Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Csak azért,linkelem be,hogy lássátok ilyen is létezik!

én csak ámultam-bámultam,hogy így(ilyen kedvezően)ítélkeztek.Bár nagyon jólesett!ha figyelembe vesszük,hogy majd 50%-os sebesség tulépésröl van szó!
0.51 mg/liter alatt szabálysértés. Elméletileg már csökkenőben voltál, kiszámolják az elkövetéskor induláskor mennyi volt benned, már ha nyilatkozál. És az számít. Mert ugye korábban több volt benned, ez már kifelé ment. LION-t fújtál útszélén vagy SERES-t bent a kaps.-on? Bár lényegtelen, mindkettő olcsóbb megoldás (ingyenes) mint a vérvétel (sok hülye aki nem fúj fizeti a vér és vizeletvételt is ami nem kevés még a bírságon felül olyan 15.000). Hát hibáztál, remélem nem csinálod meg mégegyszer ezt, nem szeretem az ittasan közlekedőket ez nálam is erős bűnnek számít, túl sok ebből eredő balesetet láttam már. De bátorság ittasan motorozni.....én rá nem ülnék......bár nem is iszom..........meg ugye elvből sem....
Nem értelek ? Mééé nem javúúúsz máá meg? .Tudom tudom : Hova javújjak?
Nem gondoltam volna.Meg azt sem hogy a veszprémi késelés szálai lehet hogy magasra nyúlnak.( POLIP) Te meg az út mellett fagyoskodsz pár tízezerért.És még nekünk is segítesz!
Happyyy minden március 4 e inek.
12-évvel ezelőtt Mezőberénybe vezettem egy üdítő és szeszpalackozó üzemet.A B.csabai motoros rendőr srácok télen is bejártak hozzánk.Sokat dumáltunk,jó fejek voltak.
Fejenként 1/2L.vodkát vittek az éjszakai szoliba
Azt mondták inkább ráfagynak a motorra minthogy az utcára kelljen menni.Tőlük vettem az első lézerdetektort is.K.va jól működött
Most is van sok haverom aki egyenruhába jár és sok köcsög aki nem.
Hát ennyi.
Tünök vissza a helyemre
kicsit piásan jogsi nélkül motorozgattam
alkoholszint első mérés 0.36
második0,35
szerinted
mire számitsak?
Faxnak jársz Q7-es audival ...... Mit tettél?
Oksa...akkor úgy szervezem a motorkiállításra menetelt. Lehet majd öcsém adja oda ha mégis pont csütörtök vagy péntek mennénk, de ő csak a gazdaboltban tudja odaadni (a városközpontban lévő Coop mögött van). Barátokkal megyünk így nem csak rajtam múlik. A lényeg, hogy addig még egyeztetünk. Úgy gondoltam, ennyi szaladgálásért kicsit engedek az árból, úgyhogy csak 70.000-et hozzál majd......megérdemled, hogy olcsóbban adjam a ruhát
lemeszeltek a kollégáid
El sem hinnéd mennyi van.....egy 7-es bmw-ről most vettük el másodszor a forgalmit, az első esetben bíróságra járkáltam miatta meg mindenhol bepanaszoltak, második esetben már kollégákat nem... Van itt hammer, meg minden amit el tudsz képzelni...
12én jövő héten, de ma már ne igyál többet!
Én nem tudom de bocs ha hülyeséget mondok. Nekem több ismerősöm van aki hatósági vizsgával újra forgalomba helyeztette a tgk-t. De ha hülyeséget mondok akkor bocs.
jah...ezért nem értettem.....
Hát szerintem nem helyezik vissza, de olvasd ezt át nem vagyok képben ezzel, nem az én feladatom konkrétan:

A járművek forgalomba helyezése és ideiglenes forgalomban tartása

38. § (1) A külön jogszabályban meghatározott járművel - kivéve a trolibuszt, villamost, kerékpárt, segédmotoros kerékpárt, állati erővel vont járművet, kézikocsit - közúti forgalomban akkor lehet részt venni, ha forgalomba helyezték, vagy ideiglenes forgalomban tartását engedélyezték.

