam, de most már el is kell.....lassan de eljutottunk eddig.
Azzal a részével én sem értek nagyon egyet, hogy ha megvan 100%-ra ki vezette az autót és az nem fizet akkor is a tulajtól nyúlják le a pénzt. Ha nem megállapítható akkor ok, de ha megvan az ember akkor tőlle kellene beszedni. De erre gondoltak a jogalkotók is és rájöttek, hogy akkor mindenkinek az autóját egy ork vezetné, mert egy pár ezresért bevállalná a dolgot és mivel nincs semmije így nem tudnának elvenni semmit, max. pár millió után ülne picit, szóval egy üzletág nőtt volna ki. Szóval, ha belegondolunk jól csinálták meg ezt a törvényt végre egyszer...
Járművezetésre jogosító okmányok
2. § (1) Az e rendeletben meghatározott járművezetésre jogosító okmány:
a) a vezetői engedély,
b) az ideiglenes vezetői engedély,
c) a nemzetközi vezetői engedély.
(2) A Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas az ügyfél által együttesen bemutatott, az adott kategória tekintetében lejárt érvényességű vezetői engedély és a közlekedési igazgatási hatóság által a kérelemről elektronikus úton kiállított és az ügyfélnek átadott adatlap a vezetői engedély cseréjére irányuló eljárás kezdeményezését követően az új vezetői engedély kiadásáig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 60 napig.
(3) A külföldi hatóság által kiállított érvényes vezetői engedély Magyar Köztársaság területén történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a bejelentésről szóló jegyzőkönyv és a vezetői engedélyt kiadó külföldi ország hatósága által kiállított, a vezetői engedély adataira, érvényességére és a vezetői jogosultság tartalmára vonatkozó igazolás, a kiállítás dátumától számított legfeljebb 30 napig.
(4) Az érvényes magyar vezetői engedély külföldön történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a külföldi vagy magyar hatóságnál tett bejelentésről szóló jegyzőkönyv a bejelentéstől számított legfeljebb 30 napig.
olyan kérdésem lenne, hogy ha elkapnak 125/50nel és (gondolom) a jogsim bevonják egy időre(B-kat.),ha ez esetleg megtörténne van rá valami mód, hogy vezethessek 50est?