Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Persze, értem mester.
Csak elgondolkodtató.....
Nem erről van szó. Azonknak sem szólnak, de lehetne. Én csak a jogszabályi háttérre világítok rá, hogy ne érjen meglepetés titeket.
Pohi!

Az ilyenekről meg nem is szólva....
Rengeteg teherautónak olvashatatlanul mocskos a rendszámtáblája. Főleg a konténereseknek. Senki nem szól nekik érte....
Persze egy motorost azonnal meghurcolnák érte....
Nem csodálkoznék, ha motorokra előírnák a rendszám mosó berendezést!
Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy jelen pillanatban, hogy áll a quadokra vonatkozó szabály, milyen jogsival lehet vezetni stb... vagy hogy erről esetleg hol lehetne bővebben olvasni?
Nemtudom hogy jo helyre irtam-e vagy hogy volt-e rola már szo ha igen akkor elnézést !
Előre is köszönöm!
ácées
Persze a sárra csak akkor lehet ráhúzni ha az egész motor patyolat és az frsz sáros egyedül. Ha az frsz sáros és a moci is akkor marad a szabs. a KRESZ szerint, mint leírtam egyel lejebb.
Ha sárban mész csak észreveszed, az útviszonynak megfelelően közlekedsz. És igen meg kell állni néha és letakarítani.

(5) A hatósági jelzést a járművön jól olvasható állapotban kell tartani, azt megváltoztatni vagy letakarni tilos.

A "KELL" szó elég egyértelmű....
Szerintem a sárra nem lehet ráhúzni a törvényt, mert se meg nem változott, se nem lett eltávolítva.
Ha szigszalaggal átragasztod, vagy átfested pl. a 3-ast 8-asra az már hamisítás.
De ha menet közben lesz sáros....akkor én nem is tudok róla, mert előre figyelek ....
Időnként meg kell állnom és megnéznem? Ha neeee....
Nem...te mivel nem takarítottad le.
Ha sáros lesz, akkor azért az adott útszakasz a felelős, ahol felverődött a sár?
Pedig pont erre készültem!
Ha esetleg valakit érdekel:

III. Egyedi azonosító jel meghamisítása:
- Btk. 277/A. § (1) Aki
a) egyedi azonosító jelet eltávolít, vagy egyéb módon meghamisít,
b) olyan dolgot szerez meg, vagy használ fel, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, illetőleg amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították,
bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt
a) üzletszerűen,
b) bűnszövetségben
követik el.
(3) hk.
- védett jogi tárgya az ingók azonosíthatósága, az erre szolgáló jelzések védelme
- elkövetési tárgy: egyedi azonosító jel
Btké. 25/A. § A Btk. 277/A. §-ának alkalmazása szempontjából egyedi azonosító jel: az olyan dolognak, amelynek a birtoklását vagy rendeltetésszerű használatát jogszabály hatósági engedélyhez köti, a gyártónak vagy a hatóságnak a dolgon, illetőleg annak al-kotórészén alkalmazott, egyedi azonosításra szolgáló jelölése.
- alanya bárki lehet
- elkövetési magatartások:
1. eltávolítás: fizikailag megszünteti a jelet
2. egyéb módon meghamisítás: bármely megváltoztatás
3. megszerzés: hamis, hamisított vagy egyedi azonosító jellel nem rendelkező dolgot
4. felhasználás: ugyanilyen (3.) dologé, joghatás kiváltására alkalmas tevékenység
- minősítő körülmények:
1. üzletszerűen
2. bűnszövetségben
- halmazat: lopás, rablás, közokirat-hamisítás, orgazdaság lehet halmazatban
Értem, köszönöm szépen
minden adásvételnél
Köszönöm! Eredetvizsga minek? Most vettem magántulajtól, akkor is kell?
először eredetvizsga kb:16-17 ezer pontosan nem tudom
plussz 18vagy 24forint/ccm most erre sem emlékszem melyik
6-6 ezer törzskönyv forgalmi
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy mennyibe kerül a forgalmi és törzskönyv átiratása? Mert ugye használt motort vettem és 15 napon belül be kell jelenteni az okmányirodánál... köszi előre is!
Szívesen máskor is
Amikor csukott szemmel nézik át vizsgakor!
mi az az okosvizsga?
köszi a válaszokat
kösz a tegnapot pohi
M.k.vizsgálati díja:2200.-
érv.cimke:420.-
műszaki adatlap:1190.-
Előzetes műsz.átvizsgálás:5298.-
Hatózsági vizsgadíj:550.-

Okosvizsga:+5000.-
2009.04.01.Aut
óklub.