(2) A járművet akkor lehet forgalomba helyezni, ha

a) a tulajdonjog megszerzését okirattal igazolták,

b) a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás meglétét igazolták,

c) a külön jogszabályban meghatározott gépjárművek esetén az adóhatóság által kiállított regisztrációs adóigazolást az ügyfél bemutatta,

d) külföldről belföldi üzemeltetés céljából behozott használt jármű származásellenőrzése megtörtént és azt határozattal igazolták,

e) az új jármű forgalmazója részére a Központi Közlekedési Felügyelet a külön jogszabályban meghatározott eljárásban engedélyezte a megfelelőségi nyilatkozat alkalmazásával történő forgalomba helyezést és a forgalmazó a járműhöz a műszaki adatlapot, valamint az e rendeletben meghatározott módon a járműkísérő lapot kiállította,

f) egyéb új jármű esetében járműkísérő lapot állítottak ki vagy elvégezték a jármű előzetes eredetiség vizsgálatát, továbbá a közlekedési hatóság azt a külön jogszabályban meghatározott feltételek szerint a közúti forgalomban való részvételre műszakilag alkalmasnak minősítette,

g) használt jármű esetén műszaki alkalmasságát megállapították, előzetes eredetiség vizsgálatát elvégezték.

(3) A jármű származását igazolnia kell

a) a magyarországi gyártónak, vezérképviseletnek, összeépítési engedéllyel rendelkezőnek;

b) harmadik országból vagy az EGT valamely tagállamából belföldi üzemeltetés céljából behozott jármű esetén annak, aki a forgalomba helyezést kezdeményezi.

(4) A külföldről belföldi üzemeltetés céljából behozott használt jármű forgalomba helyezéséig, valamint egyéb olyan járművek esetén, melyek forgalomba helyezése nem indokolt, a jármű ideiglenes forgalomban tartása engedélyezhető, ha az ügyfél kérelméhez bemutatta:

a) a tulajdonjog megszerzését igazoló okiratot,

b) a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás fedezetének meglétét,

c) a jármű műszaki alkalmasságát tanúsító, a közlekedési hatóság által kiállított Műszaki Adatlapot.

(5) A jármű forgalomba helyezése nyilvántartásba vétellel, a forgalmi engedély, a rendszámtábla és - a 46/A. § (1) bekezdésben meghatározott járműveknél - az új típusú rendszámtáblához tartozó regisztrációs matrica kiadásával valósul meg.

(6) A jármű ideiglenes forgalomban tartásának engedélyezése az ideiglenes forgalomban tartási engedély és az E betűjelű ideiglenes rendszámtábla kiadásával valósul meg.

(7) A lassú jármű, annak pótkocsija forgalomba helyezése esetén „igazolólap” megnevezést tartalmazó forgalmi engedélyt (a továbbiakban: forgalmi engedély) kell kiadni.

(8) A forgalmi engedély, az ideiglenes forgalomban tartási engedély, a törzskönyv és a rendszámtábla, valamint az új típusú rendszámtáblához kiadott regisztrációs matrica - az e rendeletben meghatározottak kivételével - arra a járműre érvényes, amelyre azt kiadták, illetőleg engedélyezték.

38/A. § (1) A külföldről belföldi üzemeltetés céljából behozott használt jármű forgalomba helyezésének kezdeményezése előtt származás-ellenőrzését el kell végezni. A származás-ellenőrzés kezdeményezése a közlekedési igazgatási hatóságnál származás-ellenőrzési nyilvántartásba vétellel valósul meg.

(2) Az (1) bekezdés szerinti járművet akkor lehet származás-ellenőrzési nyilvántartásba venni, ha az ügyfél kérelméhez

a) a tulajdonjog megszerzését igazoló okiratot, illetve amennyiben az nem magyar nyelven került kiállításra, annak hiteles, magyar nyelvű fordítását bemutatta,

b) a jármű külföldi hatósági engedélyét bemutatta. Amennyiben a jármű külföldi hatósági engedélye nem az Európai Unió valamely hivatalos nyelvén került kiállításra, ahhoz hiteles magyar nyelvű fordítást kell csatolni.

(3) A származás-ellenőrzési nyilvántartásba vétellel egyidejűleg kérelemre engedélyezhető a jármű ideiglenes forgalomban tartása, ha

a) a jármű műszaki alkalmasságát tanúsító a közlekedési hatóság által kiállított Műszaki Adatlapot, és

b) a kötelező felelősségbiztosítás megkötését igazoló kötvényt, ajánlatot, előfedezeti igazolást bemutatta.

(4) A származás-ellenőrzési nyilvántartásba vételt követően az EGT valamely tagállamának hatósága által kiállított forgalmi engedély, annak érvényességi idején belül, de legfeljebb a tulajdonjog megszerzésétől, illetőleg a jármű behozatalától számított hat hónapig - ideiglenes forgalomban tartási engedély és E betűjelű ideiglenes rendszámtábla kiadása nélkül is - jogosít a közúti forgalomban történő részvételre, ha a járművet az EGT valamely tagállamának nyilvántartásában regisztrálták és a járműre hatósági jelzést adtak ki, valamint érvényes kötelező felelősségbiztosítással rendelkezik.

