Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha megvan a sofőr, de nem tud vagy akar fizetni akkor is a tulaj fizet csak a sofőrtől pontot vonnak. Épp ez a gyakorlat teszi ezt objektív rablássá, nem a sofőr hanem a lé számít.
hát azért vagyok "beszarva" mert még soha nem történt velem ilyen és nagy szarba lennék mert jövő héten jön meg a jogsi tudom most jön a kérdés hogy mi a fa***-nak mentem ki de hát na nem birok magammal most jön a másik akkor tudjak rá és nem tehetek mást
Igen de az objektív felelősség pont azt jelenti, hogy ha nincs meg a sofőr akkor helyette a tulaj büntethető.
Rendszám nélkül, egy olyan fotó amin hátulról látszik egy bukósisak? Az bárki lehet.
ja...egy sisakos fotoért akár halálra is ítélhetnek!statárium!az tudod mi?jobb ha költözöl ujzélandra...ne legyél már nevetséges!mit tehetnek?ugyan már!nem öltél embert,mit vagy beszarva!?
Nem tudom mi a különbség a két jogrendszer között ilyen téren.

De az biztos hogy ez még akkor volt amikor nem volt objektív felelősség, és meg kellett volna állítaniuk hogy megbüntessék. Mután leparkolt a saját udvarán és kiszállt már nem volt egyértelmű hogy ki vezette a kocsit. NEm tudom lehet hogy lett volna joguk bemenni de nem mentek be mert bizonyíték nélkül nem ér semmit az egész.
azt nem tom mert azért ott volt egy renault mögöttem meg asszondom hogy nem is én voltam, csak ha van felvétel vagy fotó az gáz nem?
objektív felelősség!és?akkor is csak a tulaj van meg,maga a "sofőr "még nem!érteni tetszik a diferanszét?
Eszméletlen hogy mennyire csak a pénzbehajtás megy mostanában. Voltam ma vizsgáztatni a gépsárkányt. A megbeszélt időpontban megjelentem, fél óra papírmunka és sorbanállás volt mire egyáltalán addig eljutottunk hogy a vizsgabiztos megnézze a járművet.

Maga a vizsa 5 percig se tartott. Megkértek rá hogy beindított állapotban irányjelezzek meg világítsak meg dudáljak. Azt hiszem ez volt ez első alkalom hogy dudáltam. :-) Megpróbálta megnézni a féket is de mikor megtolta a motort és behúzta a féket - persze elfordított kormánnyal - majdnem eldőlt vele ezért inkább gyorsan le is rakta. A legfontosabb az volt, hogy ellenőrizze a motorszámot, aminek nem értem mi köze a motor műszaki állapotához. És ennyi. Persze ettől még meghallhatnék, mert pl. a következő alapvező dolgokat nem nézte meg: kormánycsapágy, villa, láncfeszesség (!), lengéscsillapítók, gumi állapota és még sorolhatnám...

Ezek után ismét fél óra szarakodás következett a papírokkal. Szóval egy óra bürokrácia, ötezer magyar forint. :-)
"...az apósom csinálta ezt régebben RENDSZERESEN hogy hazatelefonált hogy nyissák ki a nagykaput. Utána megjött. A rendőrök utána. De nem jöhettek utána mert ahhoz már házkutatási kell."

Tiszta Ámerika! Csak kár h ez Magyarország, kontinentális és nem angolszász jogrendszerrel...
Amíg Pohi nem jön, elmondanám hogy az apósom csinálta ezt régebben RENDSZERESEN hogy hazatelefonált hogy nyissák ki a nagykaput. Utána megjött. A rendőrök utána. De nem jöhettek utána mert ahhoz már házkutatási kell.

