Szia pohi! Pedig már mikor mondtam, hogy menj bodzát szedni. Vagy futtass lányokat!Gondold el hogy menekülnének , ha azzal a hosszú gumibottal utánuk erednél?Heába beszél neked az ember. Dőre vagy!
Én annyira kialudtam,hogy fél kilencre járok dolgozni,de a bébi úgy 5-körül rákezd beszélgetni a fallal meg az ágy felett logó csillagokkal,majd ugy fél hat körül sikításba megy át a dolog,ami a legerőssebb kávénál is előbb kitisztítja az agyadat,akkor már vége is a kialvásnak,peluscsere,stb...totál kijozanodás 10-perc alatt
Nincs autóm, szegény rendőr vagyok, vagyis inkább tisztességest írok . Nem tudok mással érvelni neked. Ez arra jó, hogy ne legyen kiskapu, aki tisztességes vagy szabályos annak nem lesz baja belőlle, aki meg nem az szív rendesen. Én örülök a dolognak.
Juj Pohi... kinek adja kölcsön a járgányát a honpolgár? A barátjának, családtagjának, kollégájának egyéb közeli ismerősének, akiben megbízik. -De írtál te már "kölcsönadásit" bárkinek is ebben az életben, amikor odaadtad a kocsidat? Mert én még soha. És nem is fogok. Azon a véleményen vagyok, ha közben bármi stikli van, ÁLLÍTSÁK meg és pont! hazahozza a sárga csekkel a zsebében ami az Ő nevére szól! Ez a tiszta játék és nem a maszatolás.
Nem a rendőrséget szidtam, hanem a "jogszabályt". 86 óta van jogsim és 96-ban büntettek meg 500Ft-ra 50 helyett 60 volt. Nem a büntetés zavar, mert arra igenis szükség van, hanem a MÓD.
Elmagyarázom. "te vagy a tulaj tehát bűnös vagy" mondod te. Ez nem így van. A dolog lényege ott kezdődött, hogy belement valaki a "trafi"-ba nagyobb sebességgel. Kiküldték a nyilatkozatot, hogy ez van. Erre visszaírt, hogy nem én vezettem, hanem közeli hozzátartozóm, rá pedig nem vagyok köteles terhelően nyilatkozni. Így nem lett meg ki vezette az autót és ennyi. Most ha odaadod valakinek az autót csinálsz normális kölcsönadásit, ha belemegy neked megy a csekk, aztán besétálsz bemutatod a hivatalos adásvételidet és meg lesz aki vezette így ő fizet, már ha beismeri. Nade ezért került bele a csavar, hogy ha ő nem ismeri el akkor te fizetsz, mert sokan kamu embereket írtak volna be aki nem elérhető vagy külföldi, stb., tehát megint csak kibújtak volna a dolog alól, kiskapu stílusban. Ezért van, hogy a tulajon verik el a port.
De őszintén, ha normális embernek adod oda az autót, az ki is fogja fizetni amit csinált. Nem normálisnak meg ne add oda és akkor nem lesz baj.
Simán bizonyítom/bizonyítják a kollégák, hogy dolgoztam. Megmutatom a kocsi kulcsait, forgalmit. Tehát ha ezek nálam vannak, akkor a kocsi ezek nélkül megy...tehát nem én vezetem...
Ez tök egyszerű.
Nagyon tévúton jársz........itt azért már nyomozás van, nem egy egyszerű közig bírságos határozat elkészítése. Az tuti, hogy a tulaj az első akit elővesznek, de ez objektív felelősség nélkül is így van, hiszen ott célszerű kezdeni a nyomozást logikailag....
Az ország számtalan területén - sőt külföldön is - ez a bevett eljárás. Hazai példaként említeném meg pl. ha autópályáján matrica nélkül mész azt rögzít a kamera és kibukik h nem fizettél az úthasználatért. A kutyát nem érdekli h ki használta, megkeresik a tulajt és azon hajtják be. Szóval a rendőrségi eljárásba ez a fajta - objektív felelősségen alapuló - szemlélet csak jóval később került be, mint azt az élet megannyi sajátságos területén már korábban régen alkalmazták. Egyet tessék már megjegyezni: 1. igazságos döntés nincs 2. a büntetést soha senki nem fogja szeretni, mert az nem azt a célt szolgálja 3. egyszerűbb mindig pl. a rendőrséget szidni, mint a dolgoknak utánagondolni. Szerintem.