(5) A külföldről belföldi üzemeltetés céljából behozott használt jármű származását a Hivatal ellenőrzi. A közlekedési igazgatási hatóság a (2) bekezdésben meghatározott okmányban és okiratban szereplő adatokat elektronikus úton az ellenőrzés elvégzése érdekében a Hivatalnak megküldi.

(6) A Hivatal a származás-ellenőrzés elvégzése során a külföldi hatóság nyilvántartásaiban, valamint a külföldi és nemzetközi körözési nyilvántartásokban történő ellenőrzés adatai alapján tisztázza a jármű jogi helyzetét és ennek eredményéről határozatot hoz. A határozatról az illetékes közlekedési igazgatási hatóságot elektronikus úton tájékoztatja.

(7) A közlekedési igazgatási hatóság a külföldi okmányokat és hatósági jelzéseket a forgalomba helyezés során bevonja és a keletkezett ügyirattal a Hivatalnak megküldi.

(8) A Hivatal az EGT tagállamának nyilvántartó hatóságát a külföldi forgalmi engedély bevonásáról a jármű magyarországi forgalomba helyezésétől számított két hónapon belül értesíti, ezt követően a tagállam nyilvántartó hatóságának kérésére, illetve viszonosság esetén a külföldi okmányokat, hatósági jelzéseket az azt kiadó hatósághoz továbbítja, egyéb esetekben a külön jogszabályban meghatározott őrzési időt követően megsemmisíti.

38/B. § (1) A külön jogszabályban meghatározott forgalomba helyezésre nem kötelezett lassú járművek közül a mezőgazdasági erőgépek az R. 52. §-a (2) bekezdésének f) pontja szerinti ideiglenes rendszámtáblával, ideiglenes forgalomban tartási engedéllyel és a rendszámtáblához tartozó indítási naplóval vehetnek részt a közúti forgalomban.

(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában mezőgazdasági erőgép:

a) a magajáró mezőgazdasági és erdészeti betakarító gépek (arató-cséplő gépek, szecskázó gépek, cukorrépa betakarító gépek, zöldségbetakarító gépek, szőlőkombájnok, fakombájnok és erdészeti kiközelítők),

b) a magajáró műtrágya- és szervestrágya szóró gépek,

c) a magajáró permetezőgépek,

d) a speciális magajáró eszközhordozó alvázak,

e) a mezőgazdasági tevékenységre alkalmazandó magajáró rakodógép,

amely tervezési sebessége szerint 25 km/óránál gyorsabb sebességgel haladni nem képes, illetve amelynek megengedett legnagyobb sebességét a típusbizonyítvány, illetőleg a közlekedési hatóság 25 km/óra értékben határozta meg.

(3) A mezőgazdasági vontatmánnyal a közúti forgalomban hatósági engedély és jelzés, illetve ideiglenes forgalomban tartási engedély nélkül lehet részt venni.

(4) A (3) bekezdés alkalmazásában mezőgazdasági vontatmány az olyan pótkocsinak nem minősülő vontatott munkagép, amely - a működéséhez szükséges eszközök szállítását kivéve - teherszállításra nem alkalmas, és amelyet a közúti forgalomban mezőgazdasági vontatóval, lassú járművel vagy mezőgazdasági erőgéppel vontatnak.

38/C. § (1) A külföldről belföldi üzemeltetés céljából behozott használt jármű forgalomba helyezésére irányuló eljárás során a közlekedési igazgatási hatóság a Schengeni Információs Rendszer (a továbbiakban: SIS) adatai alapján ellenőrzi, hogy a járműhöz, valamint a jármű hatósági engedélyéhez és hatósági jelzéséhez kapcsolódik-e figyelmeztető jelzés.

(2) Ha a közlekedési igazgatási hatóság a SIS adatai alapján találatot ér el, erről haladéktalanul értesíti a SIRENE Irodát. A közlekedési igazgatási hatóság az értesítéssel egyidejűleg a jármű jogi helyzetének tisztázásáig a közlekedési igazgatási eljárást felfüggeszti.

(3) A közlekedési igazgatási hatóság az eljáró hatóságnak a jármű, a külföldi hatósági engedély és a külföldi hatósági jelzés lefoglalásról szóló értesítése alapján, a jármű forgalomba helyezésére irányuló kérelmet elutasítja.

