Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

igen megteheti!
Mivel helyszínen ellenőrizheti a jármű műszaki állapotát(fék,világítás,gumi,kormány,stb)!Ha valamit nem talál rendben,mehet a szigorított vizsga!

Ugytudom egyedül a csomagtartóba nem nyulhatbe,hanem téged kell megkérjen hogy vedd ki,ezt,vagy azt!

De lehet tévedek ezekkel kapcsolatban!
Nekem volt ilyen felhajthato rendszám táblám,házilag csinálltam,egy opel központizás müködtette!Siettem ki a Hongaroringre,és ezért felcsaptam.Csak nem vettem észre,hogy két motorosrendör jön utánnam.Persze mentem ahogy szokás,és ez valamiért roppant mod felböszitette öket(no meg a felcsapott rendszám),és mikor megálltam egy pirosnál(nem volt képem átmenni azonis),akkor annak rendje,és modja szerint igazoltattak.
A rendszámot fel-le mozgatva több fénylép készült!Pohi talán hozzájuk fér!
Elvették a forgalmit,meg mindenfélével riogattak!Én kértem öket ne tegyék,de tényleg kulturálltan,nem fenyegetözve!mondván visszaszerzem,csak ugy többe lessz nekem!visszais hozták másnap 50-ezerért a forgalmit!Ja ez 1998-ban volt!
Igen hozzányúlhat, átvizsgálhatja a járművet....tömören.
Sikeresen hazaértél? Mikorra? Több mint 500 km-t nyomtál le tegnap kb. Csoda, hogy még nem alszol
Elég érdekes lenne, ha valaki nem áll meg a rendőrnek és nem lehetne utánnamenni nemde? Ebben a válasz is benne van.
nyilván volt már rá példa. Rendszámmozgatós/forgatós cuccod van?
Az alap jogszabályok sem semmik, de az AETR az valami csúcs, az ezzel foglalkozó emberke mondta, hogy 5 éve folyamatosan csinálja, de még ő sem tudja teljesen, igen bonyolult a nyelvezete.....nah...majd meglátjuk....a vak is azt mondta.
Szabadságos papirt kell kitölteni!

Letudod tölteni a NIT,vagy a Nemzeti Közlekedési hatóság(ellenség) honlapjárol!
Most ez a divat,hogy ezt kérik,illetve fogadják el!De szerintem csak pár hónapig,max,egy évig,utánna majd más lesz a sláger.Ugyanis addigra ezt jól megszokod,és lehet megenst büntetni majd az uj hülyeségük miatt!
Miért gondolod , hogy a rendőr kibabrálóst játszik, vagy játszani fog Veled? Nagyjából 36 éve járok az utakon autós - motorosként, és még nem fordult elő . Kulturált válaszok a kérdéseire, és ok.A másik: miért ne nyúlhatna hozzá? V.miért nyúlna hozzá?
És akkor mit csináljak ha napokig meg se mozdul a kocsi? Olyan keveset megyünk, hogy eddig nem nagyon foglalkoztam vele, mikor még árut terítettem akkor pedig ez nem volt gond mert állandóan ment az autó.
Nem!

ugyanis a magyar AETR,(mert ugye még köszönö viszonyba sincs az átlagos európaival),azt irja,nem húzhat rá a tű.Magyarul nem érhet össze a vonal.Max.23.59-percet lehet bent egy korong!ezis érdekes egyébként,hogy elméletileg ugyan azt a szabályt kéne alkalmazni minden eus országban!De nálunk még országon belülis mást mondanak,ha megállítanak!Tudod pénzbeszedésre megy az egész,nem arra,hogy megtanítsanak szabályosan vezetni,közlekedni!
Szia Pohi!
Megszeretném köszöni a múltkori kérdésemre a válaszodat!
Lenne még egy dolog, amire nem tudom a választ?
A rendőr, hozzányúlhat-e a motoromhoz bármilyen szándékkal?
Pl.: leállíthatja-e a gyújtáskulcs kivételével, beindíthatja-e, vagy az ominózus rendszámhoz hozzányúlhat-e azzal a szándékkal, hogy megvizsgálja, fel lehet hajtani?
Vagy csinálhat-e olyat, hogy a szabályosan álló rsz.-ot felhajtja, majd lefényképezi és feljelent?
A válaszokat előre is köszi!
Na vazz ez a hétvége dolog nekem nem tiszta így. Ha bennehagyom a korongot egész hétvégére amivel melózott pénteken az nem jó?
Megyü k oda belföldezni!

Egyébként emlékszem,reges rég,egy messzi,messzi......akkor még a német,osztrák,francia pályátol félt,tartott,rettegett az ember!most meg itthon!A szokásos átesnek a lo tulso oldalára effektus van!
Kint mindenhol elfogadják a 45-48 órás korongot.
Csak itthon kocsogok a KPM esek.
Sőt tovább megyek Franciába elfogadja úgy a korongot, hogy munka végén kiveszed és lezárod.
Munka kezdetekor meg új korongot raksz be.
De jogszabályilag mi a helyzet?

Lehet,vagy nem?
Ááááááááááááá!

Vissza térve a multkorira(AETR) dologra,mert innen van példám.
Megálitott a KPM,és közölték,hogy a hétvégi pihenöidöt(45-ora),azt ugy kell kivennem,illetve igazolnom,hogy a lapot 24-oránként cserélem,illetve a hátulján én megrajzolom.Mondom oké!Nemsokkal rá,ismét ellenörzés,mondják hogy ez igy nemjo,szabadságos papirt kell tölteni!
No most akkor melyik?természetesen mindegyiknél volt egy kis bünti!
Tehát ezért irtam neked,hogy a kollegáid vaj hogy értelmezik!?
Az a baj,ebben az országban,hogy a büntetésekböl szeretne a kormány,stb.megélni!De a sokszor az aki számonkéri a tölem,ö maga sincs tisztába vele!
Üldözés....ez is egy érdekes dolog.....én nem üldözöm csak követem.....a lényeg, hogy leszorítani nem fogom. Mondjuk még motorost nem kergettem....nem is szándékozom.
Merek én veled vitatkozni!?

Egyébként köztudott,hogy szivem mélyén hangvillás vagyok!
Az XX csak ugy jött,mert királykék!
De azt is hallottam,hogy nektek nem szabad üldözösdit játszani?! Nem?Akkor viszont nyerök lehetünk!No meg az FJR-nek is van ellenfele!R-1 ha megfelelö pilota terelgeti!
Másoknak is így kell ..................... szerintem
Még ha Talmácsis is a festése, akkor is az FJR lesz a gyorsabb
125 ccm - 1300 ccm
Köszi
Kresz 40§ MEGÁLLÁS című része úgy kezdődik valahogy ha jól emlékszem megállni az út JOBB oldalán......stb.

Ez bonyolódik annyiban, hogy az 1 és két sáv szélességű útra a jobb oldalra kihelyezett tábla teljes szélességében vonatkozik. A 3 sáv szélességű, tehát bal oldalon megálló autó és az út jobb széléig fennmaradó 5,5 m hely esetén a jobb oldalra kihelyezett tábla a jobb oldolra a bal oldalra kihelyezett tábla a bal oldalra vonatkozik középen meg nem lehet megállni. Természetesen egyirányú útról beszélünk megállni tilos tábla tekintetében.
Minden TAMÁSNAK Boldog Névnapot!
Az oké,hogy te igy méred!

De a többiek?