Csak a szigor nem összecserélendő a joggal. Nem vagyok bodzaszedő, tehát nemcsak a jogaimat, hanem a kötelességemet is tudom, de ez a "te vagy a tulaj, tehát bűnös vagy" szemlélet a végletekig felháborít!
Röhögni fogtok, de ha megállít egy kolléga én is remegek meg parázok, pedig full szabályos vagyok és hát félnem sem nagyon kéne.......érdekes dolog ez.....talán régen más volt a nevelés, nem azt tanították a szülők, hogy "nézd ott egy buzi rendőr köpd le, rúgj bele", hanem teljesen az ellenkezőjét.....
Na igen. Képzeld el azt a helyzetet, hogy éppen dolgozol, az autódat otthonról ellopják és elcsapnak vele valakit aki meghal. Te mit sem tudsz az egészről, és ha megfeszülsz sem tudod megmondani, ki vezette a kocsit. A helyzet a súlyosságát tekintve semmiben nem különbözik egy piroson való áthajtástól. Ilyenkor mit csinál a T. rendőrség? Végzi azt, ami a piroslámpa esetén is a DOLGA LENNE: keresi az elkövetőt. Vagy egyszerűbb lenne leültetni a tulajt, mivel övé volt a kocsi?!
Mindenki sír az EU jogharmonizáció miatt, hát ez kint is így van. Nem kell hányni, a megengedett sebességgel kell közlekedni. Én még 1 csekket nem kaptam. Az alkotmány egy rakás szar, nem lehet rendet tartani szép szóval, mert a pofádba szarnak, és ez így van mindenki tudja jól. Régen a tanár ha nem jól viselkedtél adott olyan kokit, hogy majdnem agyrászkódást kaptál, aztán kussoltál és elfogatad a szabályokat, most meg megverik a tanárt......ne mondjátok, hogy ez a helyes út. Szigor nélkül nincs rend.
Persze egy agyrém az egész,nekem igy is hogy minden rendben meglátom a rendőrt görcsbe áll a gyomrom,elötte 8-évig teherautóztam és annyit megállítottak hogy bennem van ez a félelem még a puszta látványuktól is.
Pedig minden rendben,mégis tiszta paranoiás vagyok,inkább visszafordullok ha tudok megyek jobra balra mintha 80kiló kokaint szállítanék.
De hiába ő még csak 2-éve csinálja és eddíg meguszta,de én semmiképpan nem csinálnám olyan feltételek mellet.
De sajnos amíg lessz aki megveszi az elefántcsont,erekjét,addíg lessz orvadász is aki szívfájdalom nélkül felkoncol egy elefántot.
Amíg találnak barmot aki ennyiért kockáztat,addíg miért ne csinálnák törvénytelenűl,ha minden vállalkozó törvényessen szállítana a multiknak is igenis meg kéne fizetniük a tissztességes fuvarköltséget stb....
(nem kellene sötétben gépelnem )
De őszintén, ha normális embernek adod oda az autót, az ki is fogja fizetni amit csinált. Nem normálisnak meg ne add oda és akkor nem lesz baj.
Ez tök egyszerű.
Pedig minden rendben,mégis tiszta paranoiás vagyok,inkább visszafordullok ha tudok megyek jobra balra mintha 80kiló kokaint szállítanék.
De hiába ő még csak 2-éve csinálja és eddíg meguszta,de én semmiképpan nem csinálnám olyan feltételek mellet.
De sajnos amíg lessz aki megveszi az elefántcsont,erekjét,addíg lessz orvadász is aki szívfájdalom nélkül felkoncol egy elefántot.
Amíg találnak barmot aki ennyiért kockáztat,addíg miért ne csinálnák törvénytelenűl,ha minden vállalkozó törvényessen szállítana a multiknak is igenis meg kéne fizetniük a tissztességes fuvarköltséget stb....
Ez bűncselekmény, büntető ügyben van így. Ezt már sokszor említették a hozzáértők.