(4) Ha az eljáró hatóság a közlekedési igazgatási hatóságot arról értesíti, hogy a figyelmeztető jelzést elhelyező SIS-t alkalmazó külföldi állam a jelzést módosította, visszavonta vagy törölte, és a jármű jogi helyzete ezáltal tisztázottá vált, a forgalomba helyezésre irányuló eljárást - az e rendeletben meghatározott egyéb feltételek igazolása mellett - le kell folytatni.

39. § (1) A törzskönyvben és a nyilvántartásban tulajdonosként azt a természetes vagy jogi személyt, illetőleg jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetet lehet feltüntetni, aki a jármű jogszerű megszerzését és származását igazolja.

(2) A forgalmi engedélyben és a nyilvántartásban üzemben tartóként azt a természetes vagy jogi személyt, illetőleg jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetet lehet feltüntetni, aki a jármű jogszerű üzemeltetésére szerződés vagy más hitelt érdemlően igazolt jogcím alapján jogosult.

(3) Az üzemben tartó - e jogának a jármű tulajdonosa által egyoldalú nyilatkozattal történő visszavonásáig - a jármű forgalomban tartásával, közúton való részvételével kapcsolatos jogokat teljes egészében gyakorolhatja. Ez magában foglalja a jármű időszakos műszaki vizsgáztatását, forgalomból történő ideiglenes kivonását, illetve ismételt forgalomba helyezését, az üzemben tartó adatai változásának bejelentését, valamint a forgalmi engedély, illetve címke, rendszámtábla és regisztrációs matrica pótlását.

(4) A törzskönyv jogosítottjának hozzájárulása nélkül az üzemben tartói jog átruházása nyilvántartásba nem vehető.

(5) A nyilvántartás a jármű valamennyi tulajdonosát (üzemben tartóját) tartalmazza. A törzskönyvet és a forgalmi engedélyt a tulajdonosok (üzemben tartók) egybehangzó nyilatkozata alapján a megjelölt tulajdonostárs (üzemben tartó) adataival kell kiállítani és e tulajdonostárs (üzemben tartó) részére kell kiadni. Ebben az esetben a törzskönyvbe be kell jegyezni, hogy a jármű „közös tulajdon”.

(6) A lassú jármű, a lassú jármű pótkocsija vagy a mezőgazdasági vontató forgalomba helyezésére irányuló kérelem során a jármű tulajdonjogának, származásának hitelt érdemlő igazolása hiányában törzskönyv kiadása nélkül a forgalmi engedély és a rendszámtábla kiadható az üzemben tartó járműnyilvántartásba történő egyidejű bejegyzésével, feltéve, hogy a jármű magyarországi gyártására, illetve behozatalára 1999. január 1-jét megelőzően került sor és a forgalomba helyezést kezdeményező ügyfél birtokába kerülése igazolt.

40. § (1) Harmadik ország hatósága által külföldi rendszámtáblával ellátott járművel, ha azt a vámhatóság alakiság nélkül vámkezelte ideiglenes behozatalban - feltéve, hogy jogszabály vagy nemzetközi szerződés másként nem rendelkezik - a belépéstől számított legfeljebb hat hónapig, egyéb esetben a vámhatóság határozatában meghatározott ideig lehet Magyarországon közlekedni.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott idő elteltével a járművet magyar forgalmi engedéllyel és rendszámtáblával kell ellátni. A külföldi rendszámtáblát viszonosság esetén az azt kiadó hatósághoz történő megküldés, egyéb esetekben megsemmisítés céljából a Hivatalnak kell megküldeni.

(3) Külföldi rendszámtáblával ellátott Magyarországra harmadik országból importált gépjármű a határátlépést követően külföldi rendszámtáblával nem közlekedhet.

(4) Annak a magyar állampolgárnak, jogi személynek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetnek, akinek lakó-, tartózkodási helye vagy székhelye (telephelye) a Magyar Köztársaság területén van, illetve került bejegyzésre, a tulajdonába kerülő külföldön nyilvántartott járműnek - a tulajdonjog megszerzésétől, illetőleg a jármű behozatalától számított legfeljebb 30 napon belül - a származás-ellenőrzési nyilvántartásba vételét kezdeményeznie kell.

(5) Az EGT állampolgárnak az EGT tartózkodási engedély kiadásától, illetőleg a jármű behozatalától számított legfeljebb 30 napon belül kezdeményeznie kell a tulajdonát képező, belföldön üzemeltetett - az EGT valamely tagállamában nyilvántartott - jármű származás-ellenőrzési nyilvántartásba vételét.

