Az egész tacho dolog szemétség. Nekem ugyan csak egy olyan gépem van amibe kell és az se dolgozik 4 óránál többet naponta, de akkor is. Jóval kevesebb elalvás van tgk-val mint szgk vagy furgonnal. Igaz, hogy nagyobb kárt tud tenni, de arányaiban kevesebbszer fordul elő. Azonkívül miért nincs a cipésznek, péknek és mindenkinek ilyen munkaidő számlálója amit 6 évre vissza tudnak nézni és munkaügyi bírsággal sújtani ha túldolgozott. Egy kollégának 3 tgk-ja van amin ő és két embere ül. NKH-s ellenőrzésen találtak a tavalyi korongok között 2 db-ot amin túlvezetés volt és darabonként 800000-re büntették. Most ott tart, hogy lehúzza a rolót. Teljesen aránytalanok az ilyen jellegü büntetések a magyar viszonyoknál. Milka én 3 éve nem csinálok áruterítést épp a boltok várakoztatása(volt 25 órás kanyar mindössze 2 tescoban, az emberem visszahozta a kocsit és kilépett) és a nevetséges pénz miatt. Ugyan most se kapok többet, de legalább nem is kell sok időt eltölteni vele. Ez ellen csak a fuvarozók tehetnének, nem dolgoznak nekik.
Szia harcsa motorostársam . én is mhadd mondjak el egy mesét. Az ötvenes évek elején születtem kastély helyett földpadlós házba. Víz a kútról vödörben , villany az oszlopon , Anyám meg időnként felsározta (tapasztotta) agyaggal összekevert tehénszarral. Mégsem loptak a krumpli zöldség stb megtermett a kertben. tyuk csirke disznó is volt hogy enni is legyen mit. Segélyt sem kaptak! Nekem van négy szakmám , gép és villamosipari technikus vagyok . El nem tudom azt képzelni, hogy munka nélkül éljek.Na ezért nem adnék egy fillért se segélyként senkinek! Helyette ételt a gyerekének az iskolában.Meg ruhát .És csak a gyerekeknek. A felnőtt meg ha lusta volt tanulni dögöljön éhen!Az én adómból származó pénzt ne szórja a játékgépbe.Ennyi eddig. A többit majd nyáron .Most meg szakad az eső.
Tudod az a baj(de gondolom ezt teis látod,és tisztába vagy vele),hogy hoznak szabályokat,amik egyszerüen betarthatatlanok!
engem már csiptek meg azért,mert tulvezettem.Méghozzá ugy,hogy egész nap,Pesten teritettem.De Pest területén belül,egyszerüen nemlehet kivenni a pihenö idöt!nincsenek parkolok,stb.Ha meg megállnál a Hungária KRT. közepén 45-percre,szerintem lelönének!De talán ezt kéne tenni!Minden teheres megáll ott,és akkor,ahol lejár a vezetési ideje!Talán akkor ott fennt,elgondolkodnának a dolgon!
De addig megy a pénzbeszedés,nulla toleranciával!
Még nem vagyok képben ezzel, de remélem eljutok egy ilyen tanfolyamra. Szerintem ha elkezded nézni a dolgokat és kidobja a gép a túlvezetést akkor nem tudsz eltekinteni a dologtól, az 5cm-el magasabbtól gondolom igen. Ez közig.bírságos dolog, elméletileg a rendőrségnek jön belőle vissza pénz amit fejlesztésre lehet elkölteni. Elméletileg felénk nem jött vissza semmi mert a régió baxott odaadni ezért nem is jártak a kollégák. Most meg elküldték motoros élettársamat a tanfolyamra, lehet mégis küldtek valamennyi pénzt.....de majd utánajárok.....gyanús egyébként hogy nem, inkább a korábbi emberek nem akarják már csinálni...
de nagyon!No az ilyenekkel szemben igenis elkell járni!
De már hallottam(nem tapasztaltam) párszáz kilért kirott hatalmas birságot,meg pár perc tulvezetésértis!Szerintem lehetnének a hatoságok toleránsabbak is!
Mint a kollegais irta 5cm-ért már büntettek!Ráadásul orvosolhato,elhárithato volt a dolog!No én ezekkel nem értek egyett!
A legtöbb út többszörösen benne van a korban, amit meg újat építenek abban nincs anyag. Nézz meg egy német utat, azon nem 15 centi aszfalt van és nem előkészítetlen, rosszul tömörített alapon.
de neis mélyedjünk bele jobban!Ennek a témának simán lehetne nyitni egy topicot,amit idönként az illetékeseknekis megmutatna az ember!