Persze az objektív felelősség bevezetése után ez már nem működik. Nade ha nincs rendszám akkor hogyan tudják meg hogy ki az üzembentartó? Ha meg azt nem tudják akkor az objektív felelősség elve alapján nem tudnak büntetni, mert nincs kit. Akkor legalábbis fénykép kellene, hogy kapcsolatba hozzák személy szerint veled a motort meg a szabálytalankodást. De gondolom az nincs nekik?
rendszám nélkül nem tud beazonisítani!meg amugy is...mondhatod h te nem vettél észre az egészből semmit!de ezzel már el is ismerted h te voltál.az a legegyszerübb ha azt mondod h te nem lehettél hiszen még nincs jogsid,és te egy törvénytisztelő álampolgár vagy,tehát téged ne gyanusítgasson mert ez aljas rágalom kérem!
javitom pohi segits, geci a púlzusom 200
pohi segits geci a púlzusom 200
sziasztok mostz nem rég éppen megyek a házonkhuz közeli utcán kikanyarodtam egy forgalamasabb szélesebb útra éppen hogy csak kifordultam meg pillantom a rendőröket egy 20 méterre éppen ők is kikanyarodnak nem látttam se villógást se semmit én máris fordulok be jobbra mögöttem egy renault személy autó és egyszer csak nézem a renault mögött egy rendőrautó és már villóg is gyorsan be balra aztán megint balra és már otthon is voltam szerencsére a renault megállt és nem fért el a rendőrautó a renault mellet szerintetek lehet valami baj ebből a kis menekülésből ugye még nincs renszámom se jogsim a jogsi jövő héten már itt lesz csak azért kérdem mert ha megint megállitanak de már jogsival és renszámmal akkor nem lesz gubanc a mai miatt?
üdv
keressen egy árkot,dombot tökmindegy mit aztán go.....
niva azért nem a legkirályabb terepen, volt hozzá szerencsém egy darabig
széjjelrázza az embert gyorsan.....

egyik cimbi ment egy négylábúval aszfalton és le akarta meszelni a yard hát szépen előtte lekanyarodott, át az árkon és a mezőn
hozzá kell tenni, hónapokig futkosott hogy lehetne a quad-ot rendszámozni, de nem sikerült

aki vetéseket tipor szét, és egyebeket rongál azt meg én is megkorbácsolnám szívesen, ezek a köcsögök miatt utálják az endurosokat
A termőföldön a vetést kitiporva.Mert ennyi esze volt csak.USA-ban kilövik mint a dúvadat.Elég ha a ház előtt a fűre lép!
kergetne engem
23 literes tank 6 literes fogyasztás, de ha csak niva kerget akkor még annyi sincs

bár akit egy crossal megfognak meg is érdemli, már ha nem 5 literrel indult a világnak
Minden ilyennek oka van!

És sajna utánna általánosittanak!
Felénk az öreg kmb-s addig kergette a crossmotorost a nívával, amíg ki nem fogyott a motorból a benzin. Persze ez sem elsőre, hanem többszöri figyelmeztetést követően is a termőföldön nyomta a srác.....
Akkor ezt megduimcsiztuk!
Persze,igazad van,én csak egy sima országuti gyorshajtásról beszéltem.
Gondolom volt oka hogy nem állt meg.Biztos volt valami más is,nem vitatom.
aha!

És mértnem lehet megállni?Ja hogy az már nem smakkol,hogy viseljük a következményeket!Egyébként mielött itt összeugranánk,tudni kéne a pontos szitut!Lehet nem volt rendszámase!Szerintem egy kis gyorshajtásra csak ugy nem ugranak a rend örei!Lehet több minden volt ott,esetleg beis integetett motoroshoz mélton!Szoval bármi lehetett!
Én a rendőrt itélem el,mi a francnak kell üldőzni egy motorost./azért mert gyorsan hajtott?/nevetséges!
Ha meg megvan a rendszám akkor már mehet is a lakcimre nem?
Különben sincs bizonyítéka,hacsak nem volt benne trafi.
Szerintem ilyen esetben 10 rendőrből 8 legyint oszt jóvan.
Csak az ügybuzgó okostojások kezdenek üldözésbe,holott tudhatnák hogy semmi esélyük 1 mai valamirevalo sportmotorral szemben.Persze ez csak az én véleményem.