41. § (1) A Magyarországon a 40. § alapján nyilvántartásba vett külföldi jármű forgalmi engedélyébe külföldi természetes és jogi személy, mint tulajdonos vagy mint üzemben tartó is bejegyezhető.

(2) Amennyiben a jármű külföldi tulajdonosa nem rendelkezik magyarországi tartózkodási hellyel és a forgalomba helyezési vagy átírási eljárást a leendő magyarországi üzemben tartó végzi, a törzskönyvet a tulajdonos vagy közjegyzői, illetve ügyvédi okiratban meghatalmazottja személyesen veheti át.

(3) Külföldi jogi személy tulajdonosként vagy üzemben tartóként történő nyilvántartásba vételekor a cég bejegyzéséről szóló külföldi okirat hiteles magyar nyelvű fordítását is bemutatja.

42. §

43. § (1) A jármű forgalomba helyezését, illetve a forgalomban való további részvételét - a törzskönyv és a forgalmi engedély kiadását - a közlekedési igazgatási hatóság határozattal megtagadja, ha a jármű tulajdonjogát és származását hitelt érdemlően nem igazolják.

(2) Bűncselekményre utaló körülmények esetében, a közlekedési igazgatási hatóság a törzskönyv és a forgalmi engedély kiadását megtagadó határozatot megküldi a kérelmező lakóhelye (tartózkodási helye) szerint illetékes rendőrkapitányságnak.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott esetben a forgalmi engedély kiállítható annak, akinek a nyomozó hatóság, az ügyészség, a bíróság a lefoglalást megszüntető határozatában a járművet kiadni rendeli. Amennyiben a rendelkezésre álló adatok alapján nem állapítható meg a jármű tulajdonjoga, a „törzskönyv kiadás megtagadva” bejegyzést a forgalmi engedélyben és a nyilvántartásban fel kell tüntetni.

(4) A jármű üzemben tartói joga, a törzskönyv kiadásának (3) bekezdésben meghatározott okból történő megtagadása esetén átruházható.

43/A. § (1) A jármű forgalomba helyezésével, forgalomból történő kivonásával, a jármű tulajdonjogával, üzemben tartásával, továbbá a forgalmi engedéllyel és a törzskönyvvel kapcsolatos kérelemre induló eljárásokban az ügyfél a kérelmét - a (2)-(4) bekezdésben foglalt korlátozással - a kormányzati portálon keresztül elektronikus úton is előterjesztheti.

(2) Az 52. § (2) bekezdés c) pontjában felsorolt eljárások közül kizárólag a belföldön vásárolt jármű kivitelére irányuló kérelem terjeszthető elő elektronikus úton.

(3) Az ideiglenes behozatali vámeljárás hatálya alá tartozó jármű esetében csak a V betűjelű ideiglenes rendszámtábla kiadása, valamint az ilyen rendszámtáblával ellátott jármű üzemben tartójának személyében bekövetkezett változás, az üzemben tartó által kezdeményezett forgalomból történő kivonás, a forgalmi engedély adatváltozás vagy adatjavítás miatti cseréje, valamint a forgalmi engedély pótlása iránti kérelem terjeszthető elő elektronikus úton.

(4) Nem nyújtható be elektronikus úton kérelem a P, CD és E betűjelű ideiglenes, a DT, CK és RR betűjelű, illetve a H és R kezdő betűjelű különleges rendszámtáblák kiadásával, továbbá az ilyen rendszámú járművek forgalomban tartásával, forgalomból történő kivonásával, a jármű forgalmi engedélyének vagy törzskönyvének cseréjével, pótlásával, záradék bejegyzésével kapcsolatos eljárásokban.
Hol járna Szécsénybe Q7 -es meg X5- ös , a madár is 3 napi hideg élelemmel indul el arrafelé.
Nem neked szólt
De hát ez itten a yard vagy mi
LFP-be szopatták a szerencsétlent.
Az holnap van. Dolgozom. Vagy jövő héten? Most nemtudom...megkeveredtem
Ja amúgy én is HAPPY.B.
Csak fölbasztam magam
Neked meg mi bajod? Valamit félreolvastál szerintem, de ha így lenne sem szólhatnál bele én melózok alamizsnáért....azt csesztetek aki megérdemli szerintem. Remélem megnyugtat, imádom a nagy új autókat csesztetni
Ha sikerül akkor már csütörtökön, és mint a múltkor, ha megfelel!
Köszi Crazy..
Bange jó lassan esett le, hogy "kerek" 9 évvel korábban születtél...nade sebaj, boldog szülinapot rendőrviccnek jó lesz
nekem még van ,köcsög.néha.....,
heppi börtszdéj főkopónk